Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ξυπνάς μαύρα χαράματα; 7 κόλπα για να ξανακοιμηθείς!

Ξυπνάς μαύρα χαράματα; 7 κόλπα για να ξανακοιμηθείς!
Ξυπνάτε μαύρα χαράματα και μετά δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι; Ηρεμήστε δεν είστε μόνοι! Όμως μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχουν λύσεις, που είναι φυσικές και επιστημονικά επιβεβαιωμένες ως προς την αποτελεσματικότητά τους! Ελάτε να σας μάθουμε τα κόλπα και… κοιμηθείτε πάλι σαν πουλάκι!

Το ξύπνημα τις πρώτες πρωινές ώρες και η δυσκολία να αποκοιμηθείτε στη συνέχεια είναι εκνευριστικό κι όχι μόνο καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς σας στην καλύτερη περίπτωση, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με δυσθυμία και… λίγο πιο πεινασμένοι. (Σύμφωνα με την European Journal of Clinical Nutrition  τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά καταναλώνουν σχεδόν 400 περισσότερες θερμίδες από το κανονικό την επόμενη μέρα. Όχι μη στραφείτε στα φάρμακα απλώς ανακαλύψτε τους καλύτερους συμμάχους στο Pharm16.gr  και ενημερωθείτε για τα κόλπα που θα  σας βοηθήσουν να αφεθείτε και πάλι στην αγκαλιά του Μορφέα!
 
# 1
Μυρίστε λίγη λεβάντα

Σε όλους αρέσει η μυρωδιά της λεβάντας. Ευτυχώς τώρα αποδεικνύεται ότι πέρα από ωραία μυρωδιά η λεβάντα έχει κι άλλα καλά! Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Biological and Medical Rhythm Research, η λεβάντα μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να φθάσετε σε μια αυξημένη κατάσταση χαλάρωσης. Ακόμη καλύτερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο τρεις εισπνοές - σε διάστημα έως και 30 λεπτών - μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε βαθύτερα και να νιώσετε περισσότερη ενέργεια με το ξύπνημά σας. Κρατήστε λοιπόν ένα μπουκαλάκι με αιθέριο έλαιο λεβάντας δίπλα στο κρεβάτι σας

# 2
Μπείτε στο ντους

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα όταν βγαίνεις από το ντους ή από τη θάλασσα και νιώθεις να ανατριχιάζεις; Αυτή είναι η αίσθηση ότι η θερμοκρασία του σώματός σας πέφτει μερικούς βαθμούς – κάτι που, πάλι, σας βοηθά να κοιμηθείτε ξανά. Την επόμενη φορά που θα είστε ξύπνιοι τις πρώτες ώρες, δοκιμάστε να κάνετε ένα γρήγορο ντους με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και να επιστρέψετε στο κρεβάτι. Μέχρι να ακουμπήσετε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι, το δωμάτιό σας θα έχει κρυώσει, βοηθώντας σας να ξανακοιμηθείτε.

# 3
Δοκιμάστε τη μέθοδο 4-7-8

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε τη μέθοδο αναπνοής του Andrew Weil, ΜD την τεχνική αναπνοής Το 4-7-8. 
Τοποθετήστε την άκρη της γλώσσας σας στον ιστό πίσω από τα επάνω μπροστινά δόντια σας. Εκπνεύστε από το στόμα σας, εντελώς, και κάντε έναν  θόρυβο . Κλείστε το στόμα σας. Εισπνεύστε από τη μύτη σας και μετρήστε μέχρι το 4. Κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε μέχρι το 7. Εκπνεύστε ξανά από το στόμα σας—και μετρήστε μέχρι το 8  . Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο τρεις ή τέσσερις φορές.

# 4
Μην κοιτάζετε συνεχώς το ρολόι

Όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, η πρώτη σκέψη είναι να δείτε το ρολόι- τι ώρα είναι και πόση ώρα θα πρέπει να μείνετε στο κρεβάτι μεχρι να σηκωθείτε. Ε λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic δεν πρέπει να κρυφοκοιτάζετε το ρολόι καθώς αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητη αγωνία —και κατά συνέπεια θα σας εμποδίσει ώστε να κοιμηθείτε ξανά.

# 5
Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές

Το απαλό φως που προέρχεται από ηλεκτρονικές συσκευές —το λεγόμενο μπλε φως είναι ο χειρότερος εχθρός σας όταν πρόκειται να ξεκουραστείτε τη νύχτα. Το φως αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς καταστέλλει τους υποδοχείς μελατονίνης σας. Η μελατονίνη, αν δεν το ξέρατε, είναι η ορμόνη που σας βοηθά να κοιμηθείτε, γι΄αυτό μάλιστα και υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής. Πριν λοιπόν πάτε για ύπνο κλείστε εντελώς – τηλεόραση, λάπτοπ και βάλτε το κινητό σας με την όψη προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι συσκευές δεν θα σας ξυπνήσουν ξανά στη μέση της νύχτας. Βέβαια το καλύτερο είναι να μην έχετε καν αυτές τις συσκευές στο υπνοδωμάτιό σας!

# 6
Φυσήξτε… φυσαλίδες

Ναι, όπως θα έκανε ένα παιδί με τις χαρακτηριστικές "μηχανές" για μπουρμπουλήθρες. Η Rachel Marie E. Salas ,MD, καθηγήτρια νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, είπε στη  New York Post, ότι το φύσημα των φυσαλίδων χρησιμεύει ως άσκηση αναπνοής, η οποία ηρεμεί το σώμα και το μυαλό σας - και ένα ήρεμο σώμα και μυαλό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε ονειρική χώρα.

 
# 7
Κάντε σεξ
Αν μοιράζεστε ένα κρεβάτι με έναν σύντροφο, σκεφτείτε να στριμώξετε και να πλησιάσετε—πολύ κοντά. «Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί συχνά να συμβάλει σε καλύτερο ύπνο», γράφουν οι ειδικοί στο Sleep Foundation. «Μετά από έναν οργασμό, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες όπως η ωκυτοκίνη και η προλακτίνη, που μπορούν να προκαλέσουν ευχάριστα και χαλαρωτικά συναισθήματα». Σημειώνουν επίσης ότι το σεξ μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, η οποία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Αναζητήστε στο Pharm16.gr φυσικά βοηθήματα που μπορεί να αποδειχθούν πραγματικοί σύμμαχοί σας για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Παράλληλα, ενημερωθείτε εδώ για τα φυσικά συμπληρώματα, αφεψήματα από βότανα ή μεταλλικά ιχνοστοιχεία (όπως χαμομήλι, βαλεριάνα, μαγνήσιο κ.ά.) καθώς και τις εξειδικευμένες φόρμουλες που μπορεί να βοηθήσουν. Και βέβαια ανακαλύψτε δεκάδες άρθρα για τον ύπνο εδώ
* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00