Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Διαβητικό πόδι: Όταν η υγεία φθάνει στα άκρα, χρειάζεται προσοχή

Διαβητικό πόδι: Όταν η υγεία φθάνει στα άκρα, χρειάζεται προσοχή
Η υγεία των ποδιών των ατόμων με διαβήτη είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και σοβαροί! Πώς μπορεί ο ασθενής να προστατευτεί από το λεγόμενο «διαβητικό πόδι», την πλέον σοβαρή επιπλοκή που τον απειλεί;

Αν πάσχετε από διαβήτη τότε θα γνωρίζετε ήδη ότι η νόσος μπορεί να καταστήσει τα πόδια σας ιδιαίτερα επιρρεπή σε τραυματισμούς και μολύνσεις με ολέθριες πολλές φορές συνέπειες. Και μπορεί η «συμβίωση» με το διαβήτη να μην είναι εύκολη υπόθεση όμως, σήμερα χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης αλλά και τη γνώση των ειδικών, το άτομο με διαβήτη μπορεί να ζει μαζί με τη νόσο χωρίς να φοβάται τις επιπλοκές.

Γιατί η νόσος φθάνει στα… άκρα;
Ο λόγος που τα άτομα με διαβήτη είναι πιο  επιρρεπή σε προβλήματα ποδιών είναι οι παρατεταμένες περίοδοι υψηλού σακχάρου που εμφανίζουν στο αίμα τους. Τα προβλήματα που τους απειλούν στα πόδια είναι δύο και δυστυχώς μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές. Πρόκειται για:
* Τη διαβητική νευροπάθεια - Πρόκειται για μια κατάσταση όπου το άτομο δεν μπορεί να αισθανθεί οποιονδήποτε ερεθισμό στο πόδι ή ακόμη και να αντιληφθεί ότι π.χ. τον πιέζουν τα παπούτσια του. Αυτή η έλλειψη αίσθησης αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα από φουσκάλες στα πόδια έως πληγές ακόμη και ακρωτηριασμοί σε πιο σοβαρές καταστάσεις.
* Την περιφερική αγγειακή νόσο - Ο διαβήτης οδηγεί επίσης σε αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών. Τα αγγεία στενεύουν και να μειώνεται η ροή του αίματος στα χέρια και τα πόδια -κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, λοίμωξη και ανοιχτές πληγές που καθυστερεί πολύ η επούλωσή τους. Οι σοβαρές λοιμώξεις μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό.

Το online φαρμακείο pharm16.gr βρίσκεται στο πλευρό σας με την πιο πλήρη κι ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τη φροντίδα του διαβήτη μέσα από προϊόντα κατάλληλα για διαβητικούς!

Πως θα προλάβετε τις επιπλοκές
Για να μην επιδεινωθεί η νευροπάθεια και η περιφερική αγγειακή νόσος θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε καλά ρυθμισμένο το σάκχαρο,αρτηριακή πίεση,  χοληστερόλη και φυσικά να μην καπνίζετε. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που προκαλεί η νευροπάθεια πόδια, όπως πόνος, το μούδιασμα, το μυρμήγκιασμα, οι κράμπες, το κάψιμο, οι σουβλιές, οι κράμπες.

                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξω αν είμαι διαβητικός;

Δώστε προσοχή!
Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες να περάσει απαρατήρητη μια περιφερική αγγειοπάθεια απλώς με το να επισκέπτεστε τακτικά το γιατρό σας καθώς και ένα εξειδικευμένο ιατρείο διαβητικού ποδιού μία φορά το χρόνο. Επίσης πολύ σημαντική είναι η πρόληψη, η οποία βασίζεται σε ειδικά παπούτσιαπάτους και κάλτσες για διαβητικούς, καθώς και στη σωστή εκπαίδευση πάνω στην καθημερινή φροντίδα των ποδιών. Σύμφωνα μάλιστα με πολλές μελέτες με την εφαρμογή απλών προληπτικών μέτρων, τα έλκη στα άτομα με διαβήτη μπορεί να μειωθούν σε ένα ποσοστό που φθάνει και το 80%.      

Πάρτε τα μέτρα σας!
* Ελέγχετε καθημερινά κάθε σημείο των ποδιών σας ελέγχοντας ιδιαίτερα εάν υπάρχουν πληγές, έλκη, κάλοι ή άλλες βλάβες. Δώστε επίσης προσοχή στα πέλματα καθώς και στις περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα.
* Όταν αγοράζετε παπούτσια ελέγχετε ότι το δέρμα είναι μαλακό δέρμα, δεν έχει ραφές στο εσωτερικό και αντιστοιχούν στο σωστό νούμερο (μην αγοράζετε ποτέ μικρότερα). Όταν ξεκινήσετε να τα φοράτε τα καινούργια σας παπούτσια μην ξεπεράσετε τις δυο ώρες την ημέρα. 
* Η λέξη ξυπόλητος/τη απαγορεύεται για εσάς. Ποτέ λοιπόν με γυμνά πόδια ούτε εντός, ούτε εκτός σπιτιού (σε πισίνες, ντους κλπ.)
 * Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για τα πόδια σας. Φροντίζετε να τα πλένετε κάθε μέρα και στη συνέχεια να τα σκουπίζετε προσεκτικά και σχολαστικά ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάκτυλα. Σε περίπτωση ξηροδερμίδας μην αμελείτε να εφαρμόζετε ειδική κρέμα για ενυδάτωση στην πελματιαία και τη ραχιαία επιφάνεια του ποδιού. 
* Ποτέ μην αφαιρείτε τους κάλους μόνοι σας – θα πρέπει να εμπιστευτείτε τη φροντίδα τους μόνο σε εξειδικευμένα άτομα. Το ίδιο ισχύει και για το κόψιμο των νυχιών με ψαλίδι - είναι προτιμότερο να  χρησιμοποιείτε για το σκοπό αυτό λίμα.
* Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε βλάβη στα πόδια (όπως μυκητιάσεις στα νύχια, ερεθισμούς σε κάποιο δάκτυλο ή στο πλάι του πέλματος κ.α.) θα πρέπει άμεσα να μιλήσετε στο γιατρό σας.
* Προμηθευτείτε και φορέστε πάντα μαλακές κάλτσες χωρίς ραφές και ειδικά σχεδιασμένες για το διαβητικό πόδι
* Ενημερωθείτε από το γιατρό σας σχετικά με το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard (περιέχει αντιοξειδωτικό συνδυασμό 9 συστατικών: άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) που βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας (πόνος, κράμπες, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο κ.ά.) 
* Μην αμελείτε να κάνετε καθημερινά γυμναστική στα πόδια, π.χ. μαζεύοντας και τεντώνοντας τα δάκτυλα. Επιπλέον, φροντίστε να περπατάτε καθημερινά, τουλάχιστον για 30 λεπτά, φορώντας άνετα αθλητικά υποδήματα με καλή εφαρμογή, ώστε να μην εξασκούνται πιέσεις σε προεξέχοντα σημεία.
* Αποφύγετε ασκήσεις που προκαλούν πολλούς κραδασμούς και τριβές ή έντονες προσκρούσεις  των ποδιών.

Χρήσιμη γνώση: Έλκη μπορεί να προκαλέσουν όχι μόνον οι υψηλές πιέσεις που ασκούνται στο πόδι συνεχώς κατά την άσκηση, αλλά και η διαλείπουσα μέτρια καταπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Είναι λοιπόν αναγκαίο να επισκεφθείτε έναν ειδικό ιατρό ποδολόγο, ο οποίος θα σας εξετάσει και θα σας δώσει τις ανάλογες συμβουλές υγιεινής, περιποίησης και φροντίδας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00