Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Σας αρέσει το τρέξιμο; Προσοχή στα πόδια σας!

Σας αρέσει το τρέξιμο; Προσοχή στα πόδια σας!
Τι πρέπει να προσέχουν οι δρομείς και τα άτομα με έντονη δραστηριότητα; Ποια δερματική πάθηση μπορεί να βάλει σε περιπέτειες τα πόδια τους; Μπορούν να την προλάβουν και, εάν εμφανιστεί να την αντιμετωπίσουν; Βρείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί!

Το Πόδι του Αθλητή (Athlete’s Foot), είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματολογικά προβλήματα που το αντιμετωπίζει το 26% των Ελλήνων και βέβαια δεν αφορά μόνο τους αθλητές.  Στην ουσία πρόκειται για μια μορφή μυκητίασης, η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική αλλά δυστυχώς και επίμονη. Τα καλά νέα ωστόσο είναι ότι προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται. Οι μύκητες, γενικά, αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία. Σε τέτοια περιβάλλοντα “κυκλοφορούν” και αναπτύσσονται. Ενας λόγος παραπάνω οι λάτρεις των σπορ και του τρεξίματος να προσέχουν περισσότερο ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο –σωτήριο- πρωτόκολλο υγιεινής και προστασίας των ποδιών!

Έτσι θα προλάβουμε τους μύκητες στα πόδια!

·         Μόλις γυρίσουμε από το τρέξιμο, θα βγάλουμε  τα παπούτσια και τις κάλτσες και θα μπούμε στο ντους.
·         Μόλις βγούμε θα σκουπίσουμε σχολαστικά την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, και ολόκληρο το πέλμα και θα φορέσουμε παντόφλες.
·         Παπούτσια και κάλτσες έχουν το ρόλο τους στην υπόθεση που λέγεται “πόδι του αθλητή”. Καταρχάς, να αποφεύγουμε τις συνθετικές κάλτσες, και να προτιμάμε τις βαμβακερές, γιατί αυτές επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει κανονικά. Φυσικά αλλάζουμε καθημερινά κάλτσες και τις πλένουμε σε υψηλή θερμοκρασία.  Εάν τα πόδια ιδρώνουν υπερβολικά, τότε αλλάζουμε πιο συχνά τις κάλτσες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
·         
Αντίστοιχα, τα παπούτσια που θα επιλέξουμε, ειδικά για να αθληθούμε, θα πρέπει να έχουν “τρυπούλες” για να αερίζονται - ειδάλλως μέσα στο παπούτσι θα έχει τόσο τη ζέστη όσο και την υγρασία που ψάχνουν οι μύκητες.
·         Ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω τα κάνουμε με προσοχή, καλό θα είναι να αφήνουμε τα παπούτσια μας στο μπαλκόνι να αερίζονται. 
·         Οι μύκητες είναι παντού και μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα χαλιά στο σπίτι μας, μέσα στα παπούτσια μας, στις πετσέτες, στις κάλτσες, στις όζες (μανό), στο νυχοκόπτη.      Επίσης, στο ψαλιδάκι που κόβουμε τα νύχια, στις λίμες και γενικότερα στα περισσότερα αντικείμενα που έχουμε έρθει σε επαφή. Επομένως, πρέπει να αλλάζουμε συχνά πετσέτες και κάλτσες, να χρησιμοποιούμε αντιμυκητιακά προϊόντα για τα παπούτσια μας, να αποστειρώνουμε καλά το νυχοκόπτη και το ψαλιδάκι μας και να καθαρίζουμε σχολαστικά τα αντικείμενα που έχουμε έρθει σε επαφή, με ειδικά σκευάσματα που προσφέρουν αντισηψία.
·         Δεν πρέπει να περπατάμε ξυπόλητοι σε αποδυτήρια γυμναστηρίων, πισίνες, ντουζιέρες, δωμάτια ξενοδοχείων, σε κοινοχρήστους χώρους ή ακόμη και στην αυλή του σπιτιού μας οι μύκητες μας περιμένουν.
·         Δεν φοράμε (εφόσον είναι εφικτό) τα ίδια παπούτσια για δύο συνεχόμενες μέρες.  Έχουμε πάντα ένα επιπλέον ζευγάρι, και αφήνουμε τα παπούτσια να στεγνώσουν (κατά προτίμηση στον ήλιο) για τουλάχιστον 24 ώρες προτού τα φορέσουμε ξανά.
·         Ακόμη, τα νύχια πρέπει να κόβονται συχνά και να διατηρούνται καθαρά. Τα νύχια μπορούν να στεγάζουν και να μεταδίδουν τη μόλυνση από περιοχή σε περιοχή.

«Κόλλησα»! Και τώρα;

Εάν παρόλα τα μέτρα προφύλαξης εμφανίστηκε πρόβλημα τότε θα πρέπει να γίνει άμεσα η διάγνωση της δερματικής μυκητίασης «Πόδι του Αθλητή» η οποία επιβεβαιώνεται με μικροβιολογικό έλεγχο και καλλιέργεια. Είναι σημαντική η μικροβιολογική εξέταση γιατί σε πολλές περιπτώσεις η κλινική εικόνα συγχέεται με την δερματίτιδα εξ επαφής, την ψωρίαση το έκζεμα κ.α. Όταν υπαρχή σωστή διάγνωση τότε ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει την σωστή θεραπεία.

Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα και δραστικά το ΄΄πόδι του αθλητή΄΄ συστήνεται θεραπεία με το προϊόν Athlete’s Feet.  


Το Athlete’s Feet είναι κατάλληλο για την θεραπεία της μυκητιασικής λοίμωξης του δέρματος των ποδιών. Τα συμπτώματα της μυκητιασικής λοίμωξης των ποδιών είναι η απολέπιση του δέρματος και η έντονη φαγούρα μεταξύ και κάτω από τα δάκτυλα. Το Athlete’s Feet προσφέρει στον πάσχοντα αποτελεσματική & γρήγορη θεραπεία.

Για καλύτερα αποτελέσματα κατά την διάρκεια της θεραπείας προτείνουμε συμπληρωματικά να ψεκάζετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας 1-2 φορές την εβδομάδα με το Αnti-Fungal Spray, γιατί οι μύκητες μεταφέρονται. 

Το Αντιμυκητιασικό Spray (Αnti-Fungal Spray) της Imperial Feet, χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της θεραπείας συμπληρωματικά με τo  Athlete’s Feet  (‘’Πόδι του Αθλητή’’) και αποτρέπει την δημιουργία νέας μυκητιασικής λοίμωξης στο δέρμα των ποδιών.

Οδηγίες χρήσης Athlete’s Feet

Αντιστρέψτε το ακροφύσιο προς τα κάτω και απλώστε μικρή ποσότητα κάνοντας απαλό μασάζ, μεταξύ, γύρω & κάτω από τα δάκτυλα μέχρι να απορροφηθεί. Χρησιμοποιήστε 2 φορές την ημέρα πρωί & βράδυ την 1η εβδομάδα, 1 φορά την ημέρα την 2η εβδομάδα και 1 φορά την εβδομάδα για 6 εβδομάδες ακόμα. Από την πρώτη εβδομάδα θα δείτε το αποτέλεσμα. Συνεχίστε μέχρι η λοίμωξη θεραπευτεί και το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Θα βρείτε τα Athlete’s Feet & Αnti-Fungal Spray, ΕΔΩ. 
 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00