Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Φύκια υπερτροφές αναδεικνύονται σε τροφές θαύμα!

Φύκια υπερτροφές αναδεικνύονται σε τροφές θαύμα!
Kelp, σπιρουλίνα, χλωρέλλα… Τα έχετε ξανακούσει; Εάν όχι ήρθε η ώρα να τα γνωρίσετε! Είναι φύκια, όχι για μεταξωτές κορδέλες, αλλά φύκια πολλά υποσχόμενα, που τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκαν σε υπερτροφές καθώς διαθέτουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ισχυοροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και συνεισφέρουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού προάγοντας την υγεία!

Με αφορμή την αυξημένη ζήτηση, τον τελευταίο καιρό, σε προϊόντα με προστατευτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες, οι υπερτροφές αυτές ξαναβρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κυρίως χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ιώδιο.

Τι ξεχωριστό έχουν τα φύκια;

Τα συναντάμε παντού, σε θάλασσες, λίμνες, ποταμούς, αλλά και σε υγρές περιοχές της ξηράς, με το μέγεθός τους ποικίλλει, από μικροσκοπικό μέχρι μερικές δεκάδες μέτρα και με τους επιστήμονες να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη δράση τους! Γιατί μπορεί τα υδρόβια αυτά φυτά να είναι γνωστά σε όλους, ωστόσο, μέχρι πρότινος λίγοι γνώριζαν τις εκπληκτικές τους ιδιότητες, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζουν στο οικοσύστημα. Υπάρχουν είδη φυκιών, που αποθηκεύουν και εξουδετερώνουν τεράστιες ποσότητες βαρέων μετάλλων. Επίσης διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα  είδη φυκιών διαθέτουν ισχυρή αντιβιοτική δράση, ικανή να προστατεύσει από μύκητες και βακτήρια. Aς τα γνωρίσουμε!

Kelp: Η αποκάλυψη!

Tο Kelp είναι μια μεγάλη φυλλώδης καφέ άλγη, η οποία ανήκει στην οικογένεια των φυκιών και μεγαλώνει στα ψυχρά νερά των ωκεανών του πλανήτη. Eίναι μία καλή πηγή θαλάσσιων μετάλλων, (όπως καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου), συμπεριλαμβανομένου του ιωδίου. Μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια απώλειας βάρους και θεωρείται απαραίτητο διατροφικό στοιχείο των χορτοφάγων καθώς αποτελεί πηγή ιωδίου και συμβάλλει στον εμπλουτισμό της διατροφής με πρωτεΐνες που δυναμώνουν τον οργανισμό.
                          
Aπό αριστερά: Super Kelp της Health Aid, North Atlantic Kelp της Solgar, Kelp Natural Iodine της Now Foods 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί τόσος ντόρος για το ιώδιο; Τι είναι, που βοηθά, τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψή του αλλά και τι συνέπειες μπορεί να έχει η υπερβολική κατανάλωσή του;

Spirulina: Tο φύκι υπόσχεση!

Η Σπιρουλίνα (spirulina) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού που παράγεται κυρίως σε ελεγχόμενες υδατοκαλλιέργειες. Πρόκειται για μια υπερσυμπυκνωμένη τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής. Προσφέρει πλήρεις πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, ένζυμα και προβιοτικά. Η σπιρουλίνα βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την ενεργητικότητα, βελτιώνει την πέψη, βοηθά στην ελάττωση της όρεξης, βοηθάει στην ελάττωση της όρεξης και εμμέσως στην απώλεια βάρους.
 
Από αριστεράHealth Aid SpirulinaSpirulina Nigrita ΒιολογικήForte Pharma Spiruline ForteTerranova Spirulina

Chlorella: Η πράσινη πρωταθλήτρια!

Η Chlorella είναι ένα πράσινο φύκι, που μελέτες δείχνουν ότι πρόκειται για μια υπερτροφή αποτοξίνωσης από βαρέα μέταλλα και ραδιενεργό ακτινοβολία, με μεγάλη περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη και καροτενοειδή. ‘’Evaluation of Radioprotective Action of a Mutant (E-25) Form of Chlorella vulgaris in Mice’’  Παρέχει συμπυκνωμένη και εύπεπτη πρωτεΐνη, είναι πλούσια σε νουκλεϊκά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ένζυμα. Λόγω του υψηλού περιεχομένου της σε κυτταρίνη, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Επίσης βοηθά στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στην πέψη, στην δυσκοιλιότητα υποκινώντας την αύξηση της φυσικής χλωρίδας του εντέρου, ενώ ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
    
Από αριστερά: Now Foods ChlorellaHealth Aid Chlorella, Am Health Smile Chlorella 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:
Εφόσον η κατανάλωση των φυκιών γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε προϊόντος και τη συνιστώμενη δοσολογία, η χρήση τους είναι ασφαλής, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ωστόσο η  κατανάλωση υπερτροφών δεν υποκαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή, ούτε την αναγκαιότητα για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών. Η χρήση τους με τη μορφή διαιτητικών συμπληρωμάτων είναι προτιμότερο να γίνεται ύστερα από συμβουλή ειδικού.

Προσοχή όμως! Έγκυες, αλλεργικά άτομα ή με προβλήματα υγείας, ιδίως εάν πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, καθώς και άτομα με υπερδραστήριο ανοσοποιητικό και πολύ χαμηλό φορτίο ελευθέρων ριζών, πρέπει να συμβουλεύονται πάντα τον ιατρό τους.

Συμβουλή: Μελετάτε προσεκτικά τις διατροφικές πληροφορίες κάθε προϊόντος, όπως π.χ. την προέλευση και την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και νάτριο. Εάν πάσχετε από διαταραχές του θυρεοειδούς, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που επιλέγετε δεν περιέχει καθόλου ιώδιο –η λήψη των φυκιών από άτομα με θυρεοειδική νόσο πρέπει να αποφεύγεται. Επίσης δεν ενδείκνυται η λήψη τους κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00