Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Φοράς φακούς επαφής; Τι πρέπει να προσέχεις

Φοράς φακούς επαφής; Τι πρέπει να προσέχεις
Αν ρωτήσετε κάποιον που ήδη φορά φακούς επαφής τη γνώμη του, σίγουρα θα σας απαντήσει ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς. Και είναι αλήθεια ότι η χρήση τους έχει να προσφέρει πολλά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ωστόσο είναι η σωστή επιλογή και εφαρμογή τους -καθώς δεν είναι όλοι οι φακοί ίδιοι και φυσικά δεν είναι όλοι κατάλληλοι για όλα τα… μάτια. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες συντήρησης, καθαρισμού και απολύμανσής τους. 

Ο δεκάλογος της ορθής συντήρησης & απολύμανσής τους

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον καθαρισμό τους μέσα από 10 οδηγίες. Μπορεί κάποιες να μας είναι ήδη γνωστές από τον οφθαλμίατρό μας, όμως δεν χάνουμε τίποτε να τις ξαναθυμηθούμε!

1. Ακολουθούμε πάντοτε λεπτομερώς τις οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης που μας έχουν δοθεί ή που αναγράφονται στη συσκευασία του διαλύματος.

2. Πριν την εφαρμογή στο μάτι πλένουμε καλά τα χέρια με σαπούνι και νερό και τα στεγνώνουμε με καθαρό πανί.

3. Δεν αναμιγνύουμε ποτέ και για κανένα λόγο παλαιότερο διάλυμα απολύμανσης φακών που είχε ξεμείνει με το καινούργιο διάλυμα.

4. Αντικαθιστούμε τη θήκη των φακών τουλάχιστον μια φορά κάθε τρείς μήνες.

5. Μετά την εφαρμογή  των φακών ξεπλένουμε τη θήκη με διάλυμα απολύμανσης και ποτέ με νερό. Στεγνώνουμε με καθαρό πανί.

6. Αν εμφανιστεί έστω και παραμικρό στίγμα στο φακό που δεν φεύγει με το συνηθισμένο καθαρισμό, πρέπει άμεσα να τον αντικαταστήσουμε με καινούριο.

7. Ο φακός έχει καλή και ανάποδη πλευρά. Γι΄αυτό όσοι δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με την εφαρμογή τους θα πρέπει να προσέχουν όταν έχουν τον φακό στο δάχτυλό τους να διακρίνουν την ανάποδη πλευρά (μοιάζει σαν βαθύ πιάτο) από την καλή (μοιάζει σαν φλιτζάνι)

8.  Φροντίζουμε να έχουμε πάντοτε μαζί μας μια επιπλέον θήκη φακών σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο και χρειαστεί να τους αφαιρέσουμε και να βάλουμε τα γυαλιά μας. Πολύ βολικό είναι το Optofresh Daily Kit  της InterMed που περιέχει διάλυμα απολύμανσης σε 20 αποστειρωμένες φύσιγγες των 5ml.

 9. Έχουμε πάντα μαζί μας λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες σε περίπτωση που οι φακοί μας στεγνώσουν ή νιώθουμε να μας «κόβουν» (ζητάμε από το φαρμακοποιό να μας ενημερώσει ποια είναι κατάλληλα για την περίπτωσή μας). Ακόμη καλύτερα έχουμε στην τσάντα μας τα NewSept Total που περιλαμβάνουν διάλυμα  για φακούς επαφής 10 x 10ml που προσφέρει ενυδατωση, καθαρισμό, λίπανση και απομάκρυνση των πρωτεινών.

10.  Σε περίπτωση που νιώσουμε και την παραμικρή ενόχληση βγάζουμε αμέσως τον φακό, τον καθαρίζουμε με το ειδικό υγρό για φακούς επαφής και τον παρατηρούμε  σε έντονο φως μήπως υπάρχει επάνω ξένο σώμα ή σκίσιμο. Αν δεν συμβαίνει τίποτε απ΄αυτά ξεπλένουμε εκ νέου με το υγρό και τον ξαναφοράμε. Αν η ενόχληση επιμείνει, βγάζουμε άμεσα τον φακό και ζητούμε τη συμβουλή του οφθαλμιάτρου μας.

Δεν ξεχνώ!

  • Βάζω τους φακούς ΠΡΙΝ ξεκινήσω το μακιγιάζ.
  • Πρώτα τους αφαιρώ και ΜΕΤΑ προχωρώ στο ντεμακιγιάζ.
  • Κάθε φορά που βάζω στη θήκη τους φακούς μου ανανεώνω και το υγρό φακών επαφής.
  • Σε περίπτωση που έχω οποιαδήποτε φλεγμονή στο μάτι, αφαιρώ αμέσως τους φακούς.
  • Και φυσικά επισκέπτομαι τον οφθαλμίατρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ή όσο συχνά μου έχει συστήσει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00