Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Υποστηρίξτε τις αρθρώσεις στη γυμναστική!

Υποστηρίξτε τις αρθρώσεις στη γυμναστική!
Η σωματική άσκηση όταν γίνεται συστηματικά να βελτιώνει την υγεία και τη φυσική κατάσταση, είτε είστε νέοι είτε μεγαλύτεροι σε ηλικία, αρκεί το πρόγραμμά σας να γίνεται με ασφάλεια – δηλαδή να εφαρμόζετε όλους τους γενικότερους κανόνες της άσκησης (προθέρμανση, προοδευτικότητα και αποθεραπεία) ώστε να προλάβετε κακώσεις αλλά και επώδυνους τραυματισμούς στο μυοσκελετικό σύστημα.

Μεγάλη υποστήριξη αλλά και συμβολή στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των τραυματισμών προσφέρουν τα ορθοπεδικά βοηθήματα που παρέχουν σταθεροποίηση και προστασία στις αρθρώσεις και, επιπλέον, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα που έχουν σχέση με τραυματισμούς

Ζέσταμα, προοδευτικότητα, αποθεραπεία: Το μαγικό τρίπτυχο!

Γόνατα και αστράγαλοι ταλαιπωρούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια συμμετοχής σε σπορ ή δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις, τρέξιμο και άλματα, ακόμα και στο απλό περπάτημα, αφού σε κάθε βήμα μας δέχονται κρούση πολλαπλάσια από το σωματικό σας βάρος. Τα προβλήματα εμφανίζονται πιο συχνά σε εσάς που ξεκινάτε απότομα γυμναστική χωρίς προετοιμασία, έπειτα από μεγάλη περίοδο αδράνειας, σε εσάς που γυμνάζεστε περιστασιακά, αλλά και σε εσάς που αθλείστε υπερβολικά. Και βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία του κακού είναι η πλημμελής λήψη μέτρων προφύλαξης - δηλαδή καλή προθέρμανση, προοδευτικότητα προγράμματος, σωστή φροντίδα των μικροτραυματισμών και υποστήριξη, όταν χρειάζεται, από τη χρήση ορθοπεδικών βοηθημάτων.

Προστατευθείτε!

Τα ορθοπεδικά (ορθωτικά) βοηθήματα υποστήριξης των αρθρώσεων, όπως επιγονατίδες, επιστραγαλίδες, επιαγκωνίδες, περικάρπια και επίδεσμοι περίδεσης, είναι κατάλληλα για αθλητές κι όχι μόνο. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούνται ως μέσο προστασίας όχι μόνον κατά την άθληση, αλλά και τις καθημερινές δραστηριότητες (π.χ. στην εργασία, όταν υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή υποτροπής παλαιότερου τραύματος), σε τραυματισμούς που βρίσκονται σε εξελικτική πορεία αποθεραπείας, κατά την περίοδο φυσικοθεραπείας, σε χρόνια αρθρικά προβλήματα κ.ά. Τα βοηθήματα αυτά:

  • παρέχουν μηχανική στήριξη, σταθεροποίηση και προστασία στις αρθρώσεις και τα περιαρθρικά στοιχεία,
  • αποτρέπουν τις ακραίες κινήσεις χωρίς να εμποδίζουν τις φυσιολογικές,
  • ανακουφίζουν από πόνους και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τραυματισμούς,
  • βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους και στην αποφυγή νέων.
Στο pharm16.gr θα βρείτε με έκπτωση, την πιο ολοκληρωμένη και πλήρη σειρά ανατομικών βοηθημάτων από υλικά υψηλής ποιότητας και λειτουργικά σχεδιασμένα ώστε να φοριούνται εύκολα και άνετα, παρέχοντας έτσι ελευθερία φυσιολογικής κίνησης και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προστασίας.

Μην ξεχνάτε:

Η γυμναστική απαιτεί προετοιμασία, σύστημα, συνέπεια και συνέχεια. Αν γυμνάζεστε περιστασιακά, ή μόνο το σαββατοκύριακο ή εντατικά λίγο πριν το καλοκαίρι πριν βγείτε στην παραλία, ενώ τον υπόλοιπο καιρό απέχετε, διατρέχετε πολλαπλάσιο κίνδυνο τραυματισμού εξαιτίας της ξαφνικής ή υπερβολικής καταπόνησης για την οποία δεν είστε προετοιμασμένοι. Αν γυμνάζεστε «μια στο τόσο», φροντίστε τουλάχιστον να ξεκινήσετε ήπια και στο μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων σας.

Η αποθεραπεία (χαλάρωμα) μετά την άσκηση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι σημαντική καθώς βοηθά τον οργανισμό να αποφορτιστεί σταδιακά από την ένταση που βίωσε. Σε κάθε πρόγραμμά σας και καθώς φτάνετε προς το τέλος του, πρέπει να μειώνετε προοδευτικά το ρυθμό σας μέχρι οι σφυγμοί σας να πέσουν αρκετά χαμηλά, στα επίπεδα ηρεμίας. Τελειώστε τη γυμναστική σας με ήρεμες, χαλαρωτικές κινήσεις ή/και στατικές διατάσεις.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00