Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πείτε καληνύχτα στην αυπνία!

Πείτε καληνύχτα στην αυπνία!
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και της ομορφιάς. Απολαύστε τον λοιπόν, υιοθετώντας συνήθειες που θα βοηθήσουν να πείτε καληνύχτα στην αυπνία και επιπλέον θα κάνουν τον ύπνο σας πιο εύκολο και αναζωογονητικό. Ολα όσα θέλετε να ξέρετε στο άρθρο που ακολουθεί!

Η αυπνία είναι σήμερα ένα από τα συχνότερα προβλήματα που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες. Συχνά συμβαίνει μάλιστα το πρόβλημα να γίνεται χρόνιο, δηλαδή  ο ασθενής να δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί ή δεν κοιμάται για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, για διάστημα μεγαλύτερο  τους ενός μηνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μήπως το φάρμακό σου φέρνει αϋπνίες;

Τι μπορεί να συμβεί όταν δεν κοιμάμαι;

Ο επαρκής ύπνος είναι τόσο σημαντικός για το σώμα σας όσο η σωστή διατροφή, η άσκηση και η καλή στοματική υγιεινή. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη ύπνου όχι μόνο δυσκολεύει τις καθημερινές σας δραστηριότητες την επόμενη ημέρα, αλλά συνδέεται επίσης και πολλά προβλήματα υγείας - από την εμφάνιση διαβήτη και την αύξηση της αρτηριακής πίεσης ακόμη και την αύξηση βάρους έως και την αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Πέραν αυτών όμως ο ανεπαρκής ύπνος καθιστά ακόμη πιο πιθανό να κρυολογήσετε!

Συμβουλές για να διώξτε την αϋπνία!

  • Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ
  • Ξαπλώστε στο κρεβάτι μόνο αφού νυστάξετε
  • Εάν δεν κοιμηθείτε σε 20 λεπτά, σηκωθείτε από το κρεβάτι
  • Να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε πρωί
  • Να ασκείστε νωρίς το απόγευμα
  • Να καθιερώσετε μια σταθερή σειρά ενεργειών πριν τον ύπνο (π.χ. ένα ελαφρύ γεύμα ή μια μικρή  ποσότητα ζεστού ροφήματος με βάση το γάλα, μπορούν να σας διευκολύνουν στο να αποκοιμηθείτε)
Τι να μην κάνετε

  • Μην πίνετε καφέ, τσάι ή energy drinks που περιέχουν καφεΐνη το απόγευμα, καθώς η καφεΐνη παραμένει στον οργανισμό για περισσότερο από 12 ώρες και έχει διεγερτική δράση.
  • Μην  κάνετε γυμναστική τρεις ώρες προτού ξαπλώσετε.
  • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών το βράδυ.
  • Αποφύγετε τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ανάπαυση το μεσημέρι ή το απόγευμα θα πρέπει να έχει διάρκεια μικρότερη της μίας ώρας.
  • Μην καπνίζετε πριν τον ύπνο κι ακόμη καλύτερα κόψτε το κάπνισμα!
  • Μην χρησιμοποιείτε το κρεβάτι για άλλες δραστηριότητες όπως διάβασμα, τηλεόραση, κουβεντούλα κλπ. 

Αναζητήστε στο pharm16.gr φυσικά βοηθήματα που μπορεί να αποδειχθούν πραγματικοί σύμμαχοί σας για έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Παράλληλα, ενημερωθείτε εδώ για τα φυσικά συμπληρώματα, αφεψήματα από βότανα ή μεταλλικά ιχνοστοιχεία (όπως χαμομήλι, βαλεριάνα, μαγνήσιο κ.ά.) καθώς και τις εξειδικευμένες φόρμουλες που μπορεί να βοηθήσουν. Και βέβαια ανακαλύψτε δεκάδες άρθρα για τον ύπνο εδώ

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00