Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Έτσι γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών! Οδηγίες βήμα βήμα!

Έτσι γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών! Οδηγίες βήμα βήμα!
Με την απειλή του νέου κοροναϊού, οι ειδικοί δεν σταματούν να μας επαναλαμβάνουν πόσο σημαντικό είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα. Κι αυτό γιατί το σωστό πλύσιμο σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας. Επίσης η υγιεινή των χεριών προλαμβάνει τη μετάδοση λοιμώξεων (μέσω αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών), είναι ανέξοδη, αποτελεσματική και εμποδίζει τη διασπορά των μικροβίων.
Όμως πόσοι από εμάς ξέρουμε να πλένουμε τα χέρια μας σωστά;  Δείτε τις οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα του βίντεο για το πώς πρέπει να πλένετε τα χέρια σας.

Πότε πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε τα χέρια σας;

  • ΠΡΙΝ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΜΕΤΑ την προετοιμασία του φαγητού.
  • ΠΡΙΝ καταναλώσετε τρόφιμα.
  • ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ την παροχή φροντίδας σε άτομο που είναι ασθενής.
  • ΜΕΤΑ τη χρήση της τουαλέτας.
  • ΜΕΤΑ την αλλαγή πάνας ή τον καθαρισμό του παιδιού που πήγε στην τουαλέτα.
  • ΑΜΕΣΩΣ μετά από κάθε επαφή με εκκρίματα του αναπνευστικού -καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με μαντήλι όταν βήχετε ή φταρνίζεστε και πετάξτε αμέσως το χρησιμοποιημένο μαντήλι σε κλειστό κάδο.
  • ΜΕΤΑ την επαφή σας με ζώα (όταν τα αγγίζετε αλλά κι όταν τα ταΐζετε ή απομακρύνετε τις ακαθαρσίες).
  • ΑΜΕΣΩΣ μετά το πέταγμα των σκουπιδιών
Επίσης αποκτήστε τη συνήθεια να φοράτε γάντια μιας χρήσης (να θυμάστε όμως ότι δεν υποκαθιστούν το πλύσιμο των χεριών)

Το σωστό πλύσιμο των χεριών…
Με νερό και σαπούνι


Το σωστό πλύσιμο των χεριών…
Με αντισηπτικά διαλύματα


Δείτε ποια άλλα μέτρα μπορείτε να πάρετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ):

- Διατηρήστε αποστάσεις, τουλάχιστον 1 μέτρου, από εσάς και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό.
ΓΙΑΤΙ; Όταν κάποιος νοσεί από λοίμωξη του αναπνευστικό, όπως SARS–CoV-2, βήχει ή φτερνίζεται και παράγει μικρο-σταγονίδια τα οποία περιέχουν τον ιό. Εάν είστε πολύ κοντά, μπορεί να εισπνεύσετε τον ιό.

- Αποφύγετε να αγγίζετε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας
ΓΙΑΤΙ; Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας, μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό σας.

- Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στη Κίνα ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από την Κίνα ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι στην Κίνα, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.
ΓΙΑΤΙ; Όποτε έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό, καθώς μπορεί να πάσχετε από αναπνευστική λοίμωξη ή πιο σοβαρή νόσο. Η εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων μαζί με πυρετό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες και, αναλόγως του ιστορικού ταξιδιού σας και των συνθηκών, ο SARS–CoV-2 μπορεί να είναι μία από αυτές.

- Εάν έχετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης και δεν έχετε ταξιδέψει στην Κίνα, μείνετε σπίτι μέχρι την ανάρρωση σας, τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00