Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τα δύο πρώτα συμπτώματα, εάν κολλήσεις τώρα Covid!

Τα δύο πρώτα συμπτώματα, εάν κολλήσεις τώρα Covid!
Ποια είναι τα αρχικά σημάδια που παρουσιάζουν οι ασθενείς με τη νέα παραλλαγή Covid, η οποία και κάνει «θραύση» αυτήν την περίοδο; Αναγνωρίστε τα, ενημερωθείτε και μείνετε σε επιφυλακή!

Η νέα υποπαραλλαγή JN1!

Υπάρχει μια νέα παραλλαγή COVID που προκαλεί ανησυχία αυτόν τον χειμώνα. Πρόκειται για την παραλλαγή JN.1 και πλέον είναι η « μεγαλύτερη κυκλοφορία παραλλαγής » στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, καθώς και στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 62% όλων των περιπτώσεων COVID στις ΗΠΑ και ο επιπολασμός της συνεχίζει να αυξάνεται. Όπως πάντα, οι γιατροί και οι ερευνητές δίνουν μεγάλη προσοχή στα συμπτώματα των ασθενών, εν μέρει για να προσέξουν τυχόν αναδυόμενες τάσεις που συνοδεύουν νέες παραλλαγές. Αλλά ο εντοπισμός των συμπτωμάτων τελικά παραμένει ένας «γρίφος». Με τον SARS-CoV-2 να συνεχίζει να μεταλλάσσεται καθίσταται όλο και πιο δύσκολο τα συμπτώματά του να διαφοροποιηθούν από τα συμπτώματα  άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.

«Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο COVID χαρακτηρίστηκε από αυτά τα πολύ περίεργα, ασαφή συμπτώματα— όπως εγκεφαλική θόλωση “brain fog”, αίσθημα εξάντλησης και απώλεια γεύσης και όσφρησης», είπε πρόσφατα στο BBC ο Ziad Tukmachi , γενικός ιατρός στο Chartfield Surgery στο Λονδίνο. «Τώρα νιώθω ότι έχει μεταλλαχθεί δίνοντας παρόμοια συμπτώματα με τη γρίπη και κλινικά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο». Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα φαίνεται πλέον να μην είναι και τόσο συνηθισμένα!  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του 2023 από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Commonwealth, τα άτομα που έχουν μολυνθεί με υποπαραλλαγές από την οικογένεια Omicron πλέον έχουν μόνο 6 έως 8 τοις εκατό παραπάνω πιθανότητες να χάσουν την αίσθηση όσφρησης ή γεύσης σε σύγκριση με περιπτώσεις που μολύνθηκαν από παραλλαγές προ-Omicron, κατά την έναρξη της πανδημίας.

Τα δυο πρώτα συμπτωματα της νέας παραλλαγής!

Η υποπαραλλαγή JN.1 μακρινός απόγονος της Omicron είναι πιο πιθανό να προκαλέσει απωλεια γεύσης και όσφρησης, ωστόσο υπάρχουν και κάποια άλλα σημάδια που θα πρέπει να έχετε κατα νου και εαν εμφανιστούν θα πρέπει να αναφέρετε στο γιατρό σας. Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με τον David Strain, αναπληρωτή καθηγητή καρδιομεταβολικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, οι ασθενείς με JN.1 παρουσιάζουν πρώτα δύο συγκεκριμένα συμπτώματα: που είναι πονοκέφαλος ή διάρροια. Ωστόσο δεν είναι τα μόνα αναδυόμενα συμπτώματα-  καθώς στον κατάλογο περιλαμβάνονται κι άλλες ενοχλήσεις όπως πυρετός, βήχας, κόπωση και πονόλαιμος κι ακόμη συμπτώματα όπως ρινική καταρροή, συμφόρηση, μυϊκοί πόνοι και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα (δηλαδή ναυτία και απώλεια όρεξης).

«Τα συμπτώματα φαίνεται να αλλάζουν από τη μια παραλλαγή στην άλλη», είπε στο BBC ο Ντάνι Άλτμαν , καθηγητής ανοσολογίας στο Imperial College του Λονδίνου: "Είχαμε περιόδους όπου το πιο πρώιμο σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος και άλλες όπου εμφανίζονταν γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο COVID είναι εδώ και δεν φεύγει."

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Ο,τι χρειάζεστε στο Pharm16.gr θα το βρείτε!

Εμείς εδώ στο Pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές και όλα όσα χρειάζεστε για την προστασία σας από τον κορονοϊό και τις παραλλαγές του: Rapid - Self testμάσκες προστασίας, πολύτιμα διαγνωστικά βοηθήματα (θερμόμετρα, οξύμετρα κ.ά.) και φυσικά την πιο μεγάλη γκάμα σε αντισηπτικά και γάντια, γιατί η προστασία σας είναι βασική μας προτεραιότητα!

Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς στο μπλόγκ μας:
Pharm16.gr/blog  και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα απότο on live chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143503, 210-6919892) αλλά και στα φυσικά μας φαρμακεία στην οδό Δημητσάνας 16 και Πανόρμου 21 κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

TOP SELLER
190 Πόντοι
1.90€

TOP SELLER
59 Πόντοι
0.59€





* Το Pharm16.gr σας προσφέρει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από κορυφαίους ειδικούς, νέες έρευνες και οργανισμούς υγείας, αλλά το περιεχόμενό μας δεν προορίζεται να υποκαταστήσει την επαγγελματική καθοδήγηση. Όταν πρόκειται για το φάρμακο που παίρνετε ή για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις υγείας έχετε, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00