Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Δείξε μου τα δόντια σου, να σου πω για την υγεία σου!

Δείξε μου τα δόντια σου, να σου πω για την υγεία σου!
"Εάν δεν πλένεις και δεν φροντίζεις τη στοματική σου υγιεινή, θα αναπτύξεις προβλήματα όπως ουλίτιδα, τερηδόνα, κακοσμία του στόματος… To ξέρετε και σίγουρα το έχετε ακούσει από το στόμα του γιατρούσας. Ομως, δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο πιο χειρότερο απ΄ότι νομίζετε, γιατί η κακή στοματική υγιεινή δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα δόντια; Δείτε λοιπόν με ποια άλλα προβλήματα υγείας συνδέονται οι ασθένειες των δοντιών και μην απελήσετε ποτέ ξανά τη στοματική σας φροντίδα! 

Το στόμα φιλοξενεί πάνω από 800 τύπους βακτηρίων!

Ένα ιδιαίτερα περίπλοκο οικοσύστημα υπάρχει στο στόμα με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η μέση υγιής στοματική κοιλότητα να περιέχει περίπου 800 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων και μάλιστα, με κάθε δόντι να «κρατάει» περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο (!) βακτήρια. Ετσι όταν η στοματική σας χλωρίδα είναι ισορροπημένη, το σώμα έχει ένα δυνατό φυσικό αμυντικό σύστημα που αποτρέπει την επέκταση της ασθένειας. Όταν όμως δεν υπάρχει ισορροπία, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτο, κάτι που καθιστά τον οργανισμό πιο ευαίσθητο σε επιπλοκές στοματικής υγείας, κι όχι μόνο!

Η στοματική υγεία καθρεπτίζει τη γενική σας υγεία

Τα ούλα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη στοματική (και γενική) υγεία απ’ όσο μπορεί να νομίζετε. Βοηθούν στη θωράκιση του σώματος από μολύνσεις και επιπλοκές – οπότε όταν τα ούλα αντιμετωπίζουν προβλήματα το ίδιο συμβαίνει και στο υπόλοιπο σώμα. Στην πραγματικότητα, η νόσος των ούλων έχει συνδεθεί με αρκετές σοβαρές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η καρδιαγγειακή νόσος ακόμη και το εγκεφαλικό επεισόδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα λάθη που κάνεις και χαλάνε τα δόντια σου!

Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα βακτήρια του στόματος μπορεί να μεταφέρονται από το αίμα σε ολόκληρο το σώμα και να προκαλούν μολύνσεις σε άλλα μέρη του. Επίσης, μπορεί τα ίδια βακτήρια να επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι να προσβάλλονται και άλλες περιοχές του σώματος. Έτσι, αν υπάρχει πρόβλημα καρδιοπάθειας, αυτό μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της κακής στοματικής υγιεινής. Όσον αφορά το διαβήτη όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλεί διάφορες ασθένειες στα ούλα και ενδεχομένως η σχέση τους να είναι αμφίδρομη

Χρήσιμη γνώση! Ένα στόμα που νοσεί, όπως στην περίπτωση της περιοδοντίτιδας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπαθειών, καρκίνου του παγκρέατος και πνευμονίας. Γι’ αυτό, το να διατηρούμε το στόμα μας υγιές είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη διατήρηση της σωστής του λειτουργίας αλλά και για τη διατήρηση της γενικής σωματικής μας υγείας.
Δεν έχει «πλάκα», η πλάκα!

Η πλάκα αποτελεί την πηγή όλων (ή των περισσότερων) κακών. Είναι μία βλαβερή μάζα βακτηρίων που ζει στο στόμα σας και τρέφεται με σάκχαρα και υπολείμματα τροφών. Η πλάκα αρχικά είναι κολλώδης και άχρωμη, όμως όταν δεν εξολοθρεύεται, μετατρέπεται σε κίτρινη μάζα που είναι απολύτως αδύνατο να αφαιρεθεί χωρίς τη βοήθεια οδοντιάτρου. Αυτό οδηγεί στην καταστροφή του σμάλτου, γιατί τα βακτήρια μετατρέπουν τα υπολείμματα τροφών και τα σάκχαρα σε οξέα, προκαλώντας κοιλότητες, απώλεια δοντιών και νόσο των ούλων. Φροντίστε να αφαιρέσετε την πλάκα και να αποτρέψετε το σχηματισμό της μέσω του καθημερινού βουρτσίσματος, της χρήσης νήματος ή μεσοδόντιων  και στοματικού διαλύματος μετά από κάθε γεύμα!

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ!
Το στόμα μπορεί να παραμείνει υγιές και χωρίς παθήσεις αν κάνετε έξυπνες επιλογές σε ό,τι αφορά τη στοματική σας υγιεινή, τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Γι’ αυτό αναζητήστε στο pharm16.gr κορυφαία προϊόντα για τη σωστή υγιεινή των δοντιών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και φυσικά ακολουθήστε τις συμβουλές μας! Να θυμάστε ότι εδώ θα βρείτε στοματικά διαλύματα ειδικά σχεδιασμένα για αντιβακτηριακή χρήση, για ούλα με πόνο και φλεγμονή, για τις περιπτώσεις ευαισθησίας, για καθημερινή προστασία, για όσους επιμένουν να καπνίζουν και θέλουν λεύκανση, αλλά και στοματικά διαλύματα κατά της πλάκας, της κακοσμίας, της τερηδόνας κ.λπ. 

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00