Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Brain foods! Οι τροφές του εγκεφάλου!

Brain foods! Οι τροφές του εγκεφάλου!
Κάποια τρόφιμα βοηθούν θεαματικά τη λειτουργία του εγκεφάλου, ώστε να αποδίδει τα μέγιστα! Ποια είναι αυτά και πώς θα τα εντάξουμε στη διατροφή μας χωρίς ακρότητες και χωρίς μεγάλες διατροφικές αλλαγές που σίγουρα δεν συστήνονται σε περιόδους πνευματικής πίεσης, όπως για παράδειγμα οι περίοδος των εξετάσεων;

Αμύγδαλα και Καρύδια!

Το τέλειο σνακ. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, ενώ τα καρύδια αποτελούν ιδανική πηγή α-λινολενικού οξέος, βιταμινών Β, μαγνησίου και αμινοξέων όπως η αργινίνη η οποία δρα αγγειοδιασταλτικά, εντείνοντας έτσι την αιματική ροή. Και τα δυο κατευνάζουν την ένταση –όσο παράξενο κι αν ακούγεται ακόμη αποτελούν εξαιρετικά αγχολυτικά και βοηθούν σημαντικά τη μνήμη! Προσθέστε τα, ανάλατα, στη διατροφή σας σκέτα ή μέσα σε σαλάτες λαχανικών και φρούτων ή συνδυάστε και με αποξηραμένα φρούτα!

ΙΔΕΑ! Δοκιμάστε την μπάρα βρώμης με Βασιλικό Πολτό - Κράνμπερι και Σοκολάτα της Royal Bars για ενέργεια!

Φάτε μάτια ψάρια!

Σολομός, γαρίδες, αλλά και αφρόψαρα όπως αθερίνα, κολιός, σαρδέλες και γαύρος είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα -γνωστά για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν μεταξύ άλλων στη μάθηση και τη μνήμη-, αλλά και σε βιταμίνη Β12, βιταμίνη D, ιώδιο, φώσφορο.

Έφαγες το αβγουλάκι σου;

Ειδικά ο κρόκος αβγού θεωρείται διατροφικός θησαυρός και ιδανική τροφή για τα νευρικά και εγκεφαλικά κύτταρα! Καταναλώστε το αβγό ολόκληρο, ασπράδι και κρόκο μαζί, προτιμότερο βραστό ή ποσέ παρά τηγανιτό.

Μούρα & Μπανάνα!

Βατόμουρα, μύρτιλλα, φράουλες, κράνμπερι (cranberry), acai όλα προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη ιδιαίτερα ωφέλιμων για τη λειτουργεία του εγκεφάλου.  To μυστικό τους είναι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα οποία και προστατεύουν τον εγκέφαλο, καθυστερούν τη γήρανσή του και δυναμώνουν τη μνήμη. Η μπανάνα από την άλλη αποτελεί ιδανική πηγή γλυκόζης, βιταμινών B και φυσικά καλίου και μαγνησίου. Προσφέρει άμεσα ενέργεια, αυξάνει τη σεροτονίνη συμβάλλοντας στην απομάκρυνση του άγχους και της πνευματικής κόπωσης!

Μαύρη σοκολάτα & κακάο!
Και τα δυο διαθέτουν συστατικά που τονώνουν τον εγκέφαλο όπως φλαβονοειδή, καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με μελέτες η λελογισμένη κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει σε στις πνευµατικές λειτουργίες, να τονώσει τη διάθεση και τα θετικά συναισθήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το κακάο που έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχική διάθεση, στο νευρικό σύστημα και εγκέφαλο. Απολαύστε το ζεστό ή παγωμένο, καλύτερα χωρίς ή με ελάχιστη ζάχαρη.

IΔΕΑ! Δοκιμάστε τα μπισκοτάκια Nutrifree Brioche γεμιστά με Μαύρη Σοκολάτα Χωρίς Γλουτένη 

Σπανάκι για σιδερένια δύναμη! 
Το σπανάκι αποτελεί ιδανική πηγή φολικού οξέος, βιταμινών Β συμβάλλοντας στη γενικότερη υγεία των αγγείων και του εγκεφάλου. Δεν χρειάζεται καν μαγείρεμα παρά καλό πλύσιμο κάτω από άφθονο νερό και ωμό μέσα σε σαλάτες ή ως χυμός! Εναλλακτικά, ελαφρά βρασμένο στον ατμό!

Πορτοκάλια & Χυμοί λαχανικών!
Τα πορτοκάλια προσφέρουν τη βιταμίνη που παίζει ρόλο κλειδί στην πρόληψη των προβλημάτων που έχουν σχέση με τη διανοητική υγεία: τη βιταμίνη C Kαι οι χυμοί λαχανικών  –καλύτερα να προτιμάτε διαφορετικά χρώματα 2 εως 3 λαχανικών- χαρίζουν ένα ποτήρι γεμάτο αντιοξειδωτικά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στο μπλέντερ ή στον αποχυμωτή και να τα απολαύσετε στο ποτήρι! 
               
ΙΔΕΑ! Για να μην... pressάρεστε, πάρτε τις αμπούλες Epresat της Power Health! Ενα 100% φυσικό, πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει μόνο εκχυλίσματα βοτάνων και χυμούς φρούτων και εφοδιάζει τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες.

Και έξτρα ενίσχυση από το Pharm16.gr 

Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr συμπληρώματα διατροφής  και διατροφικά βοηθήματα που μπορεί να υποστηρίξουν τον οργανισμό και να καλύψουν τυχόν διατροφικά κενά σ' αυτή την περίοδο έντονου άγχους και πνευματικής κόπωσης. Μάλιστα, ορισμένα θρεπτικά συστατικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο - ανάμεσά τους: το σύμπλεγμα βιταμινών Β, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, τα αντιοξειδωτικά, τα ωμέγα-3 και τα ιχθυέλαιακαι o βασιλικός πολτός...
Να θυμάστε ωστόσο ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν τη σωστή διατροφή και δεν είναι «χάπια εξυπνάδας»!  Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο μας εδώ 
 για τις βιταμίνες, τα συστατικά, τα βότανα και άλλα μυστικά που βοηθούν στη συγκέντρωση, βελτιώνουν τη μνήμη, τις εγκεφαλικές λειτουργίες!

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν αντικαθιστούν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00