Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ψήνεσαι για μπάρμπεκιου; Τα μυστικά του καλού ψήστη!

Ψήνεσαι για μπάρμπεκιου; Τα μυστικά του καλού ψήστη!
Σήμερα τσικνίζουμε σπίτι και απολαμβάνουμε, αυστηρώς οικογενειακά,  μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις! Ακόμη και στην καραντίνα λοιπόν εμείς ακολουθούμε την παράδοση και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά έξυπνου ψήστη για ψητά λουκούμι!

Φέτος προ(σ)καλούμε να μεταφέρετε την γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι, όπως παλιά τι κι αν θα είστε μόνοι με την οικογένειά σας το κέφι δεν πρέπει να λείπει! Όμως μην το παρακάνετε γιατί δεν θέλει και πολλά το στομάχι για να αρχίσει να διαμαρτύρεται -αφού η δυσπεψία "παραμονεύει", το ίδιο και η βαρυστομαχιά!

Τα μυστικά του καλού ψήστη!
Είτε ψήσετε στα κάρβουνα είτε στο φούρνο υπάρχουν κάποια μυστικά, γιατί όπως και να το κάνουμε το μπάρμπεκιου δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση!

  • Για να μην καούν τα ξύλινα καλαμάκια από τα σουβλάκια, απλώς πριν περάσετε το κρέας βουτήξτε τα για 1-2 ώρες σε κρύο νερό
  • Για τέλειο ψήσιμο περάστε τη σχάρα με μια λεμονόκουπα, περιμένετε να στεγνώσει και με ένα πινέλο αλείψτε την με λίγο λάδι. Αφήστε τη να κάψει καλά και βάλτε τα κρεατικά ή και τα λαχανικά σας να ψηθούν!
  • Θα ψήσετε κοτόπουλο στα κάρβουνα; Ουτε λόγος να αφαιρέσετε την πέτσα του στη διάρκεια του ψησίματος. Θα χάσετε όλη τη νοστιμιά και δεν θα το ψήσετε καλά. Εάν θέλετε, μπορείτε να την αφαιρέσετε μετά στο πιάτο σας.   
  • Για τέλεια κεμπάπ χρησιμοποιήστε κιμά από αρνίσιο μπούτι και μοσχαρίσια λάπα, μπόλικο κρεμμύδι, σκόρδο και, αν σας αρέσει κύμινο! Απογειώστε τη γεύση προσθέτοντας στο πιάτο τη σάλτσα ElevenFit Sauce Με Γεύση Kebab
  • Για να μην σκάσουν τα λουκάνικα, είτε τα ψήνετε στη σχάρα είτε στο φούρνο, ακολουθήστε το μυστικό του… πιρουνιού! Απλώς πριν το ψήσιμο τρυπήστε τα σε διάφορα σημεία και συνοδέψτε με σάλτσα με γεύση chili!
  • Για να ψηθούν στο πι και φι τα λαχανικά σας στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο, πρώτα ζεματίστε τα ή βάλτε τα για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων στη συνέχεια ραντίστε τα με ελαιόλαδο και σε λίγη ώρα θα είναι έτοιμα. Ιδανικά για ψήσιμο είναι όχι μόνο πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες αλλά και κρεμμύδια, ντομάτες, μανιτάρια, σπαράγγια, καρότα, παντζάρια, αγκινάρες και επίσης πατάτες, γλυκοπατάτες!
                                         
  • Συνοδεύψτε τα ψητά σας με σάλτσα και τη σαλάτα σας με μπαλσάμικο, χωρίς... θερμίδες και χωρίς λιπαρά! Ανακαλύψτε τις ElevenFit Sauce και απολαύστε χωρίς ενοχές!
  • Για να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο ψήσιμο φτιάξτε τα με λίγα υλικά, ζυμώστε καλά τον κιμά και ψήστε καλύτερα, σε σχάρα τύπου σάντουιτς ή με ραβδωτή πλάκα, χωρίς να τα αναποδογυρίζετε συχνά και χωρίς να τα πιέζετε με τη σπάτουλα! Eαν ψήσετε και στρόγγυλα ψωμάκια και προμηθευτείτε και σάλτσα μπάρμπεκιου  θα έχετε το τέλειο σπιτικό burger! Για γεύση ανεπανάληπτη δοκιμάστε και την ElevenFit Sauce Με Γεύση Burger
  • Το μαρινάρισμα ενισχύει τη γεύση των τροφίμων και τα κάνει πιο τρυφερά. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο μπολ ένα σκεύος  κεραμικό ή από ανοξείδωτο ατσάλι –οπωσδήποτε καθαρό και στεγνό. Έξυπνη και εύκολη λύση για μαρινάρισμα όμως είναι και μια μεγάλη πλαστική σακούλα που όμως θα σφραγίζει καλά.

Προσοχή όμως: η μαρινάτα δεν καταναλώνεται ωμή, ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ήδη ψημένα και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα. Μπορείτε να αλείφετε τα κρεατικά σας με την μαρινάτα όσο ψήνονται, αλλά θα πρέπει να σταματήσετε τις επαλείψεις περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Κάνατε υπερβολές και  νιώθετε το στομάχι βαρύ;

… Πιείτε λίγο χαμομήλι ή τσάι μέντας ή 1/2 κουτάλι μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό. Θα βοηθήσουν να ηρεμήσει κάπως το πεπτικό σας σύστημα. Μπορείτε ακόμη να μασήσετε μαστίχα Χίου, μπορείτε ακόμη να βρείτε στο Pharm16.gr αναβράζοντα δισκία μαστίχας Χίου σε μορφή συμπληρώματος διατροφής (η μαστίχα έχει αντιόξινη δράση και προσφέρει ανακούφιση από το αίσθημα δυσφορίας και τις καούρες στο στομάχι). Εναλλακτικά και κατ’ εξαίρεση πάρτε ένα ελαφρύ αντιόξινο.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00