Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Διαβήτης και διαβητικό πόδι: Δώστε προσοχή!

Διαβήτης και διαβητικό πόδι: Δώστε προσοχή!
Έχετε διαβήτη; Δείτε ποιο είναι  το καλύτερο «δώρο» που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας προκειμένου να ζείτε «γλυκιά ζωή» αλλά χωρίς προβλήματα! Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να φροντίσετε για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου σας, κι αυτό γιατί ο αρρύθμιστος διαβήτης συνδέεται με μακροπρόθεσμες επιπλοκές σε διάφορα όργανα του σώματος όπως στην καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια, τα πόδια κ.ά.

Πώς μπορεί να επηρεαστούν τα πόδια;

Τα άτομα με διαβήτη είναι επιρρεπή σε προβλήματα ποδιών και η αιτία είναι παρατεταμένες περίοδοι υψηλού σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν δύο κύρια προβλήματα ποδιών, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές.
  • Η διαβητική νευροπάθεια Μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο είναι δύσκολο να αισθανθεί έναν ερεθισμό στο πόδι ή να αντιληφθεί ότι τα παπούτσια του τον πιέζουν, προκαλούν τριβή ή κάλους. Αυτή η έλλειψη αίσθησης οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου να δημιουργηθούν φουσκάλες, πληγές και τελικά ακρωτηριασμοί.
  • Η περιφερική αγγειακή νόσος Ο διαβήτης οδηγεί επίσης σε αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών. Τα αγγεία στενεύουν και να μειώνεται η ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια -κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, λοίμωξη και ανοιχτές πληγές που καθυστερεί πολύ η επούλωσή τους. Οι σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό.

Δώστε προσοχή στα συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ωστόσο, έστω και ένα από τα παρακάτω μπορεί να υποδηλώνει ήπια ή σοβαρή βλάβη στα πόδια διαβητικών ατόμων:
  1. Πόνος στα πόδια
  2. Κράμπες στα πόδια
  3. Μούδιασμα στα πόδια
  4. Μυρμήγκιασμα στα πόδια
  5. Κάψιμο στα πόδια
  6. Σουβλιές ή τσιμπήματα στα πόδια
  7. Φαγούρα
  8. Κάψιμο ή πόνος στα πόδια που χειροτερεύουν τη νύχτα
  9. Πόνος στις γάμπες με την βάδιση
  10. Απώλεια αίσθησης (δεν αισθάνεσαι τον πόνο ακόμα και όταν έχεις ένα φουσκάλες ή πληγές στα πόδια)
  11. Αποχρωματισμός του δέρματος ή κόκκινες ραβδώσεις
  12. Λερωμένες κάλτσες
  13. Πόδι που έχει παραμορφωθεί

Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρχει λοίμωξη σε ανοιχτή πληγή στο πόδι (έλκος ποδιού), το άτομο μπορεί να έχει και κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:
  • Πυρετό
  • Ρίγη
  • Ανεξέλεγκτο ζάχαρο
  • Σοκ
  • Κλονισμός
  • Ερυθρότητα

Αν έχετε διαβήτη και έχει κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα λοίμωξης θα πρέπει να αναζητήσετε επειγόντως θεραπεία.

Μη χάνετε χρόνο!

Τα άτομα με διαβήτη επιβάλλεται να επισκέπτονται τακτικά το γιατρό τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του. Για να μην επιδεινωθεί η νευροπάθεια και η περιφερική αγγειακή νόσος θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε καλά ρυθμισμένο το σάκχαρο, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και φυσικά να μην καπνίζετε. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που προκαλεί η νευροπάθεια πόδια, όπως πόνος, το μούδιασμα, το μυρμήγκιασμα, οι κράμπες, το κάψιμο, οι σουβλιές, οι κράμπες.

Το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard είναι ένας μοναδικός αντιοξειδωτικός συνδυασμός 9 συστατικών (άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρος, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) που βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας ενώ ταυτόχρονα έχει νευροτροφικές ιδιότητες και βοηθάει να μην χειροτερέψει η νευροπάθεια και καταστραφούν περαιτέρω τα νεύρα.
Το NEVRALIP 600 retard έχει μελετηθεί στο κέντρο διαβητικού ποδιού του Λαϊκού νοσοκομείου σε ασθενείς με επώδυνη διαβητική νευροπάθεια και έχει αποδείξει ότι μειώνει σημαντικά όλα τα συμπτώματα της διαβητικής νευροπάθειας1

[1Evangelos Agathos, Anastasios Tentolouris, Ioanna Eleftheriadou, Panagiota Katsaouni, Ioannis Nemtzas, Alexandra Petrou, Christina Papanikolaou and Nikolaos Tentolouris. Effect of a-lipoic acid on symptoms and quality of life in patients with painful diabetic neuropathy. Journal of International Medical Research 0 (0) 1-12, 2018]

Διαβάστε περισσότερα στο Βlog του Pharm16.gr

Τα σημάδια του διαβήτη που δεν πρέπει να παίρνεις αψήφιστα!

Διαβητικό πόδι: Υγεία στα άκρα
 
* Πάρτε τον έλεγχο του διαβήτη στα χέρια σας Β' ΜΕΡΟΣ

* Ρυθμίστε εύκολα και σωστά το σάκχαρό σας Α' ΜΕΡΟΣ

** Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00