Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Οστεοαρθρίτιδα; Κόψε της τη φόρα!

Οστεοαρθρίτιδα; Κόψε της τη φόρα!
Οστεοαρθρίτιδα, μια ασθένεια με ιδιαίτερα επώδυνα συμπτώματα, που πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους δεν εξαιρεί όμως και άτομα σε μικρή ηλικία. Πάρτε τα μέτρα σας! Δείτε τι μπορεί να κάνετε και πώς θα ενισχύσετε την προστασία των αρθρώσεων!

Η Οστεοαρθρίτιδα ή αλλιώς εκφυλιστική αρθροπάθεια, είναι από τις πιο συχνές παθήσεις που προσβάλλουν τις αρθρώσεις και συχνά σε αρχικά στάδια δεν προκαλεί  ενοχλήσεις. Έτσι, ο ασθενής το μαθαίνει τυχαία από ακτινογραφίες που υποβάλλεται συνήθως για άλλους λόγους, ενώ η εξέλιξη της είναι αργή – δηλαδή υπάρχουν περίοδοι ύφεσης και έξαρσης με τους ασθενείς ναι μεν να πονούν, ωστόσο να διατηρούν και για πολλά χρόνια την κινητικότητα των αρθρώσεών τους. Μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε σχεδόν άρθρωση αλλά προτιμά κυρίως αυτές που καταπονούνται, όπως των δακτύλων και αυτές που δέχονται μεγάλες πιέσεις, όπως τα γόνατα και τα ισχία.

Που οφείλεται:

Αν και  δεν είναι γνωστή η αιτία της φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες και συνδυασμοί  παραγόντων που προδιαθέτουν για την εμφάνισή της. Τέτοιοι παράγοντες είναι:
Το φύλο: με τις γυναίκες να προσβάλλονται συχνότερα από αρθρίτιδα.
Η ηλικία: φαίνεται να είναι συχνότερη στα ηλικιωμένα άτομα.
Το οικογενειακό ιστορικό: Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσετε αρθρίτιδα σε περίπτωση που υπάρχει στην οικογένειά σας κάποιο άτομο που ταλαιπωρείται απ΄αυτήν.
Η παχυσαρκία: γιατί όταν έχετε αρκετά παραπανίσια κιλά υπάρχει και αυξημένη φόρτιση στις αρθρώσεις.
Ενα παλαιό τραύμα μιας αρθρώσεως μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε αρθρίτιδα.

 
Η αντιμετώπιση των αρθρίτιδων εξαρτάται από τη βαρύτητα της πάθησης και πάντα γίνεται σε συνεργασία με τον γιατρό. Συνήθως είναι συντηρητική και εστιάζεται στην καταπολέμηση της φλεγμονής, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων (πόνος, δυσκαμψία κ.ά.) και στη βελτίωση της κινητικής ικανότητας μέσω φαρμακευτικής αγωγής, φυσιοθεραπειών, γυμναστικής, χρήση βοηθημάτων (όπως ναρθήκων, ανατομικών παπουτσιών, ειδικών πελμάτων και ορθώσεων, αυχενικού κολάρου ή ζώνης για την οσφύ που βοηθούν σημαντικά ανάλογα με την περίπτωση), διατροφικών παρεμβάσεων κ.ά. Κι όλα αυτά σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της εξελικτικής πορείας της πάθησης. Επίσης αρκετοί ασθενείς με τη βοήθεια του γιατρού συμπληρώνουν τη θεραπεία και με άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως μασάζ, ιαματικά λουτρα, βελονισμός κλπ.

Σήμερα υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα και προϊόντα ειδικής διατροφής που βοηθούν στην  ενίσχυση και την προστασία των αρθρώσεων όπως:

Παράλληλα σημαντική βοήθεια στις Ακαμψίες Εξαιτίας Οστεοαρθρίτιδας προσφέρουν κρέμες και τζελ που ανακουφίζουν από τον πόνο, τις φλεγμονές & το πρήξιμο στις αρθρώσεις. Ενώ στο pharm16.gr θα βρείτε βοηθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελαφρύνετε την πίεση που ασκείτε στις αρθρώσεις σας, πάντα βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. 

* Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Αναζητήστε εξατομικευμένες συμβουλές πριν επιλέξετε και χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μη συνταγογραφούμενο βοήθημα για τις αρθρώσεις, ειδικά δε εάν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, παρουσιάζετε αλλεργίες, λαμβάνετε φάρμακα ή έχετε οποιοδήποτε συνυπάρχουσα πάθηση (π.χ. του πεπτικού). Μην τροποποιείτε και μην διακόπτετε τη φαρμακευτική σας αγωγή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00