Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους των αρθρώσεων

Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους των αρθρώσεων

Η ηλικία, η κακή στάση του σώματος, η έλλειψη άσκησης και το περιττό βάρος σχετίζονται άμεσα με τους πόνους των αρθρώσεων που ταλαιπωρούν τους περισσότερους από εμάς και μας δημιουργούν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά μας.

Εμείς σας μεταφέρουμε τις συμβουλές των ειδικών είτε για να προλάβετε τους πόνους των αρθρώσεων είτε για να τους αντιμετωπίσετε.

  • Διατηρήστε το βάρος του σώματός σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Όσο το βάρος μας αυξάνεται τόσο επιβαρύνονται η μέση, τα γόνατα και οι αστραγαλοι μας.

 

  • Ασκηθείτε. Με συστηματική ήπια άσκηση θα καταφέρετε να ενδυναμώσετε τους μύες γύρω από τις αρθρώσεις σας με αποτέλεσμα να στηρίζονται καλύτερα.

 

  • Προσέξτε τη διατροφή σας. Μειώστε τον καφέ, το αλκοόλ και το αλάτι. Η υπερβολική λήψη τους αυξάνει την απέκκριση του ασβεστίου στα ούρα και στα κόπρανα, συμβάλλει στην αδυναμία των οστών και επηρεάζει την απορρόφηση του ασβεστίου, αντίστοιχα. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο  κάλιο και μαγνήσιο, ιχνοστοιχεία τα οποία ευνοούν την υγεία και τη δύναμη των οστών. Μην ξεχνάτε τη βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από το πεπτικό σύστημα.

 

  • Επιλέξτε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Ουσίες όπως η χονδροϊτίνη, η γλυκοζαμίνη, το υαλουρονικό οξύ, το οργανικό θείο (MSM)  και το κολλαγόνο, μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο των αρθρώσεων. Έχουν την ιδιότητα να “λιπαίνουν” τις αρθρώσεις, να συμβάλλουν στη διατήρηση της ποιότητας του χόνδρου των αρθρώσεων και ως εκ τούτου μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση προβλημάτων ή ακόμα και να προσφέρουν ανακούφιση στις πάσχουσες περιοχές.

 

  • Απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Αν ο πόνος δεν υποχωρεί ή αν κάποια άρθρωση σας παρουσιάζει οίδημα τότε είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00