Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τις πετσέτες μπάνιου;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τις πετσέτες μπάνιου;
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου και γιατί; Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας κατά το πλύσιμο; Είναι αλήθεια ότι και οι πετσέτες έχουν… ημερομηνία λήξης; Και ποια είναι αυτή; Ελάτε να σας λύσουμε τις απορίες!

Οι πετσέτες του μπάνιου μπορεί να φιλοξενήσουν πολλούς και διαφορετικούς μικροοργανισμούς που συχνά γίνονται η αιτία εμφάνισης λοιμώξεων. Δείτε λοιπόν πόσο συχνά πρέπει να τις πλένετε προκειμένου να αποτρέψετε την εξάπλωση αυτών των μικροοργανισμών. Πολλά είδη που χρησιμοποιούμε τακτικά στο σπίτι, κι εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι πετσέτες, ενδέχεται να φιλοξενούν μικρόβια ικανά να προκαλέσουν αδιαθεσία και κακουχία. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μα απλώς να φροντίζουμε να διατηρούμε τις πετσέτες μας καθαρές!

Πόσο συχνά να πλένονται;

Η συχνότητα πλυσίματος των πετσετών μπάνιου είναι διαφορετική ανάλογα με την περίσταση. Σε γενικές γραμμές όμως, καλό είναι να πλένονται έπειτα από τρεις έως πέντε χρήσεις. Μια σημαντική λεπτομέρεια επίσης είναι να αφήνουμε τις πετσέτες να στεγνώσουν εντελώς μέχρι την επόμενη χρήση απλώς κρεμώντας της σε εξωτερικό χώρο. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο  απαιτείται πιο συχνό πλύσιμο όπως…

• Εάν υπάρχουν σωματικά υγρά στην πετσέτα: Θα πρέπει να την πλύνετε το συντομότερο δυνατό εάν σκουπίσετε σωματικά υγρά, όπως αίμα ή ούρα

• Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα: Στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε πιο συχνά τις πετσέτες του μπάνιου για να μειώσει τον κίνδυνο πρόσθετου ερεθισμού. Εάν δεν πλένετε τις πετσέτες τότε μπορεί να εναποτεθούν ίχνη σαπουνιού, αφρόλουτρου ή σαμπουάν στην πετσέτα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό την επόμενη φορά που θα την χρησιμοποιήσετε!

• Εάν βρίσκεστε εσείς ή κάποιος οικείος σας σε ανοσοκαταστολή: Κάποιος με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή γενικώς με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε ασθένειες σε περίπτωση που προσβληθεί από οποιοδήποτε παθογόνο μικρόβιο που ενδεχομένως να βρίσκεται στην πετσέτα μπάνιου.

• Εάν έχετε τραυματιστεί και έχετε πληγές: Κάποιος με  ανοιχτές πληγές ή κοψίματα ή δερματικές μολύνσεις, επιβάλλεται να αντικαθιστά πιο συχνά τις πετσέτες του με καθαρές.

• Εάν πηγαίνετε στο γυμναστήριο: Μια νωπή πετσέτα που παραμένει άπλυτη στην τσάντα γυμναστηρίου μπορεί να προκαλέσει εύκολα μύκητες! Οπότε θα πρέπει να την πλένετε με το που επιστρέφετε στο σπίτι!

Οι πετσέτες μπάνιου μυρίζουν και είναι σκληρές μετά το πλύσιμο! Προσθέστε μαζί με το απορρυπαντικό σας το Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων που σας βοηθά να εξουδετερώσετε το 99,9% των βακτηρίων ενώ παράλληλα μην το παρακάνετε με την ποσότητα μαλακτικού που χρησιμοποιείτε.
Τις πλένετε σωστά; Συμβουλές για το πλύσιμο των πετσετών

• Μην βάζετε και ξεχνάτε τις πετσέτες στο καλάθι απλύτων, ειδικά εάν είναι βρεγμένες – υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα!
• Καθαρίζετε συχνά το πλυντήριο: Το λιμνάζον νερό σε κάποια εξαρτήματα μπορεί να περιέχει βακτήρια, όπως το E. coli.
• Απλώστε τα ρούχα με την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης και μην τα αφήνετε για την επόμενη ημέρα , εάν φυσικά θέλετε να προλάβετε την ανάπτυξη μούχλας!
• Πλύντε τις πετσέτες σε θερμοκρασίες τουλάχιστον 60°C:  Παλαιότερη μελέτη του 2013 αποκάλυψε ότι το πλύσιμο των πετσετών σε θερμοκρασία νερού 60°C ή υψηλότερη βοηθά στην εξόντωση των μικροβίων.

Μήπως να τις πετάξω;

Δεν υπάρχει ακριβής κανόνας για το πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τις πετσέτες μπάνιου. Ο χρόνος «ζωής» μιας πετσέτας εξαρτάται από την ποιότητά της, τη συχνότητα χρήσης και τον φροντίδας της. Για παράδειγμα, μερικές πετσέτες μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές στο πλύσιμο από άλλες. Επίσης φαίνεται ότι η συχνή χρήση και το πλύσιμο με υπερβολικά ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσουν την ταχύτερη διάσπαση των ινών.

Σε γενικές γραμμές αντικαταστήστε τις πετσέτες σας σε περίπτωση που:

• η ύφανσή τους γίνεται πιο λεπτή
• αρχίζουν να ξεφτίζουν
• οι λεκέδες δεν βγαίνουν με το πλύσιμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ




Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00