Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

10+3 «σημάδια» που πρέπει να προσέξω αν έχω διαβήτη!

10+3 «σημάδια» που πρέπει να προσέξω αν έχω διαβήτη!
Δείτε ποια συμπτώματα πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε περίπτωση που πασχετε από διαβήτη, ενημερωθείτε και λάβετε άμεσα τα μέτρα σας! Εμείς εδώ, στο pharm16.gr, ευαισθητοποιημένοι και πάντα στον παλμό των εξελίξεων και των νέων δεδομένων, βρισκόμαστε στο πλευρό σας για να σας προσφέρουμε πολύτιμες συμβουλές, δωρεάν εξέταση των ποδιών σας κι ακόμη υποστήριξη μέσα από την πιο πλήρη κι ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για την παρακολούθηση,  φροντίδα του διαβήτη και του διαβητικού ποδιού, αλλά και μέσα από τα εμπεριστατωμένα και άρθρα μας στο blog μας (pharm16.gr/blog)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
την ΠΕΜΠΤΗ 23/1 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/2020 από τις 12.00 έως 20.00
ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΔΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ  και ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΔΙΩΝ! 
Που; Στο φυσικό μας φαρμακείο Μιχαλάκου Κλαίρη (στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στο μετρό των Αμπελόκηπων) Κλείστε ραντεβού στο τηλ.: 210-6410290

Προβλήματα που... βάζουν σε περιπέτειες!

Δύο είναι τα κύρια προβλήματα ποδιών που επηρεάζουν τα άτομα με διαβήτη: η διαβητική νευροπάθεια και η περιφερική αγγειακή νόσος.
* Στην πρώτη περίπτωση, ο διαβήτης μπορεί με την πάροδο του χρόνου, να προκαλέσει βλάβη των νεύρων -νευροπάθεια στα πόδια-, που οδηγεί σε απώλεια αίσθησης, δηλαδή δεν αισθάνεσαι τον πόνο ακόμα και όταν έχεις ένα τραύμα. Ετσι ο ασθενής δεν μπορεί να αισθανθεί έναν ερεθισμό στο πόδι ή να αντιληφθεί ότι τα παπούτσια του τον πιέζουν, προκαλούν τριβή ή κάλους. Αυτή η έλλειψη αίσθησης οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου να δημιουργηθούν φουσκάλες, πληγές και τελικά ακρωτηριασμοί.
* Ο διαβήτης οδηγεί επίσης σε αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών που μεταφέρουν το αίμα από την καρδιά προς το υπόλοιπο σώμα. Στην περιφερική αγγειακή νόσο λιπαρός ιστός συσσωρεύται στα αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στα άκρα –ειδικά όταν υπάρχει υψηλή χοληστερόλη– με αποτέλεσμα τα αγγεία να στενεύουν και να μειώνεται η ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια. Η δε μειωμένη ροή του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, λοίμωξη και ανοιχτές πληγές που καθυστερεί πολύ η επούλωσή τους. Οι σοβαρές λοιμώξεις μάλιστα μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό.

Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξω αν είμαι διαβητικός;

Μπορεί τα συμπτώματα να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και να εξαρτώνται και από συνυπάρχοντα προβλήματα, όμως, αν είστε διαβητικός και έχετε έστω ένα από τα παρακάτω συμπτώματα στα πόδια σας δεν θα πρέπει να τα αγνοήσετε αλλά πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στο γιατρό, καθώς μπορεί υποδηλώνουν ήπια ή σοβαρή βλάβη στα πόδια:
1. Πόνος στα πόδια
2. Κράμπες στα πόδια
3. Μούδιασμα στα πόδια
4. Μυρμήγκιασμα στα πόδια
5. Κάψιμο στα πόδια
6. Σουβλιές ή τσιμπήματα στα πόδια
7. Φαγούρα
8. Κάψιμο ή πόνος στα πόδια που χειροτερεύουν τη νύχτα
9. Πόνος στις γάμπες με την βάδιση
10. Απώλεια αίσθησης (δεν αισθάνεστε τον πόνο ακόμα και όταν έχετε φουσκάλες ή πληγές στα πόδια)
11. Αποχρωματισμός του δέρματος ή κόκκινες ραβδώσεις
12. Λερωμένες κάλτσες
13. Πόδι που έχει παραμορφωθεί

Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρχει λοίμωξη σε ανοιχτή πληγή στο πόδι, το άτομο μπορεί να έχει και κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:
• Πυρετό
• Ρίγη
• Ανεξέλεγκτο ζάχαρο
• Σοκ
• Κλονισμός
• Ερυθρότητα
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αν έχετε κάποια από τα συμπτώματα μιας λοίμωξης θα πρέπει να αναζητήσετε επειγόντως θεραπεία.


Να θυμάστε!
Για να μην χειροτερέψει η νευροπάθεια και η περιφερική αγγειακή νόσος θα πρέπει πάντα να φροντίζετε για την καλή ρύθμιση:
• του σακχάρου
• της αρτηριακής πίεσης
• της χοληστερόλης
• και φυσικά θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα, εάν καπνίζετε

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που προκαλεί η νευροπάθεια πόδια, όπως πόνος, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κράμπες, κάψιμο, σουβλιές, κράμπες. Το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard που περιέχει 9 συστατικά (άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας, όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτη (έχει μελετηθεί στο κέντρο διαβητικού ποδιού του Λαϊκού Νοσοκομείου σε ασθενείς με επώδυνη διαβητική νευροπάθεια).

MHN ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ!

Ελάτε την ΠΕΜΠΤΗ 23/1 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1/2020 από τις 12.00 έως 20.00 
στο φυσικό μας φαρμακείο Μιχαλάκου Κλαίρη (στην οδό Δημητσάνας 16, κοντά στο μετρό των Αμπελόκηπωνγια ΔΩΡΕΑΝ εξέταση των ποδιών σας & ποδολογικό έλεγχο από εξειδικευμένη Ποδολόγο της εταιρείας Menthogel - Imperial Feet. H ειδικός θα σας ενημέρωσει για παθήσεις & προβλήματα των Ποδιών, του Πέλματος και των Νυχιών και θα σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα & τη θεραπεία τους!

Διαβάστε περισσότερα για το διαβήτη στο 
Βlog του Pharm16.gr
Τα σημάδια του διαβήτη που δεν πρέπει να παίρνεις αψήφιστα!
Διαβητικό πόδι: Υγεία στα άκρα
* Πάρτε τον έλεγχο του διαβήτη στα χέρια σας Β' ΜΕΡΟΣ
* Ρυθμίστε εύκολα και σωστά το σάκχαρό σας Α' ΜΕΡΟΣ

* Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό υγείας ιατρό ή φαρμακοποιό για την ορθολογική χρήση τους. 
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00