Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Σωστό ή λάθος; Ολα όσα πρέπει να ξέρεις για τη στοματική υγιεινή!

Σωστό ή λάθος; Ολα όσα πρέπει να ξέρεις για τη στοματική υγιεινή!
Η φροντίδα των δοντιών στο σπίτι χρειάζεται συνέπεια αλλά και γνώση! Δείτε λοιπόν τους πιο συνήθεις μύθους που συνοδεύουν την υγιεινή των δοντιών, ανακαλύψτε την αλήθεια και κρατήστε τα δόντια στη… θέση τους, για πολλά πολλά χρόνια!

Στοματική υγιεινή: Είναι σωστό ή λάθος;
Διαβάστε τις απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις σας, τσεκάρετε τις γνώσεις σας και μάθετε σχετικά με το πώς να φροντίζετε καλύτερα τα δόντια και το στόμα σας.

#1. Εάν τα ούλα αιμορραγούν, σημαίνει ότι βουρτσίζω πολύ δυνατά.

Ναι, κάποιες φορές είναι αλήθεια.  Η αιμορραγία των ούλων είναι συνήθως σημάδι ουλίτιδας, μπορεί όμως να οφείλεται και στο υπερβολικό και έντονο βούρτσισμα των δοντιών. Η εγκυμοσύνη, η κακή εφαρμογή οδοντοστοιχιών και ορισμένα φάρμακα (όπως για παράδειγμα τα αντιπηκτικά), συμβάλλουν επίσης στην αιμορραγία των ούλων. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές τα υγιή ούλα δεν θα αιμορραγούν εάν τα βουρτσίζετε σωστά (δείτε την επόμενη ερώτηση για συμβουλές!)

#2. Δεν έχει σημασία πώς βουρτσίζω τα δόντια μου, αρκεί το βούρτσισμα να κρατάει για δύο λεπτά.

Λάθος! Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι να μετακινείτε την οδοντόβουρτσά σας κυκλικά. Πρόκειται για τη λεγόμενη Βass Τechnique, μια τεχνική βουρτσίσματος που στοχεύει στην απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας ακόμη και μέσα από τα ούλα. Για να χρησιμοποιήσετε την Τεχνική Bass, τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα (καλύτερα μια μαλακή ή μέτρια) σε γωνία 45 μοιρών, στο σημείο του δοντιού που «ενώνεται» με τα ούλα (δηλαδή στον αυχένα του δοντιού) και αφήστε τις τρίχες της να φτάσουν ακριβώς κάτω από τη γραμμή των ούλων (δηλαδή να βρεθούν μέσα στα ούλα). Προσοχή όμως μην ασκείτε μεγάλη πίεση για να μην τραυματιστεί το δόντι. Οι κινήσεις πρέπει να είναι μικρές με φορά μέσα – έξω κάθετα στα δόντια. Ακόμη καλύτερα ζητήστε από τον οδοντίατρο σας να σας δείξει την τεχνική και να σας λύσει τυχόν απορίες σας.

Πάντως ανεξάρτητα από την τεχνική βουρτσίσματος που χρησιμοποιείτε, δεν πρέπει να ασκείτε μεγάλη στα δόντια καθώς κάτι τέτοιο θα βλάψει το σμάλτο. Η ήπια πίεση είναι η ιδανικότερη για να απομακρυνθούν πλάκα και υπολείμματα τροφών.
Οσο για τη χρονική διάρκεια του βουρτσίσματος – δύο λεπτά είναι το ιδανικό. Εάν βοηθά, ρυθμίστε ένα χρονόμετρο. Χρησιμοποιήστε μια εγκεκριμένη οδοντόκρεμα και οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το βούρτσισμα και το νήμα πριν το βραδινό ύπνο είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τη στοματική σας υγιεινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tι παραπάνω προσφέρει η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

#3. Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι συχνά πιο αποτελεσματικές από τις χειροκίνητες.

Αλήθεια! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι καλύτερες στην αφαίρεση της πλάκας και στη μείωση του κινδύνου ουλίτιδας. Η σωστή χρήση της χειροκίνητης οδοντόβουρτσας είναι εξίσου αποτελεσματική με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, αλλά οι περισσότεροι δεν βουρτσίζουν τα δόντια τους σωστά, ούτε αρκετά, οπότε δεν αφαιρούν αρκετή πλάκα με την χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. 11ετής μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι όσοι που χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είχαν χαμηλότερα ποσοστά απώλειας δοντιών, καθώς και πιο υγιή ούλα και λιγότερη πλάκα, σε σύγκριση με εκείνους που χρησιμοποιούσαν χειροκίνητες οδοντόβουρτσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άφθες στο στόμα; Ετσι φεύγουν γρήγορα!

#4. Εάν αντί για βούρτσισμα και οδοντικό νήμα χρησιμοποιώ μόνο στοματικό διάλυμα θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα.

Λάθος! Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, η χρήση στοματικού διαλύματος δεν αντικαθιστά το βούρτσισμα και το νήμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται το στοματικό διάλυμα, αφού μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος και μάλιστα ορισμένα στοματικά διαλύματα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ασθένειας των ούλων και τερηδόνας, αρκεί να περιλαμβάνονται στην καθημερινή ρουτίνα στοματικής υγιεινής. Να θυμάστε ότι τα στοματικά διαλύματα στοχεύουν στην πρόληψη της τερηδόνας, της κακοσμίας του στόματος, των στοματικών πληγών ή της ουλίτιδας . Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για να αποφασίσετε ποιο στοματικό διάλυμα είναι καλύτερο για εσάς.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00