Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ψωρίαση: «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

Ψωρίαση: «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το 50% των ασθενών με ψωρίαση βιώνει άγχος, ενώ 9 στους 10 νιώθουν ντροπή ή αμηχανία για το σώμα τους. Γι’ αυτό και η φετινή πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, αποκτά ακόμη περισσότερη αξία.

Με σύνθημα: «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου», η LEO Pharma Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) ενώνεται με τη φωνή όλων στέλνοντας μηνύματα ενθάρρυνσης προς τους ασθενείς με ψωρίαση. Στόχος της εκστρατείας είναι να μεταδώσει το θετικό μήνυμα ότι υπάρχει λύση αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ψωρίασης, αρκεί να επισκεφθούν τον Δερματολόγο ο οποίος θα τους βοηθήσει να απελευθερωθούν από τα συμπτώματά της,  να ξεπεράσουν τις καθημερινές προκλήσεις και να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες με το μήνυμα #EverydayPsoriasis. 

Τι είναι η ψωρίαση, υπάρχει θεραπεία;
«Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης νόσος η οποία έχει σημαντικό συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο στη ζωή του ασθενούς, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών να εγκαταλείπει τη θεραπεία», λέει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος. «Ωστόσο», συνεχίζει ο επιστήμονας «σήμερα βάσει και των νέων επιστημονικών δεδομένων οι ασθενείς με ψωρίαση δεν χρειάζεται να “κρύβονται” πίσω από το πρόβλημά τους καθώς υπάρχουν θεραπευτικές προσεγγίσεις αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου. Στόχος μας, μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας είναι να παροτρύνουμε τους ασθενείς σε συνεργασία με τον Δερματολόγο να αναζητήσουν την κατάλληλη για αυτούς θεραπευτική λύση».

Ενημερωθείτε!
Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα www.psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ψωρίαση, για το σημαντικότατο ρόλο του Δερματολόγου και να συμμετέχετε σε σύντομα quiz για την ψωρίαση και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή. Παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα να αναζητήσετε τον Δερματολόγο στην περιοχή που σας εξυπηρετεί, με ένα απλό κλικ στο εικονίδιο «Βρες Δερματολόγο».

Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου
Η λύση κρύβεται μπροστά σου.
Mίλα σήμερα με τον Δερματολόγο σου
#ΦτουΞελευθερία

Χρήσιμη γνώση! Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 50% των ασθενών με ψωρίαση βιώνει άγχος, ενώ 9 στους 10 νιώθουν ντροπή ή αμηχανία για το σώμα τους1. Τα άτομα που ζουν με ψωρίαση έχουν συνήθως έλλειψη αυτοπεποίθησης και αισθήματα απομόνωσης, θυμού, ακόμη και απελπισίας2.

Οι αριθμοί μαρτυρούν!

Υπολογίζεται ότι 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση,[i] συμπεριλαμβανομένων 14 περίπου εκατομμυρίων Ευρωπαίων.[ii] Πρόκειται για μια κοινή, χρόνια,  φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει κυρίως το δέρμα.[iii] Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν πάχυνση και απολέπιση του δέρματος, κνησμό και ερύθημα (επιφανειακή ερυθρότητα του δέρματος).iii
Η ψωρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επώδυνη νόσο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα και κοινωνικό στίγμα, ενώ έχει σημαντικό κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου.iii Άτομα με ψωρίαση, ειδικά όσα εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άλλων σοβαρών συσχετιζόμενων νόσων,[iv] όπως καρδιακά νοσήματα[v],[vi],[vii]  και μεταβολικά νοσήματα (συνδυασμός διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας).[viii] Επιπλοκές ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος, είναι επίσης πιο συχνές στα άτομα με ψωρίαση.[ix] Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι επιπτώσεις της ψωρίασης υποτιμώνται και ο Οργανισμός προτρέπει σε δράση για την καταπολέμηση του στίγματος και τη βελτίωση των θεραπειών.iii

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
* www.edae.gr/dermalogos/  * την εκστρατεία ενημέρωσης: https://psoriasis.myderma.info     

Αναζητήστε στο Pharm16.gr την πιο μεγάλη ποικιλία προϊόντων που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για την ενυδάτωση και την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου & σώματος στις περιπτώσεις ψωρίασης
Βιβλιογραφία:
[i]      The International Federation of Psoriasis Associations. Available at: https://ifpa-pso.com/ (Accessed March 2019).
[ii]     Ortonne J, et al. Eur J Dermatol 2004;14:41–45.
[iii]       World Health Organization (WHO). Global Report on Psoriasis. Available at: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/204417/1/9789241565189_eng.pdf (Accessed March 2019).
[iv]    Reich K.  Eur Acad Dermatol Venereol 2012;26(2):3–11.
[v]     Gelfand JM, et al. JAMA 2006;296:1735–41.
[vi]    Ahlehoff O, et al. Eur Heart J 2012;33:2054–64.
[vii]    Lowes MA, et al. Ann Rev Immunol 2014;32:227–35.
[viii]   Langan SM, et al. J Invest Dermatol 2012;132(3 Pt 1):556–562.
[ix]    Dalgard F, et al. JID 2015;135(4):984 –991.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00