Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Θέλεις να κοιμάσαι ήρεμα & γρήγορα; Δώσε προσοχή σε 6 πράγματα!

Θέλεις να κοιμάσαι ήρεμα & γρήγορα; Δώσε προσοχή σε 6 πράγματα!
Είναι ξεκούραστος, αναζωογονητικός και όταν είναι ποιοτικός μας γεμίζει ενέργεια και νιώθουμε καλύτερα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά! Ο λόγος για τον χορταστικό, ήρεμο ύπνο, αυτόν που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας αλλά συχνά, το σαμποτάρουμε με λάθος συνήθειες!

Ο ύπνος είναι βασική ανάγκη του οργανισμού, δίνει τον χρόνο στις λειτουργίες του εγκεφάλου και όλων των οργάνων και συστημάτων να «ρυθμιστούν εκ νέου», για να μπορέσουν να ξεκινήσουμε τη νέα ημέρα σε φόρμα και να εκτελέσουμε τα καθημερινά μας καθήκοντα. Επιπλέον ένας καλός ύπνος βελτιώνει τη μνήμη, τη διάθεση, απομακρύνει το άγχος και το στρες πολλά ακόμα. 

6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ...
1. Αποφύγετε να καταναλώνετε καφέ ή οινοπνευματώδη ποτά το βράδυ πριν πάτε για ύπνο Η καφεΐνη εμποδίζει τον ύπνο αλλά ακόμη κι αν δεν σας κρατήσει ξύπνιους και κοιμηθείτε, θα ξυπνήσετε χωρίς να έχετε ξεκουραστεί αρκετά.
2. Μην κάνετε έντονη σωματική άσκηση το βράδυ Η έντονη άσκηση παράγει αδρεναλίνη, μια ορμόνη που μας κρατάει σε εγρήγορση. Είναι καλύτερα το βράδυ να προτιμάτε έναν τύπο άσκησης πιο ήπιο, όπως για παράδειγμα έναν περίπατο μετά το βραδινό φαγητό.
3. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Προσέξτε τη θερμοκρασία! Όταν η θερμοκρασία είναι υπερβολικά υψηλή ή υπερβολικά χαμηλή, ο εγκέφαλος υποχρεώνεται να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματος, και έτσι δεν μπορεί να ξεκουραστεί.  Η ιδανική θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας είναι 18- 20 βαθμοί.     
4. Μην τρώτε πολύ το βράδυ Ένα βαρύ γεύμα κουράζει το πεπτικό σύστημα, ενώ η βαρυστομαχιά θα μας κάνει να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι όλη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην κοιμηθούμε καλά.
5. Καλός ο μεσημεριανός ύπνος, αλλά μην το παρακάνετε Ένα βαρύ γεύμα κουράζει το πεπτικό σύστημα, ενώ η βαρυστομαχιά θα μας κάνει να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι όλη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην κοιμηθούμε καλά.
6. Μην κοιμάστε όπου να’ναι! Το στρώμα πρέπει πάντα να είναι καλής ποιότητας Ένα βαρύ γεύμα κουράζει το πεπτικό σύστημα, ενώ η βαρυστομαχιά θα μας κάνει να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι όλη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην κοιμηθούμε καλά.
            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα καλύτερα βοηθήματα για ήρεμο & ξεκούραστο ύπνο!

Πολύτιμη η φυτοθεραπεία!

Όταν τα προβλήματα ύπνου σχετίζονται με το στρες και την ένταση τότε η φυτοθεραπεία βοηθά σημαντικά. Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένα βότανα που χαλαρώνουν τον οργανισμό, ιδιαίτερα όλα λαμβάνονται λίγο πριν πάτε για ύπνο. Συγκεκριμένα στα ηρεμιστικά βότανα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το χαμομήλι, το τίλιο ή φλαμούρι, η λεβάντα, ο λυκίσκος , η βαλεριάνα,  το μελλισόχορτο (Melissa officinalis)  η πασιφλόρα (Passiflora incarnata L.). Η βρώμη ενθαρρύνει τον ήρεμο ύπνο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις νευρικής εξάντλησης και κόπωσης, ενώ η βιθάνια (ashwaganda) είναι ένα τονωτικό βότανο που δυναμώνει και υποστηρίζει την ανάρρωση μετά από μακροχρόνιο στρες, μειώνοντας την υπερδιέγερση και ευνοώντας την ξεκούραση και την χαλάρωση.

Χρήσιμη γνώση: Τα βότανα λαμβάνονται είτε στη φυσική τους μορφή, δηλαδή σαν αφέψημα (1 κουταλάκι βοτάνου σε φλιτζάνι βραστό νερό, αφήνετε 5 λεπτά στραγγίζετε και πίνετε το βράδυ λίγο πριν πάτε για ύπνο), σε μορφή βάμματος (3 ml σε ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο) και σε ταμπλέτες –συμπλήρωμα διατροφής συνήθως μία ώρα πριν τον ύπνο ή ανάλογα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

Αναζητήστε στο pharm16.gr φυσικά βοηθήματα που μπορεί να αποδειχθούν πραγματικοί σύμμαχοί σας για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Παράλληλα, ενημερωθείτε  για τα φυσικά συμπληρώματα, αφεψήματα από βότανα ή μεταλλικά ιχνοστοιχεία (όπως χαμομήλι, βαλεριάνα, μαγνήσιο κ.ά.) καθώς και τις εξειδικευμένες φόρμουλες που μπορεί να βοηθήσουν. Και βέβαια ανακαλύψτε δεκάδες άρθρα για τον ύπνο εδώ


* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00