Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Χαλάει το εμφιαλωμένο νερό; Τι να προσέχω;

Χαλάει το εμφιαλωμένο νερό; Τι να προσέχω;
Έχει ημερομηνία λήξης το νερό; Τα εμφιαλωμένα νερά αναγράφουν μια ημερομηνία λήξης στη φιάλη τους όμως το νερό δεν χαλάει, με την ίδια έννοια που χρησιμοποιούμε για ένα τρόφιμο που έχει αλλοιωθεί τόσο ώστε να μην είναι ασφαλές για κατανάλωση. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να αλλοιωθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Καταρχήν από τις συνθήκες παραγωγής, διακίνησης ή αποθήκευσης του, αλλά και από εμάς τους ίδιους. Για να είστε λοιπόν πιο σίγουροι για την ποιότητα και το επίπεδο ασφάλειας του εμφιαλωμένου νερού που πίνετε, ακολουθήστε σχολαστικά τις παρακάτω οδηγίες… 

Τι υποβαθμίζει την ποιότητα του νερού;

Δεν είναι μόνο ένας, αλλά πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα του νερού ή να το καταστήσουν ακατάλληλο προς κατανάλωση. Μεταξύ αυτών ο λανθασμένος τρόπος μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης και χρήσης τους, όπως π.χ. η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, κάποια υλικά της συσκευασίας που μπορεί να μεταφερθούν στο περιεχόμενο νερό και μέσω αυτού να καταλήξουν στον οργανισμό μας.

Τι πρέπει να προσέχετε!

►  Αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό μόνο από καταστήματα που το διατηρούν σε δροσερό και σκιερό μέρος (θερμοκρασία μικρότερη των 18οC). Μην αγοράζετε φιάλες οι οποίες δεν είναι καλά σφραγισμένες. Ελέγχετε πάντα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, αν έχει αλλοιωθεί το σχήμα ή επιπλέουν μικροαντικείμενα.

►  Αποφεύγετε την αγορά νερού που πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης του, γιατί αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται μέσα στη φιάλη μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Προτιμάτε φιάλες πιο μικρού μεγέθους, που καταναλώνονται ταχύτερα συγκριτικά με τις μεγαλύτερες. Αν μάλιστα δεν σκοπεύετε να καταναλώσετε το περιεχόμενο άμεσα, μην πίνετε το νερό απευθείας από την φιάλη. Καλύτερα αδειάστε το σε ένα ποτήρι, καθώς υπάρχει πιθανότητα τα τυχόν υπολείμματα τροφής και παρεπόμενα μικροοργανισμοί από τη στοματική κοιλότητα να μεταφερθούν στο νερό.

►  Να θυμάστε πάντα ότι από τη στιγμή που θα ανοίξετε τη φιάλη, όσο πιο σύντομα καταναλώσετε το νερό τόσο το καλύτερο. Μην καταναλώνετε νερά που έχουν αποσφραγιστεί αρκετές ώρες πριν.

   Μην αφήνετε φιάλη που περιέχει νερό εκτεθειμένη στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. «ξεχασμένη» στο αυτοκίνητο, στο συρτάρι ή στην τσάντα σας.

►   Πριν πιείτε νερό από τη φιάλη ή πριν το βάλετε στο ποτήρι σας, καθαρίστε καλά το πώμα και το στόμιό της. Όταν αθλείστε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φιάλη με ειδικό πώμα πόσης («sport cap»), που περιορίζει την επιφάνεια επαφής με το στόμα και επιτρέπει την πιο αργή κατάποση του νερού. 

  Εξυπακούεται ότι εάν διαπιστώσετε ότι το εμφιαλωμένο νερό περιέχει ιζήματα (κατακάθια), αιωρούμενα σωματίδια ή έχει δυσάρεστη οσμή, δεν πρέπει να το πιείτε. Τα σημάδια αυτά υποδηλώνουν ότι  ίσως έχει υποστεί αλλοίωση.

►  Μην ξαναγεμίζετε τα πλαστικά μπουκάλια νερού με νερό ή άλλα τρόφιμα -προορίζονται για μία και μόνο χρήση


Και το νερό της βρύσης;

Γενικά το νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, ανεξαρτήτως προέλευσης και κατηγορίας, π.χ. βρύσης ή συσκευασμένο, πρέπει να είναι ποιοτικό, υγιεινό, καθαρό, ασφαλές και ακίνδυνο για την υγεία. Μια καλή λύση για το νερό της βρύσης είναι η χρήση κανάτας ειδικής στο φιλτράρισμα του νερού, όπως αυτή της εταιρίας Brita, που μέσα από ένα φιλτράρισμα 4 σταδίων, μπορεί να μειώσει τα άλατα που αλλοιώνουν τη γεύση του νερού. Επιπλέον διαθέτει ενδείξεις διαβάθμισης και σύστημα Calendar με ρυθμιζόμενη ένδειξη υπενθύμισης αλλαγής του ανταλλακτικού φίλτρου Brita Classic 
 
Χρήσιμη γνώση: Να θυμάστε ότι η χρησιμοποίηση ενός πιστοποιημένου και αξιόπιστου φίλτρου οικιακής χρήσης, π.χ. κάποιου που συνδέεται με το κεντρικό δίκτυο ή κατευθείαν με τη βρύση ή με τη μορφή δοχείου/κανάτας ή ακόμα σε ειδική φιάλη για μεταφορά και κατανάλωση εκτός σπιτιού, αποτελεί ενδεδειγμένη ενέργεια μείωσης κάποιων κινδύνων, π.χ. της υπερβολικής χλωρίωσης. Με την προϋπόθεση ωστόσο ότι το χρησιμοποιείτε και το ανανεώνετε συχνά σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο κατασκευαστής του.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00