Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πώς θα μαγειρέψεις τα θαλασσινά για να μην πάθεις δηλητηρίαση!

Πώς θα μαγειρέψεις τα θαλασσινά για να μην πάθεις δηλητηρίαση!
Περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση κάθε χρόνο εξαιτίας ιών και βακτηρίων ή  παρασίτων ακόμη και τοξινών! Κι επειδή τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν συχνή πηγή τροφικών δηλητηριάσεων δείτε θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα κατά την αγορά αλλά και το μαγείρεμα οστρακοειδών, για να μην μπείτε σε περιπέτειες!
Ιδού κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να πάθετε γαστρεντερίτιδα, τα κρούσματα της οποίας παρουσιάζουν αύξηση, ειδικά την περίοδο της Σαρακοστής κι αυτό γιατί τότε καταναλώνουμε περισσότερα ατελώς μαγειρεμένα/ ωμά οστρακοειδή που αποτελούν και τον αριθμόν ένα κίνδυνο καθώς συγκεκριμένα ιοί -όπως ο νοροϊός-, που έχουν διεθνώς συσχετιστεί με την εμφάνιση επιδημιών γαστρεντερίτιδας, είναι ανθεκτικοί τόσο στο μαγείρεμα στον ατμό όσο και σε θερμοκρασίες μέχρι 60οC.

Οι κανόνες για ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών/οστρακοειδών!

Δείτε λοιπόν τι συμβουλεύουν οι επιστήμονες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών και οστρακοειδών την περίοδο της Σαρακοστής, που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και ακολουθήστε κατά γράμμα τις συστάσεις τους!

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Πριν ξεκινήσετε και αφότου τελειώσετε το μαγείρεμα φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας σωστά και καλά. Το ίδιο ισχύει και για τις επιφάνειες κοπής και τα οικιακά σκεύη τα οποία πρέπει να διατηρούνται καθαρά πριν και μετά.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!

Το βασικό ερώτημα όλων είναι: «Πως θα αναγνωρίσω τα επικίνδυνα οστρακοειδή και πότε πρέπει να τα πετάξω». Η απάντηση είναι σαφής! Θα πρέπει να πετάξετε το οστρασκοειδές, εάν δείτε ότι το κέλυφος του είναι ανοιχτό πριν το μαγείρεμα ή όταν παραμένει κλειστό μετά το μαγείρεμα.

Για το μαγείρεμα της ψίχας οι ειδικοί δίνουν οδηγίες ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος:
* Βραστά – τα βράζουμε τουλάχιστον 3 λεπτά.
* Τηγανιτά – τα τηγανίζουμε τουλάχιστον 3 λεπτά στους 190°C
* Ψητά στη σχάρα ή το φούρνο – τα ψήνουμε στη σχάρα για 3 λεπτά και στο φούρνο στους 230°C για 10 λεπτά.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ/ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:

Φυλάξτε τα ωμά οστρακοειδή μακριά από τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά ή είναι έτοιμα προς κατανάλωση, ώστε να αποφύγετε τυχόν διασταυρούμενη επιμόλυνση!  

* Εάν τα καταναλώσετε εντός δύο ημερών από την αγορά τους, αποθηκεύστε στη συντήρηση του ψυγείου.
* Εάν τα καταναλώσετε σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ημερών, βάλτε τα στην κατάψυξη κλεισμένα σε σακούλες τροφίμων

Θυμηθείτε τα SOS!

Το ότι ρίχνουμε λεμόνι στα οστρακοειδή δεν διασφαλίζουμε ότι έτσι καταστρέφουμε τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν!
 Δεν καταναλώνουμε ποτέ και για κανένα λόγο ωμά οστρακοειδή, ή οστρακοειδή που δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά!

Αναζητήστε στο Pharm16.gr προϊόντα συμμάχους στην πρόληψη της γαστρεντερίτιδαςόπως αντιβακτηριακά κρεμοσάπουνα και μπάρες σαπουνιού καθώς και προϊόντα ενίσχυσης του οργανισμού στις περιπτώσεις διάρροιας και εντερικών διαταραχών, όπως ηλεκτρολύτεςπροβιοτικά και πρεβιοτικά για την αποκατάσταση της μικροβιακής εντερικής χλωρίδας στις περιπτώσεις οξείας διάρροιας. 


* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00