Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Mείνε σπίτι ειδικά εάν έχεις διαβήτη!

Mείνε σπίτι ειδικά εάν έχεις διαβήτη!
Τα άτομα με διαβήτη είναι πιο ευάλωτα σε κάθε λοίμωξη, συμπεριλαμβανομένου και του νέου ιού SARS Covid-19, καθώς διατρέχουν 2-3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν από αυτόν. Τι πρέπει να προσέχουν και τι πρέπει να γνωρίζουν σε περίπτωση που νοσήσουν; Δείτε τι απαντούν οι ειδικοί από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και ακολουθείστε κατά γράμμα τις οδηγίες τους! Κι αυτό γιατί  σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε πρόσφατα και η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για τη νόσο αυτή ιδιαίτερα μάλιστα μετά την έξαρση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα!

Ποια είναι τα πιθανά συμπτώματα του Covid-19;
Tα άτομα που μολύνονται από τον νέο κορονοϊό μπορεί να εμφανίζουν πυρετό, βήχα, δύσπνοια (δηλαδή δυσκολία στην αναπνοή) αίσθημα κόπωσης και μυϊκούς πόνους. Τα προβλήματα με την αναπνοή συμβαίνουν όταν η μόλυνση προσβάλει τους πνεύμονες και προκαλέσει πνευμονία.

Πότε φαίνονται τα πρώτα… σημάδια;
Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν λίγες ημέρες αφότου το άτομο μολυνθεί με τον ιό, και ως επι το πλείστον περίπου 3 έως 7 ημέρες μετά την έκθεση. Ωστόσο σε μερικά άτομα μπορεί να συμβεί τα συμπτώματα αυτά να εμφανιστούν μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (μέχρι και 14 ημέρες)

Κι αν το άτομο με διαβήτη προσβληθεί από τον ιό;
Σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνθρωποι με διαβήτη είναι προτιμότερο να έχουν ενημερωθεί από πριν σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που νοσήσουν.
Θα πρέπει λοιπόν:
► Να έχουν συγκεντρωμένα τα τηλέφωνα επείγουσας επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό τους
► Να έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχουν στο σπίτι επαρκείς ποσότητες φαρμάκων (ιδίως ινσουλίνης) και αναλώσιμων υλικών που χρειάζονται για την μέτρηση της γλυκόζης στο σπίτι, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να βγουν εκτός σπιτιού σε περίπτωση ασθένειας.
► Εάν νοσήσουν από τον ιό, μπορεί -στη διάρκεια της ασθένειας- να παρατηρήσουν μια απορρύθμιση στον γλυκαιμικό τους έλεγχο. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν τα πρέπει να ακολουθήσουν του «κανόνες για τις μέρες με ασθένεια» που βρίσκονται παρακάτω και συστήνονται σε όλες τις περιόδους που διακατέχονται από στρες και έχουν σαν κύριο στόχο  να μειώσουν την απορρύθμιση του διαβήτη τους.
► Επίσης θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τον γιατρό τους, ώστε να λάβουν οδηγίες σχετικά  με το ποσό συχνά θα πρέπει να ελέγχουν τις τιμές τους σακχάρου τους, κι ακόμη για να διασφαλίσουν  επαρκείς ποσότητες φαρμάκων (ιδίως ινσουλίνη) και να ενημερωθούν σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί να κάνουν στα φάρμακα ή τη διατροφή τους.

Κανόνες για τις μέρες ασθένειας για άτομα με διαβήτη
* Μείνετε καλά ενυδατωμένοι
* Μετράτε τακτικά το σάκχαρό σας / Συχνός έλεγχος των επιπέδων της γλυκόζης 
* Μετράτε τη θερμοκρασία σας
* Αν λαμβάνετε ινσουλίνη σε πολλαπλές ενέσεις, κάντε και μέτρηση κετονών
* Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού σας
 
Πώς μπορείτε να αποφύγετε τη νόσο!
Κάποια απλά προληπτικά μέτρα που πρέπει όλοι εξάλλου να ακολουθούν στην καθημερινότητά τους, μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση της νόσου:

  • Η καλή γλυκαιμική ρύθμιση, η φυσική δραστηριότητα/άσκηση και η κατανάλωση τροφών ή ροφημάτων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά (όπως φρούτα, λαχανικά, πράσινο τσάι) ενισχύουν την επάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος στην άμυνα του οργανισμού. 
  • Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε αλκοολούχο διάλυμα, ειδικά πριν το φαγητό και μετά από επίσκεψη σε δημόσιους χώρους.
  • Μην μοιράζεστε τρόφιμα, ποτήρια και πετσέτες με άλλους
  • Αποφύγετε τις επαφές με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα ή νοσούν. Εαν κάποιος είναι εμφανώς άρρωστος, βήχει ή φτερνίζεται μείνετε σε απόσταση.
  • Εάν αρρωστήσετε και εμφανίσετε αναπνευστικά συμπτώματα, μείνετε σπίτι και ενημερώστε το γιατρό και τον περίγυρό σας.
  • Όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, καλύψτε τη μύτη και το στόμα με ένα χαρτομάντιλο μιας χρήσης σε και στη συνέχεια πετάξτε το σε κάδο. 

Στο pharm16.gr θα βρείτε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που υποστηρίζουν και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή με διαβήτη και φυσικά όλα σε ανταγωνιστικές τιμές! Τόσο φθηνά, πουθενά!

* βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής κατάλληλα για διαβητικούς καθώς και φυσικά γλυκαντικά & υποκατάστατα ζάχαρης.
* κάλτσες & πάτοι σιλικόνης ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία του διαβητικού ποδιού
* ολοκληρωμένη φροντίδα ποδιών με προϊόντα που εξασφαλίζουν την υγεία των κάτω άκρων 
* κρέμες προσώπου (εξασφαλίζουν την περιποίηση του διαβητικού δέρματος) & σώματος (προάγουν την ανανέωση τη επιδερμίδας)

Και φυσικά, ό,τι χρειάζεστε για
 σίγουρη & αξιόπιστη αυτομέτρηση (Σύστηματα μέτρησης της γλυκόζης του αίματος, αναλώσιμα διαβήτη, βελόνες για στυλό ινσουλίνης και σκαρφιστήρες για ασφαλή μέτρηση της γλυκόζης του αίματος, ταινίες μέτρησης σακχάρου, ταμπλέτες υπογλυκαιμίας.

**Οι αναφερόμενες πληροφορίες στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωση σας και δεν αποτελούν προτάσεις για πρόληψη ή θεραπεία νοσηρών καταστάσεων χωρίς την έγκριση του γιατρού, ούτε υποκαθιστούν τις συμβουλές ή την αγωγή που αυτός θα υποδείξει.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00