Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πώς θα συνηθίσει το παιδί να φορά τη μάσκα σωστά;

Πώς θα συνηθίσει το παιδί να φορά τη μάσκα σωστά;
Τα παιδιά μαθαίνουν πολύ εύκολα και αφομοιώνουν τις οδηγίες –μερικές φορές πολύ πιο εύκολα από τους ενήλικες. Είναι όμως και απολύτως φυσιολογικό για ένα παιδί να μην θέλει τη μάσκα ή ακόμη και να φοβάται τη μάσκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «χαλαρώσετε». Είναι σημαντικό τα παιδιά θα μάθουν να τηρούν τις οδηγίες. Ακριβώς όπως καταλαβαίνουν ότι πρέπει να φορούν κράνος ποδηλάτου ή ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο, έτσι θα μάθουν να φορούν τη μάσκα όταν και όπου χρειάζεται. 

            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμικρον, Δέλτα, κρυολόγημα ή γρίπη; Πώς τα ξεχωρίζεις! 

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί απλοί τρόποι που σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ μπορούν να βοηθήσουν ώστε το παιδί να ξεπεράσει γρήγορα τις αντιστάσεις και το φόβο του και να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τη μάσκα:
Φορέστε τις μάσκες σας, σταθείτε με το παιδί μπροστά στον καθρέφτη, κοιταχτείτε και μιλήστε για τα συναισθήματα που σας προκαλεί η εικόνα. Απαντήστε σε όλες τις απορίες του και εξηγήστε με απλά λόγια γιατί θα πρέπει να τη φοράει λέγοντάς του ότι με τη μάσκα προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά τα «κακά» μικρόβια.
Για να μάθετε το παιδί να φορά τη μάσκα σωστά:
1.    Φορέστε μια μάσκα σε ένα από τα αγαπημένα του λούτρινα ζωάκια.
2.    Διακοσμήστε τη μάσκα του έτσι ώστε να ταιριάζει στο γούστο του και να είναι πιο χαρούμενη.
3.    Δείξτε του φωτογραφίες άλλων παιδιών που φορούν μάσκες ή σχεδιάστε μια μάσκα στο πρόσωπο του αγαπημένου του παιδικού ήρωα.
4.    Εξασκηθείτε φορώντας τη μάσκα και μέσα στο σπίτι, όπου ο κίνδυνος είναι χαμηλός, για να βοηθήσετε το παιδί να τη συνηθίσει.
5.    Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας κατά την «εκπαίδευση» του παιδιού και απαντήστε με υπομονή, κατανόηση σε όλες τις ερωτήσεις.

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το «κόλπο» για να επιλέξετε τη σωστη μάσκα για το παιδί!

Δεν ξεχνώ! Για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών, έπειτα από εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, συστήνεται αδιάλειπτη και ορθή χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95, N95, FFP2 ή ισοδύναμης) ή διπλής μάσκας έως την ολοκλήρωση τουλάχιστον 10 ημερών από το θετικό τεστ για ασυμπτωματικά κρούσματα ή την ημερομηνία έναρξης συμπτωμάτων για τα συμπτωματικά κρούσματα.

Αναζητήστε στα φαρμακεία του Pharm16.gr 
Παιδικές μάσκες FFP2
Mάσκες προστασίας ΚΝ95
Χειρουργικές, χάρτινες παιδικές μάσκες καθώς και υφασμάτινες.

Ακολουθήστε το Blog του οnline φαρμακείου Pharm16.gr για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις για τον COVID-19!

ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ!

Εμείς εδώ στο pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων.


* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00