Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι πρέπει να τρώω στη γαστρεντερίτιδα;

Τι πρέπει να τρώω στη γαστρεντερίτιδα;
Η επομένη της Καθαράς Δευτέρας σας βρήκε άρρωστους στο κρεβάτι από γαστρεντερίτιδα; Αναρωτιέστε τι πρέπει να τρώτε για να ξεπεράσετε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση μια ώρα γρηγορότερα; Απλώς διαβάστε το άρθρο μας και βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας!

Εάν παρόλες τις παροτρύνσεις μας σχετικά με τους κανόνες παρασκευής και κατανάλωσης θαλασσινών/οστρακοειδών – που αποτελούν και τον νούμερο ένα κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων την περίοδο της Σαρακοστής- εσείς εμφανίζετε ήδη «ύποπτα» συμπτώματα, δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και κυρίως τι πρέπει να προσέχετε στη δίαιτά σας!

Μα πώς την έπαθα έτσι!

Πώς μπορεί να προκληθεί τροφική δηλητηρίαση; Η τροφική δηλητηρίαση είναι στην ουσία μια  περίπτωση γαστρεντερίτιδας και αφορά μια διαταραχή που προέρχεται από την κατανάλωση τροφίμων ή ποτών τα οποία έχουν επιμολυνθεί με: τοξίνες, ουσίες παραγόμενες από βακτήρια που αναπτύσσονται στις τροφές (όπως ο σταφυλόκοκκος και τα κλοστρίδια).

Ποια είναι τα συμπτώματα της  γαστρεντερίτιδας;

Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν ξαφνικά και περιλαμβάνουν κακουχία, διάρροιες και εμέτους ενώ συχνά συνοδεύονται στομαχόπονο, πονοκέφαλο και μυϊκούς πόνους!

Τι πρέπει να κάνω;

Μιλήστε με το γιατρό σας ο οποίος θα σας συμβουλεύσει να φροντίζετε για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας, καθώς υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης και διαταραχή ηλεκτρολυτών από τις συνεχείς υδαρείς κενώσεις και τους εμέτους.

* Πίνετε υγρά (καλύτερα εμφιαλωμένο νερό, τσάι, χυμό μήλου -από λίγο και συχνά (δηλαδή ξεκινάτε με ένα κουταλάκι ανά 5 λεπτά)

* Για φαγητό όταν περάσει η «μπόρα» και μπορείτε να φάτε προτιμήστε απλές σούπες καλά βρασμένες, όμως σε μικρές ποσότητες και σε τακτά χρονικά διαστήματα.  

* Μετά τις 48 ώρες μπορείτε να αρχίσετε σιγά σιγά να λαμβάνετε στερεά τροφή, κυρίως υδατάνθρακες χωρίς πολλές φυτικές ίνες και χωρίς καθόλου σάλτσες (ρύζι λαπάς, μανέστρα, λευκό κρέας, κοτόπουλο, πατάτες βραστές, καρότα και κολοκυθάκια καλά βρασμένα, μπανάνα, αχλάδι, μήλο, άσπρες φρυγανιές ή άσπρο ψωμί.

* Αποφύγετε φυτικές ίνες, γαλακτοκομικά και λιπαρά που αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου.

Συνήθως τα μέτρα αυτά αρκούν και τα συμπτώματα υποχωρούν, ωστόσο, αν δεν μπορείτε να κρατήσετε τα υγρά (εάν δηλαδή, ότι πίνετε αποβάλλεται με εμετό ή διάρροια), τότε ο γιατρός, εκτός από ηλεκτρολυτικά διαλύματα από το στόμα ίσως χορηγήσει και αντιβιοτικό, αν πρόκειται για μικροβιακή γαστρεντερίτιδα.

Χρήσιμη γνώση! Οι ηλεκτρολύτες είναι πολύτιμοι για τη σωστή ενυδάτωση - ιδιαίτερα σε οξείες καταστάσεις όπως στην γαστρεντερίτιδα. Ενα ηλεκτρολυτικό διάλυμα που θα περιέχει κάλιο, νάτριο, ασβέστιο κ.ά., θα βοηθήσει τον οργανισμό να αναπληρώσει τους ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι για την καλή του λειτουργία.

Αναζητήστε στο Pharm16.gr προϊόντα συμμάχους στην πρόληψη της γαστρεντερίτιδαςόπως αντιβακτηριακά κρεμοσάπουνα και μπάρες σαπουνιού καθώς και προϊόντα ενίσχυσης του οργανισμού στις περιπτώσεις διάρροιας και εντερικών διαταραχών, όπως ηλεκτρολύτεςπροβιοτικά και πρεβιοτικά για την αποκατάσταση της μικροβιακής εντερικής χλωρίδας στις περιπτώσεις οξείας διάρροιας. 


TOP SELLER
1451 Πόντοι
14.51€


TOP SELLER
1451 Πόντοι
14.51€




* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00