Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Προστάτης: Πότε από φίλος γίνεται εχθρός του σεξ

Προστάτης: Πότε από φίλος γίνεται εχθρός του σεξ
Ποιος είναι ο ρόλος και οι λειτουργίες του προστάτη; Ποια είναι η σχέση του με το σεξ και πώς οι παθήσεις του προστάτη επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία; Μπορούν τα σκευασμάτων φυτικής προέλευσης να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της προστατίτιδας και της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη;

Ο ρόλος και οι λειτουργίες του προστάτη

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας με βάρος 10-20 γραμμάρια σε σχήμα κάστανου. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ενώ μέσα του περνά η ουρήθρα. Παράγει το προστατικό υγρό που αποθηκεύεται στον αδένα και εξωθείται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουρήθρα.

Ποια η σχέση του προστάτη με το σεξ;

Ο προστάτης σχετίζεται άμεσα με το σεξ και κυρίως με τη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών. Ο προστάτης βρίσκεται στην έξοδο της ουροδόχου κύστεως και ακριβώς στην πίσω επιφάνειά του περνούν τα νεύρα και τα αγγεία της στύσης και της ούρησης. Κατά την ούρηση, ανοίγει για να περάσουν με ευκολία τα ούρα, γι’ αυτό και οι παθήσεις του προστάτη επηρεάζουν την ούρηση.  Η λειτουργία του όμως έχει να κάνει και με την εκσπερμάτιση, καθώς όταν συμβαίνει, συσπάται ο προστάτης και παράγει το υγρό του, που αναμιγνύεται με το σπέρμα προσδίδοντάς του απαραίτητα συστατικά για τη φυσιολογική γονιμότητα. Άρα ο προστάτης είναι απαραίτητος αποκλειστικά για την εκσπερμάτιση και την αναπαραγωγή. Οι παθήσεις του όμως είναι συχνές και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία. Συγκεκριμένα, ένας στους 2 άντρες θα παρουσιάσει συμπτώματα προστατίτιδας, ένας στους 6 άντρες θα παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη και ένας στους 3 συμπτώματα καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των παθήσεων του προστάτη στη σεξουαλική υγεία;

Στις προστατίτιδες τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην ούρηση, πόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πυελικού εδάφους, πόνο κατά την εκσπερμάτιση, πρόωρη εκσπερμάτιση, στυτική δυσλειτουργία, και τέλος μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Η αντιμετώπιση της φλεγμονής δίνει τέλος και στα σεξουαλικά προβλήματα. Σε περιπτώσεις καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, όχι μόνο αυξάνονται κατά 7 φορές οι πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, αλλά η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ούρησης καταδεικνύει και το βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας. Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (ΚΥΠ) και η βελτίωση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού (συχνοουρία, νυκτουρία, επιτακτική ανάγκη για ούρηση, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης κ.α. ) μπορούν να βελτιώσουν και τη στύση. Το αρνητικό με τις φαρμακολογικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της ΚΥΠ είναι η εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών. Κύριες παρενέργειες των φαρμάκων αυτών είναι η πτώση της αρτηριακής πίεσης, που εκδηλώνεται συνήθως ως ζάλη και αδυναμία, καθώς και η μείωση της libido και η πρόκληση στυτικής δυσλειτουργίας. Οπότε φαντάζει επιτακτική ανάγκη, η χρήση σκευασμάτων, τουλάχιστον στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης αυτών των νοσημάτων, που από τη μία μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της φλεγμονής που προκαλείται στις προστατίτιδες, και από την άλλη η χρήση σκευασμάτων που συμβάλλουν στη διαχείριση της εξέλιξης της ΚΥΠ και των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού.

Συχνότητα εμφάνισης παθήσεων του προστάτη

Η προστατίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση που πρακτικά θα απασχολήσει 1 στους 2 άντρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών και η 3η πιο συχνή μετά την ηλικία των 50. Η ΚΥΠ είναι εξαιρετικά συχνή πάθηση, αφού 1 στους 3 άντρες μετά τα 50 χρόνια θα έχει συμπτώματα εξαιτίας της πάθησης. Οι 4 στους 10 άντρες έχουν συμπτώματα στην 5η δεκαετία της ζωής τους, 7 στους 10 στην 6η δεκαετία, 8 στους 10 στην 7η δεκαετία, για να φθάσουν στο 90% στα 90 χρόνια. Τα βασικά συμπτώματα της πάθησης αφορούν τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, και εμφανίζονται ως διαταραχές της ούρησης και κατ’ επέκταση και της στυτικής λειτουργίας.

Ποια η σημασία των σκευασμάτων φυτικής προέλευσης στη διαχείριση των συμπτωμάτων της προστατίτιδας και της ΚΥΠ;

Για τη διαχείριση της φλεγμονής στις προστατίτιδες αλλά και των συμπτωμάτων της υπερτροφίας του προστάτη έχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα  φυτικά σκευάσματα, όπως το αιθανολικό εκχύλισμα του φυτού Serenoa repens.Το εκχύλισμα του Serenoa Repens, πλούσιο σε λιπαρά οξέα και φυτοστερόλες (λιποστερολικό εχύλισμα), έχει δράσεις:

  • αντι-ανδρογονικές
  • αντιφλεγμονώδεις
  • και αποιδηματικές
  • ενώ αποδεδειγμένα συμβάλλει στη διαχείριση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού, όπου όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ούρησης καταδεικνύει και το βαθμό στυτικής δυσλειτουργίας.

Συνεπώς, η επίλυση αυτών των συμπτωμάτων θα παίξει και σημαντικό ρόλο στην επίλυση της στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ χάρη και στις αντιφλεγμονώδεις δράσεις του μπορεί να βοηθήσει και στις περιπτώσεις προστατίτιδας. Επίσης τα σκευάσματα, που έχουν ως μοναδικό συστατικό το αιθανολικό εκχύλισμα του φυτού Serenoa Repens, δεν επηρεάζουν τη libido και δεν επηρεάζουν τις τιμές του PSA, καθιστώντας τα ιδανικές επιλογές στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης αυτών των νοσημάτων. Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε κάποια από τα παραπάνω προβλήματα, μπορείτε να ζητήσετε και τη συμβουλή του γιατρού σας, σχετικά με τα αποτελέσματα και τις χρήσεις των σκευασμάτων με Serenoa Repens.
Menarini BUNDLE Prostamol Συμπλήρωμα Διατροφής για τον Προστάτη & το Ουροποιητικό Σύστημα 2 Πακέτα x 60 Μαλακές Κάψουλες



* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00