Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τι να κάνει το παιδί για να μην κολλήσει κορονοϊό στο σχολείο!

Τι να κάνει το παιδί για να μην κολλήσει κορονοϊό στο σχολείο!
Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού και λοιμώξεων του αναπνευστικού  να έχει αυξηθεί θεαματικά, δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να προστατέψετε το παιδί. Κι ακόμη ενημερωθείτε για τα μέτρα εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκειμένου ν α να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στα σχολεία.

Βάλτε τέλος στην αγωνία για το πώς θα προστατευτείτε από τη γρίπη και τον κορονοϊό, εσείς και τα παιδιά σας. Τώρα έχετε στη διάθεσή σας τους πλέον πολύτιμους συμμάχους της υγείας και με λίγη προσοχή και επιμέλεια μπορείτε να δημιουργήσετε μια ασπίδα προστασίας γύρω σας. Πρώτο και βασικό σας μέλημα είναι η υγιεινή των χεριών. 

Ναι η υγιεινή των χεριών προλαμβάνει τη μετάδοση λοιμώξεων (μέσω  του αγγίγματος των μολυσμένων επιφανειών) είναι  αποτελεσματική και το κυριότερο εμποδίζει τη διασπορά των μικροβίων. Τα καθαρά χέρια λοιπόν είναι σημαντική υπόθεση για μικρούς και μεγάλους. Ειδικά όμως για τα παιδιά ακόμη μεγαλύτερη. Κι επειδή η κλασική απολύμανση με νερό και σαπούνι δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί σε χώρους εκτός σπιτιού, τα ειδικά ζελέ καθαρισμού χωρίς νερό - ειδικά τα μικρού μεγέθους, μαζί και τα αντισηπτικά μαντηλάκια –που χωρούν άνετα στη σχολική τσάντα– γίνονται πολύτιμοι σύμμαχοι, καθώς προσφέρουν προστασία από ιούς και βακτήρια.

Πώς θα εφαρμόσει σωστά το αντισηπτικό;

  1. Βάλτε στην παλάμη του χεριού του παιδιού, την κατάλληλη ποσότητα  διαλύματος
  2. Δείξτε του πώς θα απλώσει το διάλυμα σε όλη την επιφάνεια των χεριών του, ανάμεσα στα δάχτυλά του και κάτω από τα νύχια του.
  3. Πείτε του να τρίψει καλά τα χεράκια του με  έμφαση στα σημεία που προαναφέραμε περίπου για 20 δευτερόλεπτα.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό του!

Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός αλλά και γενικά οι ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Κι αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό, ενώ σε πολλά παιδιά παρατηρείται έλλειψη βασικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Πλούσια διατροφή, τακτική άσκηση, ξεκούραση και φυσικά τήρηση του προγράμματος των εμβολιασμών του παιδιού είναι ο κανόνας! Εάν όμως το παιδί σας δεν τρέφεται σωστά και υποπτεύεστε ότι έχει διατροφικά κενά, τότε συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Σαν ειδικοί θα σας ενημερώσουν σχετικά με τις πολυβιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που ενδεχομένως χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες του.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ για την επιστροφή στο σχολείο μετά τις γιορτές!

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και υπολοιπο προσωπικό:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών

·         Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)
·         Πριν και μετά: Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος, το γεύμα, τη χρήση της τουαλέτας
·         Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης
          και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
·         Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας

·         Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
·         Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).
·         Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων.
·         Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.
·         Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

Τι κάνουμε σε περίπτωση λοίμωξης του παιδιού

·         Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
·         Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ! Αναζητήστε την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση στο μπλόγκ μας: Pharm16.gr/blog 

Εμείς εδώ στο Pharm16.gr είμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Μέσα από το on line chat, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (211-2143 503, 210-6919892) αλλά και στο φυσικό μας φαρμακείο στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στη στάση μετρό Αμπελοκήπων. 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00