Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τα λάθη που κάνεις και χαλάνε τα δόντια σου!

Τα λάθη που κάνεις και χαλάνε τα δόντια σου!
Κάποιες κινήσεις που κάνουμε άθελά μας στην καθημερινότητά μας μπορούν βλάψουν την υγεία των δοντιών. Οχι, δεν μιλάμε μόνο για τη στοματική υγιεινή αλλά και για άλλες κακές συνήθειες που "ναρκοθετούν" την υγεία των δοντιών και με την πάροδο του χρόνου οδηγούν στη φθορά ακόμη και την απώλειά τους! Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ όλες τις συνήθεις… κακές συνήθειες που συχνά ακολουθούμε οι περισσότεροι και προτείνουμε λύσεις που θα βοηθήσουν να κρατήσουμε λαμπερό το χαμόγελό μας για πολλά πολλά χρόνια!

Είναι γνωστό ότι η υγεία των δοντιών δεν εξαρτάται μόνο  από τις διατροφικές συνήθειες, αλλά και από τον χρόνο που αφιερώνουμε καθημερινά για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Και σ’ αυτό επιμένουν και οι ειδικοί από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία οι οποίοι τονίζουν ότι η φροντίδα της στοματικής υγιεινής ξεκινά  από την επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας, και ολοκληρώνεται με την χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος.

Οι κακές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε!

ΛΑΘΟΣ #1 Βουρτσίζουμε τα δόντια μόνο μια φορά την ημέρα ή ακόμη χειρότερα όταν το θυμόμαστε!
Κανονικά, το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα ιδιαιτέρως δε εάν έχουμε καταναλώσει υδατάνθρακες – τρόφιμα που περιέχουν σάκχαρα. Από τις δύο φορές την ημέρα λοιπόν  –το λιγότερο που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας– η μία πρέπει να είναι οπωσδήποτε το βράδυ πριν τον ύπνο. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα πλύνουμε θα πρέπει τουλάχιστον να ξεπλύνουμε το στόμα με λίγο νερό ή να μασήσουμε μια τσίχλα με ξυλιτόλη.

ΛΑΘΟΣ #2 Επιλέγουμε λάθος οδοντόβουρτσα
Πολλοί έχουμε την αίσθηση ότι εάν η οδοντόβουρτσα είναι σκληρή θα καθαρίσουμε καλύτερα τα δόντια μας. Όμως δεν χρειάζεται να «δείχνουμε τα δόντια» στα δόντια μας. Καλό είναι λοιπόν η οδοντόβουρτσα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προτείνουν οι οδοντιατρικοί σύλλογοι, και εάν δεν έχει συμβουλέψει διαφορετικά ο οδοντίατρος, είναι  καλύτερα  να προτιμούμε οδοντόβουρτσα μέτριας ή μαλακής σκληρότητας και όχι σκληρή. Ιδανικά σχετικά μικρού μεγέθους για να μπορεί να φτάνει σε όλες τις επιφάνειες και των πίσω δοντιών.

ΛΑΘΟΣ #3 Αγοράσαμε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και την κρατάμε «κρυμμένη» στο ντουλάπι
Κι όμως σε κλινικές δοκιμές και έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες από τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην αφαίρεση της οδοντικής πλάκας. Η εξέλιξή τους δε είναι θεαματική: κάποιες λειτουργούν με μπαταρίες, άλλες είναι επαναφορτιζόμενες. Επίσης εάν έχουμε ευαισθησία στα δόντια και στα ούλα υπάρχουν ηλεκτρικές οδοντόβουτσες με αισθητήρα πίεσης, επίσης υπάρχουν οδοντόβουρτσες με «χρονοδιακόπτη» που μας ειδοποιούν πότε μπορούμε να σταματήσουμε το βούρτσισμα αλλά και με σύστημα καθαρισμού με μικροφυσαλίδες, και ανιχνευτή θέσης που επιτρέπουν να βλέπουμε τις περιοχές που βουρτσίζουμε για να μην παραλείπουμε κάποια σημεία!

ΛΑΘΟΣ #4 Δεν ξέρουμε πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσουμε στο βούρτσισμα
Ο χρόνος βουρτσίσματος έχει σημασία! Κανονικά πρέπει να διαρκεί γύρω στα τρία λεπτά, ώστε να περιλαμβάνει όλα τα δόντια, σε όλες τους τις επιφάνειες: εξωτερική, εσωτερική, οριζόντια. Χρησιμοποιούμε μια χειροκίνητη ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα. Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τη δημιουργία πλάκας – και τα δόντια μας θα είναι πιο ανθεκτικά στα οξέα που προκαλούν την οδοντική τερηδόνα.

ΛΑΘΟΣ #5 Τρώμε όξινες τροφές και πλένουμε αμέσως τα δόντια, δόντια βλάπτοντας το σμάλτο.
Oρισμένες όξινες τροφές μαλακώνουν το σμάλτο των δοντιών, που με το τρίψιμο της οδοντόβουρτσας κινδυνεύει να φθαρεί. Σε αυτές τις τροφές συγκαταλέγονται το πορτοκάλι ή άλλα εσπεριδοειδή, οι τομάτες, άρα και οι χυμοί τους. Ως προς αυτούς τους χυμούς ορισμένοι συστήνουν να τους πίνουμε με καλαμάκι, ώστε να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή με τα δόντια, ενώ όταν καταναλώνουμε τις παραπάνω τροφές θα πρέπει να αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα από το γεύμα για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Προτιμήστε μάλιστα οδοντόκρεμα ειδικά σχεδιασμένη για ευαίσθητα δόντια όπως η Frezyderm Sensitive Teethη οποία χάρη στην εξειδικευμένη δράση της αντιμετωπίζει άμεσα τα συμπτώματα (δυσανεξία σε κρύες, ζεστές ή όξινες τροφές και ροφήματα, έντονη μάσηση, εισπνοή κρύου αέρα). Να θυμάστε επίσης ότι γενικά οι τροφές που περιέχουν άμυλο και σάκχαρο κάνουν τα βακτηρίδια να εκκρίνουν οξέα βλαβερά για τα δόντια.

ΛΑΘΟΣ #6 Αμελούμε το οδοντικό νήμα και γενικώς υποτιμάμε τη μεσοδόντια φροντίδα
Κι όμως η ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή ξεκινά από την επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας και συμπληρώνεται από τη χρήση του οδοντικού νήματος, των προϊόντων για μεσοδόντια φροντίδα και του στοματικού διαλύματος

ΛΑΘΟΣ #7 Ξεχνάμε να καθαρίσουμε τη γλώσσα
Κι όμως στη γλώσσα είναι που αναπτύσσονται μικρόβια και σωματίδια που είναι υπευθυνα για την πρόκληση κακής αναπνοής. Κι εδώ είναι σημαντικός ο ρόλος του  καθαριστή γλώσσας που χάρη στο συγκεκριμένο σχήμα του βοηθά στην απομάκρυνση των μικροβίων, καθώς και των υπολειμμάτων τροφής εξαλείφοντας σταδιακά αντιαισθητική μυρωδιά του στόματος.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ!
Το στόμα μπορεί να παραμείνει υγιές και χωρίς παθήσεις αν κάνετε έξυπνες επιλογές σε ό,τι αφορά τη στοματική σας υγιεινή, τη διατροφή και τις συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Γι’ αυτό αναζητήστε στο pharm16.gr κορυφαία προϊόντα για τη σωστή υγιεινή των δοντιών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και φυσικά ακολουθήστε τις συμβουλές μας! Να θυμάστε ότι εδώ θα βρείτε στοματικά διαλύματα ειδικά σχεδιασμένα για αντιβακτηριακή χρήση, για ούλα με πόνο και φλεγμονή,για τις περιπτώσεις ευαισθησίας, για καθημερινή προστασία, για όσους επιμένουν να καπνίζουν και θέλουν λεύκανση, αλλά και στοματικά διαλύματα κατά της πλάκας, της κακοσμίας, της τερηδόνας κ.λπ. 

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00