Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Σε τσίμπησε μέδουσα; Βήμα-βήμα τι να κάνεις!

Σε τσίμπησε μέδουσα; Βήμα-βήμα τι να κάνεις!
Δεν είναι μόνο η όψη τους που μας απωθεί είναι και το τσίμπημά τους που είναι ανυπόφορο. Τι μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που… ανταμωθείτε; Ο λόγος για τις μέδουσες κοινώς τσούχτρες, που κάθε χρόνο εμφανίζονται στις ελληνικές θάλασσες! Τι κάνουμε όταν μας τσιμπήσουν και πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Και φέτος οι μωβ μέδουσες (Pelagia noctiluca, όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία) έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ελληνικές θάλασσες και το τσίμπημά τους είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν. Γι΄αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι σε περίπτωση που τις… συναντήσουμε! Ας δουμε τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί από τον ΕΟΔΥ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

1.    Αρχικά πλύντε με προσοχή την περιοχή με θαλασσινό νερό προσπαθώντας να απομακρύνετε τυχόν πλοκάμια της που έμειναν κολλημένα στο σώμα σας– προσοχή όμως όχι με γυμνά χέρια γιατί μπορεί να κολλήσουν τα πλοκάμια στα χέρια και να μεταφερθεί κι εκεί ο ερεθισμός (καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιήσετε για την περίπτωση την πιστωτική σας κάρτα ή κάτι παρόμοιο)! Μη χρησιμοποιείτε γλυκό νερό, γιατί μπορεί να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.

2.    Τοποθετήστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο ή κρύες κομπρέσες (εάν δεν έχετε πάγο τοποθετήστε την εξωτερική μεριά ενός παγωμένου αναψυκτικού) για 5 -15 λεπτά

3.     Αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα, αφού συμβουλευτείτε γιατρό ή φαρμακοποιό. Θα περιορίσει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση και θα ανακουφίσει πιο γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα.

4.     Πάρτε κάποιο χάπι αντιισταμινικό. Με τα αντιισταμινικά αντιμετωπίζονται συστηματικότερα συμπτώματα όπως ο κνησμός. Η ανάγκη για φάρμακα τέτοιου είδους είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του προσβληθέντος δέρματος.

Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν μπορεί να χρειασθεί κάποια ένεση κορτιζόνης. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στο νοσοκομείο ή να επισκεφθείτε κάποιο Κέντρο Υγείας.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΩΝ ΜΕΔΟΥΣΑΣ
Επαλείψτε αμέσως μετά το τσίμπημα

Σήμερα στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε ιατροτεχνολογικά και άλλα προϊόντα αλοιφές που πραγματικά προσφέρουν σημαντική βοήθεια και καταπραϋνουν το ερεθισμένο από το τσίμπημα δέρμα. Σας προτείνουμε!


1/ Την Uplab Pikosan Ιατροτεχνολογική Αλοιφή για την Αποτελεσματική Αντιμετώπιση των Τσιμπημάτων από Έντομα, Μέδουσες και θαλάσσιες ανεμώνες, καθώς και για την ενυδάτωση και καταπράυνση του ερεθισμένου και αφυδατωμένου δέρματος.

2/ Viochrist Hearts After Bite Stick για Τσιμπήματα από Έντομα & Μέδουσες με Εκχύλισμα Χαμομηλιού.
Ανακουφίζει αμέσως την επιδερμίδα και καταπραΰνει αποτελεσματικά τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσουν μέδουσες, μέλισσες, κουνούπια, σφήκες, χάρη στα αντιφλογιστικά συστατικά και την εξαιρετικής καθαρότητας αμμωνία που περιέχει.

3/ Αντηλιακή σειρά Safe Sea, που προσφέρει προστασία από τον ήλιο αλλά και από το τσίμπημα της μέδουσας!  Μπλοκάρει την ενεργοποίηση των δηκτικών κυττάρων των πλοκαμιών όταν αυτά έρθουν σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα και προσφέρει προστασία UVB / UVA

4/ Uni Pharma Repel Kit Άοσμο Εντομοαπωθητικό Spray 150ml - After Bite Καταπραϋντικό Gel 20ml - Εντομοαπωθητικό Spray σε Pocket Μέγεθος 15ml - After Bite Wipes 


Και βέβαια ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα που προσφέρουν ανακούφιση από τα τσιμπήματα γενικά ΕΔΩ! 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00