Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τεστοστερόνη: Η σχέση της με το σεξ & τα σημάδια έλλειψής της

Τεστοστερόνη: Η σχέση της με το σεξ & τα σημάδια έλλειψής της
Μήπως τελευταία δεν νιώθεις ο εαυτός σου στο κρεβάτι, κι όχι μόνον; Ισως, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης να είναι η αιτία. Δείτε λοιπόν τα ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη ορμόνη και σίγουρα, δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Καθώς περνούν, είναι φυσιολογικό να χάνουμε μέρος της ζωτικότητας της νεότητάς μας – και για τους άνδρες, η μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης το μαρτυρά αυτό. Στους ενήλικες άντρες η παραγωγή τεστοστερόνης αρχίζει να μειώνεται γύρω στα 40 και μετά από αυτή την ηλικία μειώνεται σε ρυθμό  κατά 1 έως 3% ετησίως. Αν και αυτή η πτώση είναι στάνταρ για τους άνδρες καθώς μεγαλώνουν, κάποιοι εμφανίζουν ανδρικό υπογοναδισμό (χαμηλή τεστοστερόνη ή εν συντομία "χαμηλή Τ"), που σημαίνει οι όρχεις δεν παράγουν αρκετή τεστοστερόνη. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή και τη ζωτικότητά σας με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα η χαμηλή τεστοστερόνη έχει συσχετιστεί με τη στυτική δυσλειτουργία, την παχυσαρκία, τη χαμηλή οστική και μυϊκή μάζα, την καταθλιπτική διάθεση κ.ά, καταστάσεις.

Το ξέρατε; Η τεστοστερόνη εκκρίνεται στους άνδρες από τους όρχεις, ενώ στις γυναίκες από τις ωοθήκες αλλά σε ποσότητες κατά πολύ μικρότερες από αυτές των ανδρών.

Αντρες, μήπως σας λείπει; Προσέξτε τα 7... σημάδια!

Ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι πιθανό να έχετε μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης ή άλλων ανδρογόνων εάν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν:

  1. Η σεξουαλική σας επιθυμία έχει ελαττωθεί
  2. Η στύση σας δεν είναι τόσο συχνή ή παρουσιάζει προβλήματα.
  3. Αισθάνεστε εξάντληση, έλλειψη ενέργειας, νιώθετε υπνηλία  και η ποιότητα του ύπνου σας δεν είναι καλή
  4. Η μυϊκή δύναμη, η αντοχή και οι αθλητικές σας επιδόσεις έχουν μειωθεί
  5. Το σωματικό σας βάρος και το λίπος σας, ειδικά στην κοιλιά, έχουν αυξηθεί
  6. Είστε όλο και πιο συχνά αγχωμένος, άκεφος, στεναχωρημένος ή απαισιόδοξος
  7. Η επαγγελματική σας απόδοση έχει μειωθεί χωρίς να συντρέχει σημαντικός λόγος
Αν θέλετε να δείτε που κυμαίνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης σας δεν έχετε παρά να συμβουλείτε το γιατρό σας και να κάνετε τις ανάλογες αιματολογικές εξετάσεις ελέγχου των ορμονών FSH και LH. *  Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα. Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ, η χρήση ουσιών, η παχυσαρκία, η σωματική εξάντληση, το στρες. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι είναι μη αναστρέψιμοι, όπως η φυσική πτώση των επιπέδων της, που ξεκινά σταδιακά στους άνδρες μετά την ηλικία των 40 ετών.
 
Να πάρω συμπλήρωμα διατροφής;

Είναι γεγονός ότι τα θρεπτικά κενά της διατροφής και η έλλειψη απαραίτητων στοιχείων υπονομεύουν το ορμονικό σύστημα. Ετσι λοιπόν εάν η διατροφή σας είναι άστατη εάν τρώτε ανθυγιεινά τότε σύνθετο διαιτητικό συμπλήρωμα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον συστατικά όπως τα ω-3 λιπαρά, η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και η πρωτεΐνη ορού γάλακτος βοηθούν επίσης, εάν η διατροφή σας δεν είναι επαρκής ή κουράζεστε υπερβολικά. Παράλληλα στο Pharm16. gr μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση τεστοστερόνης. Oπως 

-Το Men Ultra T Male Testosterone  της Natures Plus
Πρόκειται για ειδικό ενισχυμένο συμπλήρωμα διατροφής με ταμπλέτες διπλής δράσης που βοηθούν στη θρεπτική μεγιστοποίηση της παραγωγής αναζωογονητικής τεστοστερόνης, αμέσως και καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Συνδυάζει ειδικά διατροφικά συστατικά, GlucodOX® AMPK Booster, πολυφαινόλες φρούτων, ViNitrox, Tongkat Ali, ασβέστιο, fenugreek και ψευδάργυρο υψηλής ισχύος, που βελτιώνουν τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενισχύοντας έτσι τη σεξουαλική και εγκεφαλική λειτουργία.   

- Το NOW TestoJack 100
Προκειται για συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό διατροφικών στοιχείων και βοτάνων, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φυσική αύξηση της τεστοστερόνης. Περιέχει εκχυλίσματα βοτάνων από το tribulus και Eyrycoma longifolia που βοηθούν στην αντρική αναπαραγωγική λειτουργία και στη διατήρηση των υγιών επιπέδων τεστοστερόνης και επίσης ΖΜΑ, ένα συνδυασμό από zinc και magnesium για την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού, αναπαραγωγικού και νευρομυϊκού συστήματος.

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας ή ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει πριν τη λήψη οποιουδήποτε βοηθήματος ή συμπληρώματος διατροφής να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00