Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Πόνος στις αρθρώσεις; Μην τον παίρνετε αψήφιστα

Πόνος στις αρθρώσεις; Μην τον παίρνετε αψήφιστα
Υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις; Σύμφωνα με τις στατιστικές η πολύωρη καθιστική εργασία κυρίως μπροστά στον υπολογιστή, οι καθημερινές καταπονήσεις του σώματος, τα πρόσθετα κιλά και η οδήγηση, είναι μερικές από τις πιο κλασικές αιτίες για τους πόνους, τις πρωινές δυσκαμψίες αλλά και τις φλεγμονές  στις αρθρώσεις. Επίσης, όπως αποδεικνύεται από επιδημιολογικές έρευνες, το 30% των Ελλήνων πάσχουν από κάποια μορφή αρθρίτιδας, που συνήθως είναι οστεοαρθρίτιδα. Πρόκειται για πάθηση που αναπτύσσεται λόγω της καταστροφής του χόνδρου της άρθρωσης, με αποτέλεσμα τα οστά να τρίβονται μεταξύ τους προκαλώντας πόνο, διόγκωση, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας της άρθρωσης. Οι αρθρίτιδες χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου και μπορεί να οδηγήσουν στην πλήρη καταστροφή μιας ή περισσότερων αρθρώσεων, με αποτέλεσμα την αναπηρία. Γι’ αυτό λοιπόν αν ταλαιπωρείστε από πόνους των αρθρώσεων είναι σκόπιμο να τους διερευνήσετε με τη βοήθεια ενός ειδικού γιατρού εγκαίρως.. Συνήθως η αντιμετώπιση αφορά κυρίως στην καταπολέμηση της φλεγμονής, στην ανακούφιση του πόνου και στη βελτίωση της κινητικής ικανότητας μέσω φαρμάκων, φυσιοθεραπειών, διατροφής, γυμναστικής κ.ά.

Τι μπορείτε να κάνετε

  1. Αρχίστε να γυμνάζεστε συστηματικά: Ιδανική άσκηση είναι το περπάτημα και η κολύμβηση για να ενισχύσετε το σκελετό και το μυικό σας σύστημα. Ενημερωθείτε εδώ πώς μπορείτε να υποστηρίξετε τις αρθρώσεις σας στη γυμναστική.
  2. Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Το επιπλέον βάρος επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις αρθρώσεις.
  3. Τρώτε υγιεινά. Επειδή οι αρθρώσεις χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία τους, θα πρέπει να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή με περισσότερα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, ψάρια και πουλερικά.
  4. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας για τα βοηθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελαφρύνετε την πίεση που ασκείτε στις αρθρώσεις σας.
  5. Πείτε όχι σε οτιδήποτε σας επιβαρύνει σωματικά κι αποφύγετε ό,τι καταπονεί τις αρθρώσεις σας.

Συμπληρώματα διατροφής: Oι πολύτιμοι σύμμαχοι των αρθρώσεων

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να ενισχύσουν και να προστατεύσουν τις αρθρώσεις αλλά και βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων τους - πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν την πρόληψη των αρθρικών προβλημάτων (όπως π.χ. σε αθλητές, σε άτομα που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις, σε ηλικιωμένους κλπ)

* Η γλυκοζαμίνη: Είναι ένα από τα βασικά συστατικά του χόνδρου των αρθρώσεων, παρέχει προστασία κατά των κραδασμών που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα προάγει την αποκατάστασή των χόνδρων και παρουσιάζει ήπια αναλγητική δράση. Βοηθά ιδιαιτέρως τα άτομα που καταπονούν υπερβολικά τις αρθρώσεις τους και όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

* Η χονδροϊτίνη: Παράγεται στον οργανισμό μας σε μικρές ποσότητες και μαζί με τη γλυκοζαμίνη αποτελούν τα κυριότερα συστατικά των χόνδρων. Συμμετέχει στη διατήρηση των λιπαντικών ιδιοτήτων των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα διαθέτει αντιφλεμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ελαφριάς ή μέτριας οστεοαρθρίτιδας, αλλά και για την πρόληψη αρθρικών φθορών εξαιτίας υπερκαταπόνησης.

* Τo εκχύλισμα πιπερόριζας (Ginger)  και άγριου τριαντάφυλλου (Rose Hip), καθώς και το MSM: Προσφέρουν σημαντική βοήθεια καθώς έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συνεπώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και την κινητικότητα των αρθρώσεων.

* Το εκχύλισμα κουρκουμά (turmeric): Προκειται για φυτό με παραδοσιακή ένδειξη στην αντιμετώπιση φλεγμονών και στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων. To τιτλοδοτημένο εκχύλισμα κουρκουμά, Meriva®,  μάλιστα που περιέχεται στο Arthrosis Fast της Power Health, προσφέρει μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο των αρθρώσεων, σε σύγκριση με κλασσικές μεθόδους αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας [Belcaro G., Cesarone M.R., Dugall M. et al., Altern Med Rev, 2010, 15(4): p. 337-44.]

* To εκχύλισμα ρίζας αρπαγόφυτου (Devil's Claw): Xρησιμοποιείται ενάντια στις φλεγμονές λόγω των αντιρευματικών και αναλγητικών ιδιοτήτων του. Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και ενδείκνυται ως παρατεταμένη θεραπεία στο χρόνιο πόνο γιατί είναι καλά ανεκτό και δεν προκαλεί προβλήματα στο στομάχι.

* Το έλαιο νυχτολούλουδου (Εvening Ρrimrose Οil) αποτελεί πλούσια πηγή ω-6 λιπαρών οξέως –και ιδίως γ-λινολενικού οξέος (GLA), το οποίο μέσα στο σώμα μετρατρέπεται σε ωφέλιμα εικοσανοειδή, ουσίες που περιορίζουν τις φλεγμονές και έχουν αναλγητικό αποτέλεσμα, ενώ επιπλέον λιπαίνει και υποστηρίζει την κινητικότητα των αρθρώσεων.

* Τα ω-3 λιπαρά EPA και DHA αποτελούν βασικά στοιχεία της δομής των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ευκαμψίας των αρθρώσεων.

* Ορισμένες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D γνωστή για το σημαντικό ρόλο της στην υγεία των οστών, καθώς και η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η Β12, το φολικό οξύ, καθώς και μερικά μέταλλα, όπως το σελήνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος, μπορούν να συμβάλλουν περαιτέρω στην υγεία των αρθρώσεων.

Μην ξεχνάτε:
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Αναζητήστε εξατομικευμένες συμβουλές πριν τη χρήση τους ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, παρουσιάζετε αλλεργίες, λαμβάνετε φάρμακα ή έχετε οποιοδήποτε συνυπάρχουσα πάθηση. Μην τροποποιείτε και μην διακόπτετε τη φαρμακευτική σας αγωγή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00