Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πόσες μέρες «αντέχουν» βαμμένα αβγά και κρέας;

Πόσες μέρες «αντέχουν» βαμμένα αβγά και κρέας;
Περίσσεψαν κόκκινα αβγά από το πασχαλινό τραπέζι; Πήρατε αρκετό αρνάκι ή κατσικάκι κι έμεινε στην κατάψυξη; Δείτε μέχρι πότε μπορείτε να τα καταναλώσετε αλλά και πώς/για πόσο μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

* Διατηρήστε τα αυγά, βαμμένα και μη, στη συσκευασία τους στο εσωτερικό κι όχι στην πόρτα του ψυγείου.
* Η ημερομηνία λήξης των φρέσκων αβγών, αυτή που αναγράφεται και στη συσκευασία είναι 28 ημέρες από την ημερομηνία παραγωγής, οπότε και δεν πρέπει να καταναλώνονται.  Τα σφιχτά βρασμένα αβγά διατηρούνται στο ψυγείο μια εβδομάδα όταν είναι με το κέλυφός τους και 1-2 ημέρες όταν είναι καθαρισμένα.
* Μην αφήνετε τα αβγά εκτός ψυγείου περισσότερο από 2 ώρες. Τα επαρκώς βρασμένα –σφιχτά- αυγά πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν
* Για την ασφάλειά σας! Μην καταναλώνετε τρόφιμα που στην προετοιμασία τους περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα ή κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά).
* Το μαγειρεμένο αιγοπρόβειο κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 3- 4 ημέρες.
* Αν αγοράσατε μαγειρεμένο αιγοπρόβειο κρέας σε πακέτο (take away ή delivery), βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστό κατά την παραλαβή. Καταναλώστε το μαγειρεμένο κρέας εντός 2 ωρών ( ή 1 ώρας αν η θερμοκρασία είναι 32°C). Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως, τοποθετήστε το στο ψυγείο σε θερμοκρασία ≤4°C, σε καλυμμένα δοχεία και καταναλώστε το εντός 3-4 ημερών, κρύο ή αφού προηγουμένως το ζεστάνετε στους 74°C.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ!

Ξεπαγώστε με τον σωστό τρόπο...
Εάν θέλετε να αποψύξετε το αιγοπρόβειο ή άλλο κρέας που έχετε στην κατάψυξη, τοποθετήστε το στη συντήρηση του ψυγείου, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν πρόκειται για μικρό κομμάτι, η απόψυξη στη συντήρηση του ψυγείου μπορεί να διαρκέσει περίπου 24 ώρες. Εάν η ποσότητα κρέατος είναι περίπου 4,5 κιλά χρειάζεται αρκετές μέρες ώστε να αποψυχθεί πλήρως.

Εάν το κρέας ξεπάγωσε αλλά δεν το μαγειρέψατε...
τότε μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο 3 έως 5 ημέρες -όταν είναι μπριζόλες, παϊδάκια- και 1 έως 2 ημέρες όταν είναι κιμάς. Εάν όμως αποψυχθεί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό, θα πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως. Διατηρήστε το ωμό κρέας στο ψυγείο, χωριστά από άλλα ωμά (π.χ. φρούτα ή λαχανικά) ή μαγειρεμένα τρόφιμα, ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνσή τους. Διατηρήστε το αιγοπρόβειο κρέας στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4°C.

Εάν μαρινάρατε το κρέας…
τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε. Εάν δεν χρησιμοποιήσατε όλη την ποσότητα της μαρινάδας στο μαγείρεμα, την υπόλοιπη απορρίψτε την.

Το σωστό ψήσιμο…
θέλει θερμοκρασία τουλάχιστον 160°C. Το κρέας είναι έτοιμο για κατανάλωση όταν η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσει τους 63°C – αφήστε το να «ξεκουραστεί» σε αυτή τη θερμοκρασία για 3 λεπτά. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, τότε μαγειρέψτε επαρκώς το κρέας, ώστε ο ζωμός του να είναι διαυγής.

Και φυσικά μην ξεχνάτε…

Είναι απαραίτητο να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρισμό των τροφίμων. Και φυσικά να χρησιμοποιείτε ξεχωριστές επιφάνειες εργασίας και εργαλεία (π.χ. μαχαίρια) για ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τα κρέατα και τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Εξυπνα προϊόντα από το Pharm16.gr -το φαρμακείο που 40 χρόνια τώρα εμπιστεύεστε!

To αρνάκι σας έφερε φούσκωμα, καούρα, δυσπεψία;
AΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ:
Intermed Anti Gas Pepsis
Ανθρακούχο Χωνευτικό Ποτό με Γεύση Λεμόνι (14 Αναβράζοντα Δισκία)

Elpen Almora Reflux No Burn Ιατροτεχνολογικό Προϊόν για την Δυσπεψία και την Παλινδρόμηση 30 Μασώμενα Δισκία

Με τον οβελία πήρατε και κάποια κιλάκια παραπάνω;
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ!
Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προϊόντα αδυνατίσματος και φυσικά ό,τι χρειάζεστε για αποτελεσματικό γυναικείο & ανδρικό αδυνάτισμα!

Εξασφαλίστε υγιεινή και ασφάλεια στους πάγκους εργασίας κι όχι μόνο!
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ 
τη σειρά απολυμαντικών σπρέι Medisei Microbe End
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00