Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τσουκνίδα: Ένα ζιζάνιο φέρνει τα πάνω-κάτω!

Τσουκνίδα: Ένα ζιζάνιο φέρνει τα πάνω-κάτω!
Το οικογενειακό λατινικό της όνομα (urtica dioica), σημαίνει κάψιμο, από τη λατινική λέξη uro, – εξού και το τσούξιμο που αφήνει το άγγιγμά της στην επιδερμίδα. Κι όσο για οφέλη της είναι πολλά –γι΄αυτό και ο Ιπποκράτης ποτέ δεν αμφισβήτησε την αξία της! Γνωρίστε την τσουκνίδα, αυτό το ζιζάνιο που έχει φέρει τα πάνω-κάτω και βάλτε τη στη ζωή σας!

Μα, τι το εξαιρετικό έχει η τσουκνίδα; Η τσουκνίδα αποτελεί πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ, C, Ε, Κ, β-καροτένιου, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως π.χ. σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, θείο, ιώδιο και σελήνιο. Περιέχει επίσης ωφέλιμα λιπαρά οξέα και πολλά, διαφορετικά φυτοθρεπτικά, όπως χλωροφύλλη, φλαβονειδή, λυκοπένιο κ.ά.

Που κάνει καλό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, διαθέτει τονωτικές, διουρητικές, αποτοξινωτικές, αποχρεμπτικές, αναλγητικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.  Διόλου τυχαίο, εξάλλου, που χρησιμοποιείται από τις γιαγιάδες μας σε δεκάδες γιατροσόφια: για τον έλεγχο του βάρους, για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, της αρθρίτιδας, των μολύνσεων του ουροποιητικού... Η δε ρίζα της, κυρίως για την ανακούφιση προβλημάτων στον προστάτη. Η τσουκνίδα είναι ιδανική όμως και για εξωτερική χρήση, όπως για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας, της λιπαρότητας και της πτώσης των μαλλιών!

Πιθανές αντενδείξεις: Αποφύγετε την τσουκνίδα αν είστε έγκυος ή θηλάζουσα. Συμβουλευτείτε γιατρό εάν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο ή έχετε αλλεργίες, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα στα νεφρά, σακχαρώδη διαβήτη ή αυξημένη πηκτικότητα αίματος.

Εξυπνες αγορές από το Pharm16.gr 

ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ KAI OXI MONO!
    
Από αριστερά:
◙ A.Vogel Urtica Βάμμα από Φρέσκια Τσουκνίδα, 50ml Βάμμα βιολογικά καλλιεργημένη τσουκνίδα φρέσκιας συγκομιδής. Οι ιδιότητες που αποδίδονται στην παραδοσιακή χρήση του βοτάνου είναι φυτικό αποτοξινωτικό, φυτικο αντιισταμινικό, διουρητικό, διατροφικό τονωτικό του αίματος κ.ά.
◙ Arkopharma τσουκνίδα συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες ιδανικό για εύθραυστα νύχια, πτώση των μαλλιών, ακμή, κόπωση
◙ Naturactive Articulation Συμπλήρωμα Διατροφής Για Τις Αρθρώσεις (φακελίσκοι που διαλύοντα σε νερό) με τσουκνίδα, κουρκουμά - μπαμπού, που συμβάλλουν στη διατήρηση ευκινησίας των αρθρώσεων.
◙ Forte Pharma Forte Detox 5 Συμπλήρωμα Διατροφής που συνδυάζει πολλά φυτά  (αναμεσά τους και την τσουκνίδα) για συνολική δράση στα 5 μεταβολικά όργανα (που εμπλέκονται σε μηχανισμούς αποτοξίνωσης)

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ & ΠΙΤΥΡΙΔΑ; Σκεφτείτε την τσουκνίδα!


Από αριστερά:

◙ Εκπληκτική η σειρά Klorane Οrtie με βάση την τσουκνίδα! Δοκιμάστε: Klorane Shampoing Masque 2 in 1 Σαμπουάν και Μάσκα σε Μορφή Πούδρας Με Bιολογικη Τσουκνίδα Και Άργιλο. Απομακρύνει και ρυθμίζει με απαλότητα την υπερέκκριση σμήγματος. Με την πούδρα με άργιλο και για ένα βαθύ καθαρισμό στις ρίζες. Και το ΤΕΛΕΙΟ Ξηρό Σαμπουάν Με Τσουκνίδα Για Λιπαρά Μαλλιά Klorane Dry Shampoo σε μορφή σπρέι!
◙ Apivita Oily Roots Dry Ends Σαμπουάν Εξισορρόπησης για Λιπαρές Ρίζες και Ξηρές Άκρες με Τσουκνίδα - Πρόπολη 
◙ Froika Σαμπουάν Τσουκνίδας, ήπιο καθαριστικό που περιέχει πρωτεϊνες οι οποίες περιποιούνται τα μαλλιά και εκχύλισμα τσουκνίδας κατά της λιπαρότητας.

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ & ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ!
    
Από αριστερά:

◙ Demo Arrenprost Συμπλήρωμα Διατροφής -περιέχει συνδυασμό φυτικών εκχυλισμάτων για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ουροποιητικού και του προστάτη.
◙ Life Extension - Ultra Natural Prostate Formula -περιέχει θρεπτικά στοιχεία για την προστασία του προστάτη και τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του.
◙ Health Aid Prostavital Συμπλήρωμα Διατροφής με Βιταμίνες, Μέταλλα & Φυτικά Εκχυλίσματα. Το εκχύλισμα Τσουκνίδας στα συστατικά του, εμφανίζει διουρητικές ιδιότητες, σε περιπτώσεις αδυναμίας έναρξης ούρησης ή συχνοουρίας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ!

◙ Fylladerm Αποστειρωμένο μη Κολλητικό Επίθεμα - Γάζα με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Βοηθά στην ταχύτερη επούλωση του τραύματος. Με φυσικά εκχυλίσματα Ασιατικής Σεντέλλας (Centella Asiatica) και εκχυλίσματα Τσουκνίδας (Urtica Dioica)

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφήςκαι τα φυτοθεραπευτικά σκευάσματα δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.


Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00