Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Τέλος στον πόνο! Βοηθήματα για υγιείς & ευέλικτες αρθρώσεις!

Τέλος στον πόνο! Βοηθήματα για υγιείς & ευέλικτες αρθρώσεις!
Οι αρθώσεις σας "υποφέρουν"; Διαβάστε εδώ ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας, ποια συμπτώματα πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες και γνωρίστε σημαντικές λεπτομέρειες για τη νόσο. Μαζί με το γιατρό σας θα δημιουργήσετε ένα πλάνο διαχείρισης της κατάστασης, που θα αφορά στη μείωση του πόνου και στη διατήρηση και βελτίωση της κίνησης, έτσι ώστε να διατηρήσετε την καλή ποιότητα ζωής σας. Εκτός από τα φάρμακα που μπορεί να συστήσει ο γιατρός και πρέπει να λαμβάνονται για περιορισμένο χρόνο (διαφορετικά προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία), υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα και προϊόντα ειδικής διατροφής που βοηθούν στην ενίσχυση και την προστασία των αρθρώσεων

Χρήσιμα βοηθήματα 
ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ & ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ


Γλυκοζαμίνη Ενισχύει την παραγωγή και την πυκνότητα του αρθρικού υγρού, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαττώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Έχει θετικά αποτελέσματα σε άτομα που καταπονούν υπερβολικά τις αρθρώσεις τους (π.χ. αθλητές) και σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα. 

MSM (Μεθυλοσουλφονικό μεθάνιο) Πρόκειται για φυσική μορφή του οργανικού θείου, ενός σημαντικού μετάλλου για όλες τις λειτουργίες των κυττάρων. Βοηθά στον περιορισμό του πόνου στις καταπονημένες αρθρώσεις. Επίσης έχει συνεργατική δράση με τη γλυκοζαμίνη και τη χονδροϊτίνη.  

Μουρουνέλαιο 
Αποτελεί φυσική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών Α και D (πολλές μελέτες έχουν συσχετίσει την οστεοαρθρίτιδα με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D). Τα ω-3 λιπαρά EPA και DHA αποτελούν βασικά στοιχεία της δομής των κυτταρικών μεμβρανών  και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ευκαμψίας των αρθρώσεων.

Χονδροϊτίνη Παράγεται από τον οργανισμό και αποτελεί μέρος της σύστασης των χόνδρων. Είναι λοιπόν σημαντική για την προστασία, τη θρέψη και την αναδόμηση των χόνδρων,  ενισχύει τη σύνθεση άλλων δομικών συστατικών τους, μειώνει την τριβή και την καταστροφή τους συμβάλλοντας στην λίπανση των αρθρώσεων, διεγείρει την παραγωγή νέων χονδροκυττάρων. Η απορροφητικότητα και η δραστικότητά της αυξάνεται όταν συνδυάζεται με άλλες ουσίες (όπως για παράδειγμα  γλυκοζαμίνη, MSM, βιταμίνη C, κουερσετίνη)

Σημαντική βοήθεια στις Ακαμψίες Εξαιτίας Οστεοαρθρίτιδας προσφέρουν κρέμες και τζελ που ανακουφίζουν από τον πόνο, τις φλεγμονές & το πρήξιμο στις αρθρώσεις. 

Εκχύλισμα ρίζας αρπαγόφυτου (Devil's Claw): χρησιμοποιείται ενάντια στις φλεγμονές και λόγω των αντιρρευματικών και αναλγητικών ιδιοτήτων του. Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και ενδείκνυται ως παρατεταμένη θεραπεία στο χρόνιο πόνο γιατί είναι καλά ανεκτό και δεν προκαλεί προβλήματα στο στομάχι. Επειδή όμως έχει υπογλυκαιμική δράση, δεν πρέπει να λαμβάνεται από διαβητικούς.  

Υαλουρονικό Οξύ (ΗΑ) είναι μια οργανική ένωση που συντίθεται με φυσικό τρόπο από τους ινοβλάστες και αποτελείται από επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες του γλυκουρονικού οξέος και της Ν ακετυλογλυκοζαμίνη. Η βιοσύνθεση του όμως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου όπως και μετά από τραυματισμούς. Συμπληρώματα διατροφής όπως το Syalox 300 Plus, συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας της άρθρωσης, στη μείωση του πρηξίματος, της δυσκαμψίας και του πόνου. 
 
*Οι πληροφορίες του άρθρου στοχεύουν αποκλειστικά στην ενημέρωσή σας και δεν υποκαθιστούν τη θεραπευτική αγωγή του ιατρού. Αναζητήστε εξατομικευμένες συμβουλές πριν επιλέξετε και χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μη συνταγογραφούμενο βοήθημα για τις αρθρώσεις, ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, παρουσιάζετε αλλεργίες, λαμβάνετε φάρμακα ή έχετε οποιοδήποτε συνυπάρχουσα πάθηση (π.χ. του πεπτικού). Μην τροποποιείτε και μην διακόπτετε τη φαρμακευτική σας αγωγή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00