Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Σχεδίασε τώρα την αλλαγή που θέλεις να πετύχεις!

Σχεδίασε τώρα την αλλαγή που θέλεις να πετύχεις!
Εάν θέλετε η νέα χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια πιο ήρεμη, ευτυχισμένη και πλήρη ζωή τότε ξεκινήστε από σήμερα! Διαβάστε το Β’ μέρος του άρθρου μας και βάλτε εφικτούς στόχους που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο! Πάρτε ιδέες και τολμήστε! Με πρόγραμμα, στόχους και λίγη από μέρους σας προσπάθεια, το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά σας!

Ξεκινήστε από τα απλά – από κάποιες συνήθεις που δεν απαιτούν κόπο, όπως να επαναφέρετε το πρόγραμμα ύπνου σας  - ή μπορείτε να οργανώσετε το σπίτι σας –ξεκινώντας από ένα δωμάτιο κάθε φορά – ή ακόμη μπορεί να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις σας ώστε να ενσωματώσετε νέες συνήθειες στη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση οι παρακάτω προτάσεις μας που στοχεύουν στην ανακούφιση από το ένταση και το στρες κι όχι στην αύξησή τους. Η προσθήκη έστω και κάποιων ή ακόμη και ενός, από τους παρακάτω στόχους μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο για μια ευτυχισμένη, ήρεμη και πλήρη ζωή! 

7. Μην στερείστε τον ύπνο

Ο κακός ύπνος  μπορεί να προκαλέσει πολλά ζητήματα, ειδικά εάν επαναλαμβάνεται συχνά -ακόμη χειρότερα σε καθημερινή βάση. Πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή να πηγαίνετε μια λογική ώρα στο κρεβάτι σας για ύπνο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας όπως για παράδειγμα: το να αποφεύγετε να τρώτε αργά ή να καταναλώνετε καφέ ή οινοπνευματώδη ποτά πριν πάτε για ύπνο, να μην γυμνάζεστε έντονα αργά το βράδυ και βέβαια να ακολουθείτε μια υγιεινή ρουτίνα ύπνου φροντίζοντας να διατηρείτε σε ιδανικά επίπεδα τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας -18 με 20 βαθμούς Κελσίου- Αναζητήστε στο pharm16.gr φυσικά βοηθήματα που μπορεί να αποδειχθούν πραγματικοί σύμμαχοί σας για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Παράλληλα, ενημερωθείτε  για τα φυσικά συμπληρώματα, αφεψήματα από βότανα ή μεταλλικά ιχνοστοιχεία (όπως χαμομήλι, βαλεριάνα, μαγνήσιο κ.ά.) καθώς και τις εξειδικευμένες φόρμουλες που μπορεί να βοηθήσουν. Και βέβαια ανακαλύψτε δεκάδες άρθρα για τον ύπνο εδώ

8. Δώστε προτεραιότητα στο ετήσιο τσεκάπ

Ανοίξτε την εφαρμογή ημερολογίου σας και κλείστε τα ετήσια ραντεβού σας με τους γιατρούς – δεν χρειάζεται να νιώσετε ενόχληση για να πάτε στο γιατρό, αλλά ούτε και να αγχωθείτε σκεπτόμενοι ότι πρέπει να κάνετε τσεκαπ. Ρωτήστε απλώς τον παθολόγο σας ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας  (π.χ. μαστογραφία, κολονοσκόπηση), κάντε το προγραμματισμό σας προσδιορίζοντας το μήνα και στη συνέχεια προσθέστε την ετήσια επίσκεψη στον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρό σας.

Διαβάστε ακόμη: Κάθε πότε πρέπει να κάνω τσεκάπ στα μάτια;

9. Γυμνάστε όχι μόνο το κορμί αλλά και τον εγκέφαλό σας!

Είναι δικαιολογημένο όταν η καθημερινότητα και τα προβλήματα πιέζουν, να νιώθετε πνευματική κόπωση και το μυαλό  να… κολλάει! Εάν παρατηρείτε συχνά  συμπτώματα, όπως έλλειψη συγκέντρωσης ή απώλεια μνήμης, πρέπει οπωσδήποτε να διερευνήσετε με τον γιατρό την αιτιολογία τους. Πολλές φορές όμως η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή, αφού ανάμεσα στα πιθανά αίτια είναι η ανεπαρκής πρόσληψη ορισμένων διατροφικών στοιχείων, όπως π.χ. βιταμινών Β ή σιδήρου! Οπότε, βελτιώνοντας την διατροφή ή και ενισχύοντας την με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού ή του φαρμακοποιού, η κατάσταση βελτιώνεται. Παράλληλα φροντίστε να ακονίζετε το μυαλό σας: Διάβασμα, ταξίδια, επικοινωνία με τον γύρω κόσμο, επιτραπέζια παιχνίδια λογικής, γνώσεων, υπολογισμού ή στρατηγικής, σταυρόλεξα, γρίφοι, σπαζοκεφαλιές, τεστ, ηλεκτρονικά παιχνίδια μνήμης, σπορ και  αθλητισμός, συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, εξασκούν το μυαλό και στηρίζουν τη μνήμη. Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, πλούσια σε διατροφικά στοιχεία που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης και της πνευματικής συγκέντρωσης! 

10.  Βγείτε για περπάτημα!

Το περπάτημα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος άσκησης που ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, σωματική υποδομή ή φυσική κατάσταση και βέβαια δεν απαιτεί να γνωρίζετε κάποια τεχνική, παρά μόνο ορισμένα σημεία προσοχής. Στα συν ότι μπορείτε να περπατήσετε οπουδήποτε σε εξωτερικό χώρο (στο δρόμο της πόλης, στην εξοχή, σε βουνό, πάρκο, γήπεδα, άλση) αλλά και στο σπίτι σε ειδικά όργανα, όπως ο διάδρομος.
Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα …
Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια. Η επιλογή των παπουτσιών που θα χρησιμοποιήσετε στην άθλησή σας είτε πρόκειται για κάποιο σπορ ή μόνο για περπάτημα και leisure δεν είναι απλή υπόθεση και βέβαια πρέπει πρωτίστως να εξασφαλίσετε ότι διαθέτουν προδιαγραφές ασφαλείας!   
Φροντίστε τα πόδια και κυρίως τα πέλματά σας Η τριβή του πέλματος στα σημεία που «ακουμπά» περισσότερο το βάρος του σώματος μας-όπως η φτέρνα και η περιοχή κάτω από τη βάση των δαχτύλων μας- δημιουργεί σκληρύνσεις και σκασίματα, κάνοντας την επιδερμίδα άγρια και τραχιά. Ανακαλύψτε στο pharm16.gr προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τη φροντίδα των ποδιών που ενυδατώνουν και μαλακώνουν τα σκληρά πέλματα ενώ παράλληλα τα προστατεύουν

11. Πιείτε άφθονο νερό

Το μυστικό για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός είναι να προσλαμβάνουμε καθημερινά, αν μη τι άλλο, την ποσότητα των υγρών που χάνουμε. Εάν δεν συμβαίνει αυτό τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος αφυδάτωσης, η οποία στη σοβαρή της μορφή (όταν δηλαδή η απώλεια υγρών υπερβαίνει 6-8% του σωματικού βάρους), μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, λιποθυμικά επεισόδια, εξάντληση, θερμοπληξία και σε ακραίες περιπτώσεις οργανικές ανεπάρκειες και θάνατο. Αλλά ακόμη και η μικρή αφυδάτωση, δηλαδή ένα έλλειμμα υγρών της τάξης του ½ λίτρου, μπορεί να ταλαιπωρήσει τον οργανισμό επηρεάζοντας αρνητικά τις λειτουργίες του, το μεταβολισμό, την ενεργητικότητα, τη σωματική και πνευματική απόδοση, την ψυχική διάθεση και γενικά την υγεία.

12. Απαλλαγείτε από το θυμό

Το να αισθάνεστε συνεχώς θυμωμένοι και να εκνευρίζεστε με το παραμικρό μακροπρόθεσμα μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες! Ναι, όσο κι εάν δεν το πιστεύετε ο χρόνιος θυμός μπορεί να επηρεάσει το σώμα με πολλούς τρόπους προκαλώντας για παράδειγμα συμπτώματα όπως: πονοκεφάλους, άγχος, προβλήματα πέψης και υψηλή αρτηριακή πίεση!
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00