Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Παράξενα συμπτώματα που κρύβουν αλλεργική ρινίτιδα! Μήπως τα έχεις;

Παράξενα συμπτώματα που κρύβουν αλλεργική ρινίτιδα! Μήπως τα έχεις;
Η αλλεργική ρινίτιδα αυτή την περίοδο κυριολεκτικά μας μπαίνει στη... μύτη!  Εμφανίζεται με καταρροή, κνησμό, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα ενώ μπορεί να συνυπάρχουν συμπτώματα από τα μάτια (επιπεφυκίτιδα) ή/και από τους πνεύμονες (άσθμα), κνησμός στην υπερώα (ουρανίσκος) ή στα αυτιά. Όμως υπάρχουν και κάποια άλλα συμπτώματα που είτε συνοδεύουν τα παραπάνω, είτε οφείλονται σε νόσους που συνδέονται με την αλλεργική ρινίτιδα. Ποια είναι αυτά; Δείτε τι μας πληροφορούν οι ειδικοί από την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

7 συμπτώματα που μαρτυρούν αλλεργία

  1. Μάτια που κλαίνε, με φαγούρα  αποτελούν σημάδι αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το 60% των ατόμων με αλλεργική ρινίτιδα έχουν και συμπτώματα από τα μάτια.
  2. Αίσθηση ότι κάτι τρέχει από τη μύτη πίσω προς τον φάρυγγα. Πρόκειται για τη λεγόμενη οπισθορινική καταρροή  και προκαλείται από την ποσότητα βλέννας που καταλήγει στον φάρυγγα, αντί να τρέξει από τα ρουθούνια.
  3. Βήχας. Ναι, μπορεί να υπάρχει βήχας ο οποίες είτε προκαλείται από την οπισθορινική καταρροή είτε και από τη συνύπαρξη άσθματος.
  4. Αναπνοή από το στόμα (και όχι από τη μύτη) και Ροχαλητό, συμπτώματα που εμφανίζονται εξαιτίας της ρινικής συμφόρησης.
  5. Μικρή απώλεια αίματος από την μύτη (ρινορραγία), η οποία συνήθως προκαλείται από το έντονο φύσημα της μύτης στην προσπάθεια να ανακουφιστούμε και να βελτιώσουμε την ρινική συμφόρηση ή/και καταρροή.
  6. Μαύροι κύκλοι και πρησμένα μάτια. Επειδή η φλεβική κυκλοφορία των ματιών συνδέεται με αυτή της μύτης, όταν υπάρχει οποιαδήποτε φλεγμονή αυτό έχει αντίκτυπο και στα μάτια. Συχνά επίσης υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική ρυτίδα στο κάτω βλέφαρο (πτυχή Dennie-Morgan), ειδικά στην παιδιατρική αλλεργική ρινίτιδα.
  7. Κόπωση, νεύρα, κεφαλαλγία / πονοκέφαλος: Αυτά τα συμπτώματα είναι απόρροια της αλλεργικής ρινίτιδας. Τα συμπτώματά της σε συνδυασμό με τα προβλήματα ύπνου που συχνά τη συνοδεύουν, υποβαθμίζουν την καθημερινότητα και την παραγωγικότητα  των ασθενών και μάλιστα με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο (χαμένες μέρες και ώρες εργασίας).

                            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Είναι κρυολόγημα ή αλλεργία; Πώς θα ξεχωρίσετε τα συμπώματα
Εξυπνη γνωση! Περίπου 1 στους 5 ανθρώπους ταλαιπωρούνται από αλλεργική ρινίτιδα, αλλά λόγοι είναι αυτοί που αναζητούν βοήθεια. Ο λόγος; Τα συμπτώματά τους είναι περιστασιακά ή ήπια –σε κάποιοιους- οπότε και δεν τους προβληματίζουν και τα υποτιμούν
Αποτελεσματικά προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εποχικής ρινίτιδας και της επιπεφυκίτιδας.
Σας προτείνουμε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ Ρινικά σπρέι & εκνεφώματα όπως:

Aboca Fitonasal 2Αct Spray Ρινικό Σπρέι ένα προϊόν με βάση φυτικά σύμπλοκα που ελευθερώνει τη μύτη και έχει προστατευτική δράση στο ρινικό βλεννογόνο.
Medichrom Bio Nowzen Nasal Spray με Αλόη & Υαλουρονικό οξύ και χωρίς κορτιζόνη που απελευθερώνει την αναπνοή και ενυδατώνει την ρινική βλενογόνο μεμβράνη.
Power Health Alerginal Spray Ρινικό σπρέι -ιατροτεχνολογικό προϊόν, προσφέρει μια ήπια θεραπεία για τις ρινικές κοιλότητες, τα ιγμόρεια και τον ευαίσθητο ρινικό βλεννογόνο.
Frezyderm Nazal Cleaner Allergy (0,9% Nacl) Εκνέφωμα, χωρίς κορτιζόνη ή άλλες φαρμακευτικές ουσίες που ανακουφίζει από συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, 
Rhinosectan Allergy Ρινικό Σπρέι Με Ξυλογλυκάνη Κατά Της Αλλεργικής Ρινίτιδας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ: Συμπληρώματα διατροφής – φυσικοί σύμμαχοι απέναντι στις αλλεργίες, όπως:

Himalaya Turmeric Haridra με τη δύναμη του κουρκουμά!
Cosval Allergix Plus για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση αλλεργιών.

Natures Plus ALLER-7 Rx-Respiration Αλλεργική Ρινίτιδα, Ενα εξειδικευμένο πρoϊόν για την αντιμετώπιση της αλλεργίας και των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας.
Solgar Scutellariae Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθά και σε αλλεργίες που οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.
HEALTH AID Aller G Forte Ειδική σύνθεση βιταμινών, ενζύμων και βοτάνων με φυσικές αντισταμινικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Power Health Alerginal Capsules Ιδανικό συμπλήρωμα Διατροφής με βιταμίνες C και D3 καθώς και εκχύλισμα  ιαπωνικής μέντας και κερσετίνη.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αλλεργίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους;
Διαβάστε: Αλλεργίες; Ανακουφιστείτε εναλλακτικά!
Αλλεργίες; Περάστε στην αντεπίθεση!

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (Ε.Ε.Α.Κ.Α.)

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00