Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Παιδικά αντηλιακά! Τα 2 λάθη που κάνουν οι γονείς!

Παιδικά αντηλιακά! Τα 2 λάθη που κάνουν οι γονείς!
Μαζί με όλα τα άλλα παιχνίδια στην άμμο, κάντε και την προστασία του παιδιού από τον ήλιο... παιχνιδάκι. Πώς; Με παιδικά αντηλιακά! Όμως προσοχή δύο λάθη που κάνεις μπορεί να βάλουν σε περιπέτειες του μικρούς ήρωες της ζωής σας!

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν πόσο κινδυνεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, εμείς όμως το ξέρουμε ότι χωρίς αντηλιακή προστασία βάζουμε σε κίνδυνο το μέλλον όχι μόνο της εμφάνισής τους αλλά κυρίως της υγείας τους. Εξάλλου το ξέρουμε πλέον όλοι καλά από τις συστάσεις των ειδικών,  ότι τα ηλιακά εγκαύματα της παιδικής ηλικίας σχετίζονται με την εμφάνιση μελανώματος, δηλαδή της πιο επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος. Τι χρειάζεται λοιπόν; Μα, επαγρύπνηση φυσικά. Ωστόσο αν και τα γνωρίζουμε όλα αυτά καλά, εντούτοις κάνουμε λάθη συνήθως στη συχνότητα και στον τρόπο χρήσης του παιδικού αντηλιακού.

Τα 2 πιο συνηθισμένα λάθη

1ο Απλώνουμε αντηλιακό στο παιδί  μόλις φθάσουμε στην παραλία! Κι όμως στα 20-30 λεπτά που μεσολαβούν μέχρι να ενεργοποιηθεί η άμυνα του οργανισμού απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, τα παιδιά μένουν εκτεθειμένα. Γι’ αυτόν το λόγο, λοιπόν, και οι δερματολόγοι συνιστούν μικροί και μεγάλοι να βάζουμε το αντηλιακό μας 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι.

2ο Το δεύτερο πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν φροντίζουμε να ανανεώνουμε τουλάχιστον κάθε μία ώρα το αντηλιακό στα παιδιά και εννοείται κάθε φορά που βγαίνουν από το νερό. Ακόμα και τα αντηλιακά με την ένδειξη «αδιάβροχο» ή «πολύ ανθεκτικό στο νερό» χρειάζονται ανανέωση, γιατί η θάλασσα και ο ιδρώτας αποδυναμώνουν τη δράση τους.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

  • Φροντίστε να φοράνε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου εξαιρετικής ποιότητας με απορροφητικά φίλτρα.
  • Χρησιμοποιείτε το αντηλιακό όταν τα παιδιά βρίσκονται στο αυτοκίνητο, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα τζάμια. Το ίδιο ισχύει και όταν έχει συννεφιά, αφού ένα μεγάλο ποσοστό ηλιακών ακτίνων περνά μέσα από τα σύννεφα, καθώς και κάθε φορά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο όταν είναι στη θάλασσα.
  • Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία φορέστε τους μακρυμάνικο μπλουζάκι όταν παίζουν στην ακροθαλασσιά και για απόλυτη προστασία προτιμήσετε  αντηλιακό μπλουζάκι ή ολόσωμο φορμάκι που μπλοκάρουν πάνω από το 98% της UVA & UVB ακτινοβολίας, προστατεύοντας απόλυτα το παιδί από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.
  • Να αποφεύγετε την έκθεση των βρεφών κάτω από 6 μηνών απευθείας στον ήλιο, γιατί δεν έχουν ακόμα αναπτύξει σ’ αυτά το μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος.
  • Mετά τη θάλασσα περιποιηθείτε την επιδερμίδα τους με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για μετά τον ήλιο.
     
    Εκμεταλλευτείτε σήμερα τις προσφορές στο pharm16. gr και αγοράστε δίχως καθυστέρηση το αντηλιακό για το παιδί σας στις οικονομικές τιμές της αγοράς!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00