Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ποια είναι τα σημάδια της εμμηνόπαυσης;

Ποια είναι τα σημάδια της εμμηνόπαυσης;
Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια εμπειρία μοναδική για κάθε γυναίκα. Ιδρώτας, εξάψεις, ξηρότητα κόλπου, ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα κι ένα σωρό άλλα συμπτώματα συχνά συνοδεύουν αυτήν την περίοδο της ζωής. Τα καλά νέα όμως είναι ότι πρόκειται για καταστάσεις που αντιμετωπίζονται και μάλιστα με φυσικές λύσεις.  

Κάποιες καταστάσεις που έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ωοθηκών, όπως ο καρκίνος ή η υστερεκτομή, ή ορισμένες επιλογές που αφορούν στον τρόπο ζωής (π.χ., κάπνισμα), τείνουν να αυξάνουν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, ενώ τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο σοβαρά όταν η εμμηνόπαυση εμφανίζεται ξαφνικά ή για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αναγνωρίστε τα… σημάδια της!

Εκτός από τις αλλαγές στην εμμηνορρυσία, τα συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης, της εμμηνόπαυσης και της μετεμμηνόπαυσης είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια. Τα πιο συνηθισμένα πρώιμα σημάδια περιεμμηνόπαυσης είναι:

  • λιγότερο συχνή εμμηνόρροια
  • βαρύτερες ή ελαφρύτερες περιόδοι από ό,τι συνήθως
  • Εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις -εκτιμάται ότι το 75% των γυναικών βιώνουν εξάψεις στην εμμηνόπαυση


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλιμακτήριος! Μια φούντωση, μια φλόγα που… περνάει!

Άλλα κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέρασμα στην εμμηνόπαυση! Κάντε το «ανώδυνα»!

Όμως μην απογοητεύεστε!

Κάθε σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης έχει τη λύση του. Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των εξάψεων κι ακόμη προϊόντα που βοηθούν αποτελεσματικά στο πρόβλημα της κολπικής ξηρότητας και στη διατήρηση της σεξουαλικής ζωής. Ανακαλύψτε ακόμη πρωτοποριακά καλλυντικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της επιδερμίδας στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου, αλλά και συμπληρώματα διατροφής - πολύτιμοι σύμμαχοι  στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους-, αφού η εμμηνόπαυση, λόγω των αλλαγών στον μεταβολισμό, συχνά οδηγεί στην αύξηση βάρους, ιδιαίτερα της περιφέρειας της μέσης.

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00