Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Λιβάνι! Ανακάλυψε τις απίστευτες ιδιότητές του!

Λιβάνι! Ανακάλυψε τις απίστευτες ιδιότητές του!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το λιβάνι βρίσκεται στο μικροσκόπιο της επιστήμης. Χρόνια τώρα οι ειδικοί μελετούν τις ιδιότητές του και μάλιστα αξιοποίησαν αυτήν τη γνώση τους μέσα από εκπληκτικά προϊόντα! Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμή του!

Η χρήση του λιβανιού χρονολογείται από πολύ παλιά καθώς από την αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για τον εξαγνισμό του πνεύματος, την αυτοσυγκέντρωση και την προσευχή. Από τότε το έκαιγαν στο εσωτερικό των σπιτιών, ενώ η χρήση του επεκτεινόταν και στη δημιουργία καλλυντικών (καθώς το λιβάνι δρα κατά της ξηροδερμίας, δημιουργώντας μάλιστα ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα ώστε να αποτραπεί η απώλεια της φυσικής υγρασία της) αλλά και για την παρασκευή ιαμάτων (εκμεταλλευόμενοι τις ιδιότητές του για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας που σχετίζονταν με τους ρευματισμούς, το δέρμα, το πεπτικό, την αναπνοή κ.α.)

Το λιβάνι στη χώρα μας παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό μοναστηριακό τρόπο χρησιμοποιώντας φυτικά αποστάγματα από διάφορα άνθη και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το μοσχοθυμίαμα για παράδειγμα, προέρχεται από ανάμειξη αλεσμένου φυσικού λιβανιού με αρώματα σε συγκεκριμένες αναλογίες.

Οι ειδικοί επίσης έχουν εκμεταλλευτεί τις ιδιότητές του και μετά από έρευνες το έχουν προσθέσει ως κύριο συστατικό σε πλείστα προϊόντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ινδικό λιβάνι που προέρχεται από το φυτό μποσβέλλια,- Boswellia Serrata. Ουσιαστικά πρόκειται για δέντρο που φύεται στην Ινδία, τη Βόρειο Αφρική και τη μέση Ανατολή και από τον κορμό του λαμβάνεται ρητίνη πλούσια σε φυσικά δραστικά συστατικά που ανήκουν στην ομάδα των μποσβελικών οξέων. Το τιτλοδοτημένο εκχύλισμα μποσβέλλιας, τα τελευταία χρόνια έχει απασχολήσει τους επιστήμονες σε σημείο μάλιστα σήμερα να αποκαλείται αντιφλεγμονώδες της φύσης! Σχετικά πρόσφατα μάλιστα μελετήθηκαν οι φαρμακολογικές ιδιότητες και η κλινική αποτελεσματικότητα της1. Ετσι οι ειδικοί απέδωσαν στo εκχύλισμα της Boswellia Serrata: αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαρθριτικές ιδιότητες2 μιλώντας για ένα φυσικό, ασφαλές αντιφλεγμονώδες3, ειδικά σε απλούς οστεομυϊκούς πόνους και φλεγμονές, ενώ πιστεύουν ότι βοηθά θεαματικά και στην αποκατάσταση από μικροτραυματισμούς εξαιτίας έντονης αθλητικής δραστηριότητας4.
1 E Ernst, professor. CHRISTMAS 2008: SEASONAL FAYRE. Frankincense: systematic review. BMJ 2008:337:a2813 doi:10.1136/bmj.a2813
2 K. Prabhavathi, U. Shobha Jagdish Chandra, Radhika Soanker, P. Usha Rani. Randomized, double blind, placebo controlled, cross over study to evaluate the analgesic activity of Boswellia serrata in healthy volunteers using mechanical pain model. Indian Journal of Pharmacology. October 2014: Vol 46: Issue 5
3 Boswellia Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview - PMC (nih.gov)
4 K. Prabhavathi, U. Shobha Jagdish Chandra, Radhika Soanker, P. Usha Rani. Randomized, double blind, placebo controlled, cross over study to evaluate the analgesic activity of Boswellia serrata in healthy volunteers using mechanical pain model. Indian Journal of Pharmacology. October 2014: Vol 46: Issue 5

Ανακαλύψτε προϊόντα με λιβάνι στο Pharm16.gr

AIΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ
Health Aid Aromatherapy Frankincense Oil
Πολύτιμο έλαιο, γνωστό από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα ευεργετικό για τα ώριμα δέρματα. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε ρεσό για βοηθητικό στην αυτοσυγκέντρωση.
ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ με:Lavender, Neroli.
ΑΡΩΜΑ : Λιβανιού.
ΧΡΗΣΗ : Μπάνιο, μασάζ, εισπνοές, δακτύλιος λάμπας, ρεσό.

ΑΡΩΜΑ
Calvin Klein Women Eau De Parfum
Γυναικείο Άρωμα που οι νότες της βάσης του λιβάνι, κέδρος, αμπροξάν, λευκός μόσχος, κασμήρι, και βιολέτα.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Sostar Estelskin
Μοναδική αντιγηραντική σειρά καλλυντικών, εμπλουτισμένη με Λιβάνι και βιολογικό έλαιο Baobab, που περιλαμβάνει κρέμες ημέρας,  νυκτός και ματιών, αντιγηραντικό ορο προσώπου και λαιμού. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Σήμερα μια σειρά συμπληρωμάτων διατροφής περιλαμβάνουν στο σχεδιασμό τους Boswellia serrata, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του πόνου.

Power Health Arthrosis Fast Συμπλήρωμα Διατροφής για την Αντιμετώπιση των Πόνων των Αρθρώσεων σε κάψουλες
Octonion Pon 8 Συμπλήρωμα Διατροφής Για Την Ανακούφιση Σωματικών Πόνων σε φακελίσκους που περιέχει μεταξύ άλλων εκχύλισματα Boswellia serrate,  κουρκουμά και  μαύρου πιπεριού.
Himalaya Boswellia Joint Wellness Συμπλήρωμα Διατροφής με Αντιφλεγμονώδεις και Αντιβακτηριδιακές Ιδιότητες                
Solgar Boswellia Resin Extract Συμπλήρωμα Διατροφής για Αρθρώσεις και Αναπνευστικό σε φυτικές κάψουλες 
Now Foods Boswellia Extract Συμπλήρωμα Διατροφής Για Το Ανοσοποιητικό με τυποποιημένο εκχύλισμα Boswellia Serrata 


* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00