Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι να κάνεις για να μην πιάνουν ζωύφια τα τρόφιμα!

Τι να κάνεις για να μην πιάνουν ζωύφια τα τρόφιμα!
Συμβαίνει συχνά και σε όλα σχεδόν τα σπίτια, ειδικά όταν λείπετε καιρό, τα τρόφιμα που βρίσκονται στο ντουλάπι να πιάνουν ζωύφια. Πώςθα τα προστατέψετε και τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τα καταναλώσετε ασφαλή και να μην βάλετε σε περιπέτειες την υγεία σας; Βρείτε τις απαντήσεις σ΄αυτές αλλά και σε πολλές άλλες ακόμη ερωτήσεις στο άρθρο που ακολουθεί. Ανακαλύψτε φυσικές λύσεις αλλά και πολλές ακόμη ιδέες πρόληψης!

Εν αρχή ην η καθαριότητα
Κάθε πότε καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας; Όχι και τόσο συχνά, είναι η αλήθεια. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να ξεκινήστε τώρα: ένα ντουλάπι την ημέρα να καθαρίζετε σε λίγες ημέρες θα είναι όλα πεντακάθαρα.
Ιδέα! Διαλύστε λίγη μαγειρική σόδα σε νερό (υπολογίστε κουταλάκι του γλυκού για ένα ποτήρι νερό) και καθαρίστε τα ράφια σας. Αφήστε όμως να στεγνώσουν καλά πριν τοποθετήσετε πάλι τα τρόφιμα στη θέση τους

Τα όσπρια πιάνουν ζωύφια;
Φυλάξτε τα σε βάζο ή κουτί μέσα στο οποίο θα βάλετε μερικά φύλλα δάφνης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λίγα γαρίφαλα (καρφάκια), λίγο χοντρό αλάτι ή 2-3 σκελίδες σκόρδο!

Αλεύρι & ρύζι χωρίς… επισκέπτες
Το καλύτερο είναι να αδειάζετε το αλεύρι και το ρύζι σε γυάλινο, καλύτερα διαφανές βάζο. Εάν πάλι κάτι τετοιο δεν είναι εφικτό, τότε για να εμποδίσετε ζωύφια να πλησιάσουν βάλτε δίπλα τους μια πλάκα πράσινου σαπουνιού.

Χυλοπίτες, τραγανάδες, κους κους …
Προτιμήστε να τα βάλετε σε υφασμάτινο/βαμβακερό πουγκί και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Για να μη μουχλιάσουν τα τυριά στο ψυγείο
Έχετε δυο λύσεις είτε να τα φυλάτε στη συσκευασία τους ή εάν την έχετε ανοίξει σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά. Μπορείτε ακόμη να  τυλίξετε τα τυριά με ένα ύφασμα που θα έχετε μουσκέψει σε αλατόνερο.

Για να μην ξεραθούν τα σκληρά τυριά
Όπως για παράδειγμα όσα είναι τύπου γραβιέρας μπορείτε να τα τυλίξετε με ένα πανάκι που θα έχετε μουσκέψει σε ξίδι! Εάν παρόλα αυτά δεν τα καταφέρατε και τα τυριά σας ξεράθηκαν μην τα πετάξετε. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 3 μέρη νερό και ένα μέρος γάλα και τοποθετήστε εκεί για 5 έως 6 ώρες.

Για να μη μουχλιάσουν τα κρεμμύδια
Το καλύτερο είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα δίχτυ, όπως αυτό που κάνουμε τα ψώνια και να τα κρεμάστε, ώστε να αερίζονται. Μια έξυπνη ιδεα επίσης είναι να τα βάλετε μέσα σε ένα καλσόν και να τα κρεμάσετε!

Για να κρατήσετε τα μερμήγκια σε απόσταση…
Εμπιστευτείτε τα αρώματα των μπαχαρικών: μοσχοκάρυδο, δάφνη και πιπέρι κρατούν τα μερμήγκια μακριά, ενώ ο βασιλικός είναι ιδανικός για να απομακρύνετε κουνούπια και γενικώς τα ιπτάμενα ζωύφια!

ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr απορρυπαντικά και καθαριστικά που σέβονται το περιβάλλον και την τσέπη σας καθώς και όλη τη σειρά Dettol σε προνομιακές τιμές!
  
Το Dettol Αντιβακτηριδιακό Σπρέι Επιφανειών “Υγιεινή & Ασφάλεια”
προλαμβάνει την εξάπλωση των βακτηριδίων και συμβάλλει στην υγιεινή του σπιτιού σας!  Κατάλληλο για χρήση σε επιφάνειες κοπής τροφίμων, καρεκλάκια φαγητού, στρώματα για αλλαγή πάνας, ψυγεία, κάδους απορριμμάτων, νεροχύτες, μπανιέρες και βρύσες, λεκάνες τουαλέτας. Ασφαλές για χρήση σε επιφάνειες προετοιμασίας φαγητού. 

Dettol Καθαριστικό Spray Γενικής Χρήσης Αντιβακτηριδιακό με Άρωμα Πράσινο Μήλο 
Ενα ισχυρό αντιβατηριδιακό πολυκαθαριστικό με απίστευτη φρεσκάδα. Η επαναστατική του σύνθεση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα λίπη και τη μουτζούρα αφήνοντας τις επιφάνειες αστραφτερά καθαρές. Εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηριδίων αφήνοντας το σπίτι σας με ένα άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας. Με άρωμα Πράσινο Μήλο.

Υγρά Απολυμαντικά Πανάκια Καθαρισμού Επιφανειών Dettol 
Σε μία πρακτική και εύκολη στη χρήση συσκευασία διασφαλίζουν την απολύμανση με έναν γρήγορο κι υγιεινό τροπο. Με άρωμα Πράσινο Μήλο.

Swiffer Dusters Χειρολαβή
(Και 5 Ανταλλακτικά Ξεσκονόπανα) ιδανικό για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό από σκόνη και τρίχες σε κάθε επιφάνεια.

Power Health Fleriana Απωθητικό Spray για Βαδιστικά Έντομα 400ml
Εξαιρετικά αποτελεσματικό για την καταπολέμηση εντόμων όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψαλίδες, αράχνες, τσιμπούρια ή άλλα βαδιστικά έντομα
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00