Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Οι καλύτερες ασκήσεις για τα οστά σας!

Οι καλύτερες ασκήσεις για τα οστά σας!
Ορισμένοι τύποι άσκησης μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη δύναμη, τον έλεγχο των μυών, την ισορροπία και τον συντονισμό. Αυτά τα δύο τελευταία μάλιστα είναι σημαντικά, καθώς προλαμβάνουν τον κίνδυνο πτώσης άρα και κατάγματος και σας βοηθούν να σταθείτε στα… πόδια σας! Μην το σκέφτεστε λοιπόν επενδύστε στην σωματική άσκηση και προλάβετε τις πτώσεις!

Υπάρχουν ασκήσεις για την ενδυνάμωση των οστών;

Βεβαίως και υπάρχουν και μάλιστα εάν τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας θα αποκομίσετε πολλά και σημαντικά οφέλη προστατεύοντας τον εαυτό σας ενάντια στην οστεοπόρωση αλλά και αποκτώντας ελευθερία στις κινήσεις, στην ισορροπία σας και στον συντονισμό των κινήσεών σας! Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών περπάτημα, κολύμπι αλλά και οι ασκήσεις με σχοινάκι και βαράκια, η γιόγκα, το pilates, το τένις και ο χορός αποτελούν δραστηριότητες που ωφελούν ιδιαίτερα το σκελετό, προστατεύοντάς τον μάλιστα από την οστεοπόρωση. Προσοχή όμως, εάν έχετε διαγνωστεί με οστεοπόρωση καλύτερα να συμβουλευτείτε ειδικό σχετικά με το πρόγραμμα άσκησης που σας ταιριάζει, ώστε να μην καταπονήσετε την σπονδυλική στήλη αλλά και γενικά για να καθοριστεί το κατάλληλο πρωτόκολλο θεραπευτικής άσκησης που θα περιορίσει το πρόβλημα και θα αποτρέψει οστεοπορωτικά κατάγματα.

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το αλφαβητάρι πρόληψης της οστεοπόρωσης είναι εδώ!

Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπορωτικών καταγμάτων, αυξάνοντας την οστική πυκνότητα (οι ειδικοί μάλιστα επιμένουν στη σωματική άσκηση ιδιαίτερα στην περίοδο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας όπου και αναπτύσσεται ο σκελετός), επιβραδύνοντας το ρυθμό απώλειας οστικής μάζας με την πάροδο των ετών και βέβαια μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσεων μέσω των ευεργετικών επιδράσεων της στη μυϊκή δύναμη και την ισορροπία. Όπως αντιλαμβανεται λοιπόν κάποιος η σωματική δραστηριότητα διαδραματίζει τον πλέον σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους ειδικούς:
* η σωματική δραστηριότητα σχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο καταγμάτων του ισχίου και της σπονδυλικής στήλης
* η δε τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου, ή να επιβραδύνει τη μείωσή της.

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ! Αυτά είναι τα συμπληρώματα για να μείνετε γερή ως το… κόκκαλο! 

Καλό είναι να θυμάστε!

* Στα άτομα με οστεοπόρωση η γενική σύσταση είναι η άσκηση με μέτρια ένταση. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγουν ασκήσεις που προκαλούν κάμψη, στρέψη ή συμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Γενικά οι συστάσεις για θεραπευτική άσκηση σε ασθενείς που πάσχουν από οστεοπόρωση ή διατρέχουν κίνδυνο οστεοπόρωσης περιλαμβάνουν την εξατομίκευση βάσει της κλινικής εικόνας του ατόμου

* Κατάλληλες ασκήσεις για να το στόχο της ενδυνάμωσης των οστών σας είναι η αερόβια άσκηση, οι ασκήσεις ευλυγισίας και βέβαια οι ασκήσεις με αντιστάσεις – στην τελευταία μορφή άσκησης προκαλείτε τους μύες σας να γυμναστούν με κάποιο είδος αντίστασης, όπως αλτήρες, ελαστικές ταινίες ή ακόμα και το βάρος του σώματός σας. Οι ασκήσεις αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής προπόνησης δύναμης, βασίζονται σε μυϊκές συσπάσεις που ωφελούν τα οστά.

 Οι ασκήσεις που στοχεύουν στην ισορροπία μπορεί να μην είναι οι καλύτερες για την οικοδόμηση των οστών, αλλά θα σας βοηθήσουν να μην πέσετε, επομένως εξυπηρετούν επίσης μια λειτουργία προστασίας των οστών.

* Ο "μαγικός" συνδυασμός! Η  άσκηση, η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου και η βιταμίνη D (που παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση και συγκράτησή του ασβεστίου) αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για γερό σκελετό. Και φυσικά το ασβέστιο είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο για την ανάπτυξη και διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Τα συμπληρώματα ασβεστίου ενισχύουν τη διατροφή σας, συμπληρώνουν τα «κενά» της, καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες σας και βοηθούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων, που δημιουργούνται από την έλλειψη, την ανεπαρκή πρόσληψη ή τη μειωμένη απορρόφησή του.
Εξυπνα βοηθήματα!  Ανακαλύψτε στο Pharm16.gr συμπληρώματα διατροφής ειδικά σχεδιασμένα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης που σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής (ισορροπημένη διατροφή, άθληση κλπ) μπορούν να προσφέρουν σημαντική ενίσχυση στον οργανισμό. 

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε κάποια πάθηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00