Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Σήμερα τρώμε μπακαλιάρο!

Σήμερα τρώμε μπακαλιάρο!
Το πιο διάσημο ζευγάρι της γαστρονομίας  που γράφει… ιστορία είναι αυτό του τηγανητού μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς! Ένα ειδύλλιο που κρατάει χρόνια και δεν λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου!  Και μιας και οι μέρες του Ευαγγελισμού και των Βαΐων το επιτρέπουν, εμείς ακολουθούμε την παράδοση και σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να απολαύσετε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία.

Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο σωστά!

Βήμα 1ο Τινάξτε τον μπακαλιάρο για να φύγουν τα πολλά αλάτια και με ένα ψαλίδι απομακρύνετε προσεκτικά φτερά, ουρά και ραχοκοκαλιά.

Βήμα 2ο Ξεπλύντε τον και τοποθετήστε σε έναν μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Ανανεώστε το νερό αυτό σε χρονικά διαστήματα.

Βήμα 3ον Ετοιμάστε το κουρκούτι! Αυτό θα του δώσει αυτή τη μοναδική κριτσανιστή γεύση μετά το τηγάνισμα! Στραγγίξτε και στεγνώστε καλά τον μπακαλιάρο με χαρτί κουζίνας

Το μυστικό για τέλειο κουρκούτι! Σας το αποκαλύπτουμε!

Πρόκειται για ένα μυστικό που λίγοι γνωρίζουν όμως υπόσχεται εγγυημένη επιτυχία! Φτιάξτε λοιπόν κουρκούτι, όχι απλώς με ζεστό νερό, αλλά με νερό μέσα στο οποίο θα έχετε προηγουμένως βράσει την πέτσα του μπακαλιάρου. Σε αυτόν το «ζωμό», προσθέστε στη συνέχεια αλεύρι και λίγη μπύρα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε έναν ωραίο χυλό! Βουτήξτε τον μπακαλιάρο και τηγανίστε σε άφθονο λάδι μέχρι να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα! Κι επειδή ο τηγανητός μπακαλιάρος δεν πάει να φαγωθεί μόνος του, έχει μαζί του την αγαπημένη του σκορδαλιά  ή και άλλες συνοδείες -για όσους δεν αντέχουν αυτή τη μυρωδάτη σχέση- ξεκινώντας από τη σαλάτα που του ταιριάζει και είναι η παντζαροσαλάτα. Όμως, μεταξύ μας, όπως και να το κάνουμε, το πιο ωραίο και μεγαλειώδες συνοδευτικό του είναι η σκορδαλιά!

Εξυπνη Ιδέα!

Αν αναζητάτε πιο γκουρμέ καταστάσεις και είστε λάτρεις της πρωτοτυπίας, αλλά και εάν θέλετε να ξαφνιάσετε τα παιδιά με μια νοστιμιά, που συνήθως δεν τρώνε, τότε δοκιμάστε να ξεψαχνίσετε τον μπακαλιάρο να προσθέσετε λίγο κουρκούτι και να ετοιμάστε τις περίφημες μπακαλιαροκροκέτες. Είναι τραγανές, υπέροχες και χωρίς κόκκαλα!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00