Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι συμβαίνει όταν κρατάς τα... τσίσα σου!

Τι συμβαίνει όταν κρατάς τα... τσίσα σου!
Κι όμως συμβαίνει! Κάποιες φορές, ενώ θέλετε να ουρήσετε το αναβάλλετε είτε γιατί δεν έχετε χρόνο είτε γιατί δεν υπάρχει κοντά τουαλέτα… Κι όμως αυτή η αναβολή μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες, με κάποια προβλήματα μάλιστα να επιμένουν για καιρό!

Τι μπορεί να συμβεί απ΄αυτή την φαινομενικά αβλαβή συνήθεια ειδικά όταν γίνεται για πολύ καιρό ή πολύ συχνά; Σύμφωνα με τους ειδικούς η συνήθεια αυτή μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης ένα σωρό ενοχλήσεων και προβλημάτων όπως…

... μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους, όταν κρατάτε ούρα σας συχνά είναι ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Συγκεκριμένα όταν τα ούρα διατηρούνται στην ουροδόχο κύστη, δημιουργείται ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και την πρόκληση μόλυνσης - με τον κίνδυνο τα βακτήρια να ταξιδέψουν μέχρι την ουρήθρα και τα νεφρά, οδηγώντας σε ουρολοιμώξεις.

Τι θα συμβεί! Οι ουρολοιμώξεις συνήθως απαιτούν αντιβιοτική θεραπεία, οπότε θα πρέπει με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης να μιλήσετε στο γιατρό σας. Τα συμπτώματα λοίμωξης περιλαμβάνουν μια ισχυρή επιθυμία για ούρηση, αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση, συχνουρία με μικρές ποσότητες ούρων, θολά ή αποχρωματισμένα ούρα και πόνο. Εάν μια ουρολοίμωξη δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε πιο επώδυνες και σοβαρές καταστάσεις, όπως η λοίμωξη των νεφρών.

... μπορεί να αποδυναμώσετε τους μυς της ουροδόχου κύστης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κρατάτε τα ούρα σας συχνά και για πολύ καιρό μπορεί να προκληθεί συστολή των μυών του πυελικού εδάφους –κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία του μυ που περιβάλλει την ουροδόχο κύστη κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πόνο ή ακόμη και σε ακράτεια.

Τι μπορεί να συμβεί: Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η παρατεταμένη συστολή μπορεί να καταστήσει τον μυ αδύναμο και ανίκανο να συστέλλεται ή να χαλαρώνει σωστά όταν χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχου ή πλήρους εκκένωσης των ούρων από την ουροδόχο κύστη κατά τη διάρκεια της ούρησης.

... μπορεί να εμφανίσετε πέτρες στην ουροδόχο κύστη

Πρόκειται για άλλη μια πιθανή συνέπεια της συνήθειας να κρατάτε τα ούρα σας για πολύ καιρό. Όταν η ουροδόχος κύστη δεν αδειάζει πλήρως σχηματίζονται  πέτρες σχηματίζονται οι οποίες και μπορει να οδηγήσουν σε κοιλιακό πόνο, πόνο κατά την ούρηση, εμφάνιση αίματος στα ούρα και άλλα συμπτώματα.

... μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή σας πίεση

Η κακή συνήθεια να κρατάτε τα ούρα σας μπορεί επίσης να αυξήσει προσωρινά την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με έρευνα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ειδικοί εικάζουν ότι η διάταση της ουροδόχου κύστης μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση επειδή προκαλεί αύξηση της συμπαθητικής δραστηριότητας. Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα οδηγεί σε αύξηση του καρδιακού ρυθμού, συστολή των αρτηριδίων και αυξημένη περιφερική αγγειακή αντίσταση

     
       
     
       
 
* Τo blog του Pharm16.gr προσφέρει τις πιο ενημερωμένες ειδήσεις σε θέματα υγείας βασισμένο σε νέες έρευνες και οργανισμούς υγείας. Οι πληροφορίες μας στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00