Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά το θερμόμετρο;

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά το θερμόμετρο;
Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του πυρετού, πώς πρέπει να γίνεται η θερμομέτρηση στα παιδιά και ποια θερμόμετρα είναι περισσότερο αξιόπιστα; Εαν θέλετε να βρείτε τις απαντήσεις σ' αυτά και άλλα ερωτήματα, απλώς διαβάστε παρακάτω...

Μα γιατί έχει πυρετό;

Δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός αφού ο  πυρετός από μόνος του δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα σημάδι ότι ο οργανισμός δίνει τη δική του «μάχη» ενάντια σε κάποιον «εχθρό». Πρόκειται δηλαδή για μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού συνήθως σε λοιμώξεις, ιογενείς αλλά και βακτηριακές!  υπάρχει λοίμωξη ο πυρετός είναι αυτός που δίνει σήμα ότι κάποιο παθογόνο έχει εισβάλει στον οργανισμό –ενώ η εμφάνισή του, όπως και η πτώση του, σηματοδοτούν το ξεκίνημα και το τέλος αυτής της «εισβολής». Η πρώτη σας και σωστή κίνηση είναι να ενημερώσετε τον παιδίατρο ο οποίος, αφού προσδιορίσει την αιτία του πυρετού θα σας συστήσει τρόπους ανακούφισης του παιδιού. Το κλειδί όμως για την αντιμετώπισή του αποτελεί η σωστή θερμομέτρηση!

Αυτή είναι η σωστή θερμομέτρηση!

Τώρα μπορείτε να θερμομετρήσετε το παιδί εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα με ψηφιακό θερμόμετρο (που χρησιμοποιείται στη μασχάλη, στο στόμα, το ορθό αλλά και στο αυτί), αλλά και με θερμόμετρο μετώπου που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετρά τη θερμότητα που εκπέμπεται από το μέτωπο. 

Η διαδικασία μέτρησης βήμα-βήμα!

* Στη μασχάλη: Αφού καθαρίστε το θερμόμετρο ανασηκώστε το χέρι του παιδιού και τοποθετήστε το άκρο του στο κέντρο της μασχάλης. Αφήστε το θερμόμετρο στη θέση αυτή για περίπου ένα λεπτό, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος, φροντίζοντας στο διάστημα αυτό το χέρι του παιδιού να είναι ακίνητο.

* Στο μέτωπο: Το θερμόμετρο μετρά σε λίγα δευτερόλεπτα τη θερμότητα που εκπέμπεται από το μέτωπο και ανάλογα με τον κατασκευαστή διαθέτει μνήμη και ηχητικό σήμα (fever alarm) για θερμοκρασίες ανώτερες από 37,5 βαθμούς Κελσίου. Στο pharm16.gr θα βρείτε επίσης θερμόμετρα υπερύθρων (IR) που μπορεί να καταγράψουν τη θερμοκρασία του σώματος και του μετώπου χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα . 

* Στο αυτί: Τοποθετείτε προσεκτικά το ψηφιακό θερμόμετρο αυτιού στον ακουστικό πόρο και με το ηχητικό ή φωνητικό σήμα που θα εκπέμψει θα έχετε το αποτέλεσμα.

* Στο ορθό: Για να μετρήσετε τη θερμοκρασία στο ορθό του παιδιού πρέπει να ξαπλώσετε το παιδί στα πόδια σας ή στο κρεβάτι του με το στομάχι προς τα κάτω. Τοποθετείτε προσεκτικά το μεταλλικό άκρο του θερμομέτρου, στο ορθό έως ότου δεν βλέπετε το μέταλλο και το διαβάζετε σε 1 λεπτό ή μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο που σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η θερμομέτρηση. Πλένετε το θερμόμετρο με σαπούνι ή με αλκοόλ ή κάποιο αντισηπτικό.

* Στο στόμα: Τοποθετήστε το θερμόμετρο κάτω από τη γλώσσα του παιδιού, περίπου για 2-3 λεπτά (πείτε στο παιδί να το συγκρατεί με τα χείλη και όχι με τα δόντια). Να θυμάστε ότι καλύτερα να μην γίνεται θερμομέτρηση στο στόμα σε παιδιά μικρότερα των 4-5 ετών, καθώς σε αυτήν την ηλικία δεν μπορούν να συνεργαστούν οπότε υπάρχει κίνδυνος το παιδί να δαγκώσει και να σπάσει το θερμόμετρο.

Τι ώρα να κάνω τη θερμομέτρηση;

Την απάντηση θα σας τη δώσει ο παιδίατρός σας, ωστόσο είναι προτιμότερο να μετράτε τη θερμοκρασία του παιδιού πριν και μετά τη λήψη αντιπυρετικών και σε σταθερές ώρες, για παράδειγμα το πρωί και το απόγευμα. Μην υπερβάλετε στη συχνότητα μέτρησης και μην το ξυπνάτε όταν κοιμάται για να του βάλετε θερμόμετρο. Καλό είναι επίσης να σημειώνετε πάντα τις ενδείξεις της μέτρησης, ώστε να τις έχετε εύκαιρες σε περίπτωση που τις χρειαστεί ο γιατρός.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ
* Η πλέον ακατάλληλη μέτρηση είναι η αίσθηση του πυρετού αγγίζοντας το παιδί μόνο με το χέρι ή με το πρόσωπο σας στο μέτωπο.
* Εκτός από την καταγραφή του πυρετού θα πρέπει ακόμα περισσότερο να παρακολουθείτε τη γενική κατάσταση του παιδιού – εάν παρουσιάσει ληθαργικότητα, αυχενική δυσκαμψία, διαταραχές συνείδησης, εξάνθημα κ.ά. θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο.

Στο Pharm16.gr θα βρείτε την πιο μεγάλη ποικιλία σε σύγχρονα και αξιόπιστα ψηφιακά και ηλεκτρονικά θερμόμετρα καθώς και αναλογικά eco-friendly θερμόμετρα χωρίς υδράργυρο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του παιδιού αλλά και ενηλίκων, καθώς και θερμόμετρα αποκλειστικά σχεδιασμένα για μωρά. 

Στο Pharm16.gr θα βρείτε επίσης θερμόμετρα υπερύθρων (IR) που μπορεί να καταγράψουν τη θερμοκρασία του σώματος και του μετώπου χωρίς να έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Και φυσικά θα βρείτε αξιολογα και αποτελεσματικά ανέπαφα θερμόμετρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ







* Οι πληροφορίες του άρθρου δεν προτρέπουν σε αυτοδιάγνωση προβλημάτων υγείας, ούτε υποκαθιστούν την αξιολόγηση από ειδικό. Για την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων και τον τρόπο χρήσης τους συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας. 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00