Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι να προσέχεις όταν αγοράζεις σχολική τσάντα!

Τι να προσέχεις όταν αγοράζεις σχολική τσάντα!
Ο αναπτυσσόμενος σκελετός του παιδιού καταπονείται και υποφέρει τόσο από την κακή σωματική στάση όταν στέκεται όρθιο, κάθεται, γράφει κ.λπ. όσο και από την υπερφορτωμένη σχολική τσάντα. Και επειδή οι περισσότερες τσάντες είναι ασήκωτες, δείτε τι πρέπει να προσέχετε ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και στη μέση τους.


Το ξέρατε; Πολλές έρευνες συνδέουν τον πόνο στην πλάτη, που συχνά παραπονούνται ότι νιώθουν τα παιδιά, με τις βαριές σχολικές τσάντες – ενώ, σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, εκτός από τους πόνους στην πλάτη, υπάρχει και ο κίνδυνος της ανάπτυξης κύφωσης ή λειτουργικής σκολίωσης εκ στάσεως. 

Ποια είναι η κατάλληλη τσάντα και με ποια κριτήρια θα τη διαλέξουμε;
Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί!

  • Οι ειδικοί συμβουλεύουν να αγοράζουμε  τσάντα με ροδάκια (trolley) ή  τσάντα σακίδιο με δύο λουριά (ιμάντες) που φοριέται και στους δύο ώμους κι όχι στον έναν ώμο  κι σίγουρα όχι όπως του «ταχυδρόμου» - καθώς όταν φοριέται στον έναν ώμο, χιαστί όπως ο «ταχυδρόμος» τότε το βάρος δεν μοιράζεται ομοιόμορφα στις δύο πλευρές!
  • Το σακίδιο πρέπει να είναι εργονομικό, να έχει φαρδιά λουριά ρυθμιζόμενο ανάλογα με το ύψος του παιδιού και η πλάτη της τσάντας που ακουμπάει στο παιδί να έχει προστατευτικές βάτες. Επίσης τα λουριά πρέπει να επανελέγχονται ως προς το μήκος τους και να αλλάζουν ανάλογα με το βάρος του σακιδίου. Στόχος είναι να ακουμπά αποκλειστικά και μόνο στο πάνω μέρος της πλάτης, στην περιοχή της θωρακικής μοίρας, και όχι χαμηλότερα.
  • Το εσωτερικό της τσάντας πρέπει να διαθέτει εσωτερικές θήκες και ξεχωριστούς χώρους ώστε το περιεχόμενο του σακιδίου πρέπει να μοιράζεται σωστά σε όλα τα τμήματα της τσάντας. Σαν γενικό κανόνα οι ειδικοί συνιστούν τα πιο βαριά σχολικά είδη  να τοποθετούνται  στο κέντρο της τσάντας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στο συνολικό της βάρος που προσδιορίζεται ανάλογα με το βάρος του παιδιού.

Πονάει η μέση του, να ανησυχήσω;
Δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα την  οσφυαλγία σε ένα παιδί, καθώς αποτελεί σύμπτωμα υψηλού κινδύνου, Μπορεί να μην έχει το χαρακτηριστικό του επείγοντος., όμως επιβάλλεται να πάμε το παιδί στο ιατρείο του ορθοπεδικού για μια εκτίμηση, ιδιαιτέρως δε εάν οι πόνοι επιμένουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Χρήσιμη γνώση! Σύμφωνα με τους ειδικούς το βάρος μιας σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του βάρους του παιδιού!

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00