Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Το μυστικό για να μην σε φουσκώνουν τα όσπρια!!

Το μυστικό για να μην σε φουσκώνουν τα όσπρια!!
Ιδιαίτερα εύγευστα, χορταίνουν κι όσο από θρεπτικότητα, πραγματικά αποτελούν έναν διατροφικό θησαυρό! Σαν συν βεβαίως ότι είναι σίγουρα πιο φθηνά συγκριτικά με τις ζωικές πηγές πρωτεϊνών! Το μόνο μειον είναι ότι σε αρκετούς φέρνουν φούσκωμα, αέρια και τυμπανισμό! Πώς μπορείτε να προλάβετε αυτό το πρόβλημα; Σας έχουμε το μυστικό! Βάλτε λοιπόν τα όσπρια στο τραπέζι σας, όχι μόνο την Σαρακοστή αλλά και ολόκληρο το χρόνο!

Κορυφαία, μοναδικά, θρεπτικά και για κάποιους "βαριά"!
Συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν "πεπτικές ευαισθησίες", τα οπσρια να φέρνουν δυσπεψία, φούσκωμα, αέρια και άλλες στομαχικές ενοχλήσεις. Και παρότι πρόκειται για συμπτώματα, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι επικίνδυνα, εν τούτοις είναι ενοχλητικά. Ωστόσο,, δεν υπάρχει λόγος να τα στερηθείτε, αφού πλέον υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που μπορούν, εαν όχι να εξαφανίσουν, σίγουρα να μειώσουν θεαματικά τα παραπάνω συμπτώματα!

Μυστικά για να αποφύγετε το φούσκωμα όταν τρώτε όσπρια!

Μπορεί να είναι αρκετά δύσπεπτα, κυρίως επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άμυλο, όμως δίνοντας λίγη παραπάνω προσοχή στα μυστικά που σας παραθέτουμε παρακάτω θα μπορέσετε να αποφύ αποφύγετε βαρυστομαχιάφουσκώματα, αέρια και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα!

ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

·       Μουλιάζετε τα όσπρια σε νερό για αρκετές ώρες ανάλογα με το μέγεθός τους! Τα μέτρια - μεγάλα φασόλια θέλουν 8 έως 12 ώρες, τα ρεβίθια παραπάνω. Εαν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα όσπρια θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο. Στη συνέχεια στραγγίστε καλά και προσθέστε τα όσπρια στην κατσαρόλα με νέο νερό. Φακές και φασόλια μπορούν να γίνουν πιο εύπεπτα αρκεί να αλλάξετε το νερό τους περίπου 10 με 15' από τη στιγμή που θα πάρουν βράση – ωστόσο έτσι χάνουν ένα μεγάλο ποσοστό των υδατοδιαλυτών βιταμινών τους. Οσο για τα ρεβίθια χρειάζονται καλό ξάφρισμα. Το μυστικό είναι να τα βράσετε καλά ώστε οι ίνες τους να μαλακώσουν και να μην ερεθίσουν τόσο πολύ το έντερο.
·       Προσθέστε στην κατσαρόλα: 
καρότα, σέλινο και αρωματικά όπως μάραθο, θυμάρι και θρούμπι -που περιορίζει τα αέρια!
·       Αποφύγετε τις όξινες σάλτσες, όπως για παράδειγμα τις σάλτσες ντομάτας. 

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

·       Προσοχή στην ποσότητα! 
Είπαμε σάς αρέσουν, ωστόσο μην το παρακάνετε! Ιδανικά είναι προτιμότερο να σερβίρετε στο πιάτο σας μικρές ποσότητες - έως μισό πιάτο- καλύτερα όχι καυτά αλλά ούτε και παγωμένα, δηλαδή μόλις τα βγάλατε από το ψυγείο. 
·        Μην τρώτε μαζί άλλα δύσπεπτα τρόφιμα -
όπως λιπαρά αλλαντικά και τυριά, παστά ψάρια, αχνιστό ψωμί αλλά και σαλάτες που μπορεί να φέρουν φούσκωμα στο στομάχι (π.χ., μπρόκολο και κουνουπίδι, λάχανο κ.ά.).

ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!

·        Πριν τα αγοράσετε διαβάστε στη συσκευασία την ημερομηνία παραγωγής! Οσο πιο πολυκαιρισμένα τόσο πιο δύσπεπτα και δυσκολα στο βράσιμο!  Οσο για τα χύμα όσπρια προμηθευτείτε τα μόνο από πωλητή που εμπιστεύεστε.
·        Μην τα κρατάτε για μήνες στο ντουλάπι! Τα συσκευασμένα συντηρούνται αποτελεσματικά αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες αποθήκευση που αναγράφονται στη συσκευασία. Εαν ανοίξετε το σακουλάκι φροντίστε να το καταναλώσετε εγκαίρως κι όχι έπειτα από μήνες! Οσο για τα χύμα, φυλάξτε τα σε πάνινα σακουλάκια, καθώς 
βοηθούν στον αερισμό τους όπως πάνινα σακουλάκια, σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος.. Για να μην πιάσουν ζωύφια μπορείτε να ρίξετε στο σακουλάκι φύλλα δάφνης ή χοντρό αλάτι. 

Αναζητήστε στο pharm16.gr την πλήρη κι ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν στις περιπτώσεις δυσπεψίας & βαρυστομαχιάςφουσκώματος & τυμπανισμού. 

Σας προτείνουμε:
1/ Aboca ColiGas Fast -Ενα 100% φυσικό και βιοδιασπώμενο συμπλήρωμα διατροφή με άμεση δράση για το φούσκωμα & την κοιλιακή διάταση
2/ Bionat Gastrozen Συμπλήρωμα διατροφής με Ανανά, Παπάγια, Τζίντζερ και Αγγελική για την υποστήριξη των πεπτικών λειτουργιών, σε μορφή μασώμενων δισκίων
3/ Intermed Anti Gas Adults Ταχέως διαλυόμενα κοκκία με ευχάριστη γεύση μέντας που ανακουφίζουν από τη  δυσφορία  στο γαστρεντερικό σύστημα
4/ Benegast Redugas Μασώμενα δισκία ιδανικά για τον τυμπανισμό & τον μετεωρισμό του στομάχου, προσφέρει γρήγορη ανακούφιση και αποκατάσταση τη υγιούς χλωρίδας του εντέρου.

* Οι πληροφορίες του άρθρου δεν προτρέπουν σε αυτοδιάγνωση προβλημάτων διατροφής και υγείας, ούτε υποκαθιστούν την αξιολόγηση από ειδικό. Για την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων και τον τρόπο χρήσης τους συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα βοηθήματα διατροφής δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία νόσων. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00