Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πόνοι περιόδου; Ανακουφιστείτε φυσικά!

Πόνοι περιόδου; Ανακουφιστείτε φυσικά!
Δέκα μέρες το μήνα νιώθετε ότι γίνεστε ανυπόφορη! Στη δουλειά χάνετε εύκολα τον έλεγχο της κατάστασης, γίνεστε κυκλοθυμική, νιώθετε κόπωση, άγχος… Όχι, η πηγή του κακού δεν είναι η… διχασμένη προσωπικότητά της, αλλά το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των γυναικών. Ευτυχώ,ς υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα, χωρίς τη χρήση παυσίπονων!

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕ «ΟΠΛΟ»

Καθώς η γκάμα των συμπτωμάτων του συνδρόμου αυτού είναι μεγάλη, σε περίπτωση που υποφέρετε συστηματικά, η αντιμετώπιση είναι προτιμότερο να είναι εξατομικευμένη και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Από τη στιγμή που οι εμμηνορυσιακοί πόνοι αποδειχθεί ότι δεν συνδέονται με οργανικά προβλήματα (όπως συμφύσεις στις σάλπιγγες, ενδομητρίωση κ.ά.), υπάρχουν αρκετοί και αποτελεσματικοί τρόποι ανακούφισης!

Δώστε προσοχή στo μαγνήσιο. Αμβλύνει τα σωματικά συμπτώματα και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις , υποστηρίζει το νευρικό και μυϊκό σύστημα και σε συνδυασμό με το ασβέστιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του εκνευρισμού και του άγχους.
* Ασχοληθείτε με κάποια «ήπια» αθλητική δραστηριότητα, που θα ωφελήσει ολόκληρο τον οργανισμό όπως η αερόβια γυμναστική. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι η σωματική άσκηση αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών, των νευροδιαβιβαστών που προκαλούν ευεξία. Αν μπορείτε να αθλείστε σε ανοιχτό χώρο, ακόμα καλύτερα, για να επωφελείστε και από τον ήλιο.
* Αποκτήστε υγιεινές συνήθειες, που σημαίνει προσοχή στον τρόπο διατροφής επιλέγοντας περισσότερα λαχανικά, φρέσκα φρούτα και ψάρι, αλλά τις τελευταίες μέρες πριν από την περίοδο επιτρέπονται μικρές «αμαρτίες» που φτιάχνουν τη διάθεση όπως ένα γλυκάκι που  διεγείρει την παραγωγή της σεροτονίνης φτιάχνοντας το κέφι ή τροφές με υδατάνθρακες όπως πατάτες, ρύζι και μακαρόνια. Περιορίστε επίσης αλκοόλ, καφέ και αλάτι, για να μειώσετε το φούσκωμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ!

Πέρα από την πρόσληψη μαγνησίου, μπορεί να βοηθήσει και η φυτοθεραπεία. Η λυγαριά (Vitex agnus castus) για παράδειγμα, είναι ένα φυτό που ρυθμίζει την ορμονική λειτουργία, μετριάζοντας τις μεταπτώσεις της διάθεσης και αμβλύνοντας την κατακράτηση υγρών και την αίσθηση «βάρους» στο στήθος. Επίσης το έλαιο νυχτολούλουδoυ (Εvening primrose oil) που είναι πλούσια πηγή απαραίτητων ακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το γ-λινολεϊκό οξύ (GLA) αναδεικνύεται σε πολύτιμο σύμμαχο όσον αφορά στον περιορισμό των συμπτωμάτων

Στο Pharm16.gr μπορείτε να βρείτε επιπλέον βοηθήματα και φόρμουλες με φυσικά συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν ανακούφιση στις «δύσκολες» μέρες του μήνα
Επίσης πολλές αξιόλογες εταιρείες, όπως η Power Health, έχουν να προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις ειδικά για την αντιμετώπιση του συμπτωμάτων που συνοδεύουν την περίοδο.

Μην υποτιμάτε το σίδηρο! Αρκετές νέες γυναίκες μαζί με το εμμηνορρυσιακό σύνδρομο εμφανίζουν και σιδηροπενική αναιμία – είτε γιατί οι «αποθήκες» σιδήρου του οργανισμού είναι άδειες με την έναρξη της περιόδου (συνήθως εξαιτίας λανθασμένων διατροφικών επιλογών), είτε λόγω μεγάλης απώλειας αίματος στη διάρκεια της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, εάν είστε χλωμή, έχετε ζαλάδες ή κουράζεστε εύκολα, συμβουλευτείτε το γιατρό - μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις ενδέχεται να σας συστήσει αλλαγή στη διατροφή και χορήγηση σιδήρου για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για τη γυναίκα στο blog του pharm16.gr

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00