Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι να τρώει, τώρα ειδικά που έχει εξετάσεις;

Τι να τρώει, τώρα ειδικά που έχει εξετάσεις;
Τα παιδιά χρειάζεται να διατρέφονται σωστά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κι όχι μόνο κατά περιόδους. Ωστόσο, τώρα ειδικά, χρειάζονται περαιτέρω προσοχή και φυσικά σωστά οργανωμένη διατροφή. Ιδού λοιπόν τα διατροφικά μυστικά για συγκέντρωση, διαύγεια, καλύτερη μνήμη και αντοχή στο αυξημένο άγχος.

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΙΝΟ! Το πρωί με το ξύπνημα ο εγκέφαλος χρειάζεται αναπλήρωση της ενέργειας που έχει καταναλώσει στη διάρκεια της νύχτας και επιπλέον ενέργεια για μέγιστη απόδοση τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ και ειδικά την ημέρα των εξετάσεων. Δημητριακά ολικής αλέσεως (π.χ. ψωμί, βρώμη, δημητριακά πρωινού), γάλα ή γιαούρτι ή τυρί, αβγό και φρούτο αποτελούν εξαιρετικό συνδυασμό.

ΓΕΥΜΑΤΑ!  Αποφύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα καθώς αναγκάζουν το πεπτικό σύστημα να «τραβά» το περισσότερο οξυγόνο για να ολοκληρώσει τη πέψη, οξυγόνο το οποίο στερείται ο εγκέφαλος, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μείωση της ενέργεια και της διάθεσης του μαθητή. Το καλύτερο είναι λοιπόν  η διατροφή του να χωρίζεται σε 3 μικρά γεύματα και 2-3 ενδιάμεσα σνακ (όπως π.χ. φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών, φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών, ανάλατοι ξηροί καρποί, γιαούρτι με μέλι, μικρά σάντουιτς, πίτες σπιτικές). Αποφύγετε αλμυρά, τηγανητά, πολύ λιπαρά, δύσπεπτα ή και πλούσια σε θερμίδες γεύματα καθώς μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία και νωθρότητα. Φροντίστε το βραδινό γεύμα να γίνεται σχετικά νωρίς και σε μικρότερη ποσότητα από το μεσημεριανό.

ΒΑΛΤΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Εντάξτε στη διατροφή του περισσότερα φρούτα και λαχανικά και σε κάθε γεύμα αμυλούχα τρόφιμα (όπως ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες, όχι όμως τηγανητές). Φροντίστε να τρώει συχνότερα λιπαρά ψάρια, καρύδια και αβγά, προτιμάτε το άπαχο κρέας και τα ημιάπαχα γαλακτοκομικά, ενώ για βασική πηγή πρόσληψης λίπους προτιμήστε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΕΡΟ: Περισσότερο νερό, σε τακτά χρονικά διαστήματα – ακόμη και η παραμικρή έλλειψη υγρών μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση την εγκεφαλική ισορροπία. Μια καλή ιδέα επίσης είναι να συμπληρώστε τις ανάγκες του παιδιού σε υγρά και με περισσότερα φρούτα ή χυμούς τους. Ωστόσο μην το παρακάνει με την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών γιατί και εδώ ισχύει ο κανόνας του μέτρου.

ΚΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ; Είναι αλήθεια ότι η  υπερβολική ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά. Επειδή όμως μια μικρή ποσότητά της πάντα χρειάζεται, καλύψτε την ανάγκη του παιδιού για γλυκό με κάποιο σπιτικό γλυκό ή λίγη μαύρη σοκολάτα.

ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ! Η άσκηση είναι ένας καλός, φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος οξυγόνωσης του εγκεφάλου αλλά και μείωσης του άγχους. Ετσι μισή ωρίτσα περπάτημα, τρέξιμο ή και ομαδικό άθλημα, 4 φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα μάθησης, συγκέντρωσης και σκέψης.

Παράλληλα ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να υποστηρίξουν τον οργανισμό και να καλύψουν τυχόν διατροφικά κενά σ' αυτή την περίοδο έντονου άγχους και πνευματικής κόπωσης. Μάλιστα, ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο - ανάμεσά τους: το σύμπλεγμα βιταμινών Β, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, τα αντιοξειδωτικά, τα ωμέγα-3, ιχθυέλαια.

Να θυμάστε! Εκτός από τη  σημασία της εφαρμογής μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, σημαντικό ρόλο παίζει και ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος.

Καλή επιτυχία!

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας, παρέχοντας γενικές αρχές υγιεινής διατροφής για υγιή άτομα. Οι συστάσεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν δεν αποτελούν εξατομικευμένα διαιτολόγια και δεν απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα υγείας που χρήζουν εξειδικευμένων διατροφικών συμβουλών ή/και παρακολούθησης.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00