Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Aυτό το τεστ δείχνει εάν έχεις άπνοια στον ύπνο!

Aυτό το τεστ δείχνει εάν έχεις άπνοια στον ύπνο!
Μήπως το ροχαλητό σας δεν είναι τόσο αθώο; Ανακαλύψτε με το παρακάτω επιστημονικό τεστ, εάν υποφέρετε από αποφρακτική υπνική άπνοια και πάρτε τα μέτρα σας!

Σε ορισμένους ανθρώπους το ροχαλητό συνοδεύεται από πλήρεις διακοπές της αναπνοής που διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι πάνω από ένα λεπτό (δείτε το σχήμα). Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών σταματάει το ροχαλητό και ξαναρχίζει πιο έντονο όταν το άτομο ξαναρχίζει να αναπνέει.


Οι διακοπές αυτές της αναπνοής ονομάζονται άπνοιες και εαν ένα άτομο εμφανίζει αρκετές άπνοιες θεωρείται ότι πάσχει από το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της άπνοιας στον ύπνο είναι το χρόνιο ροχαλητό με παρουσία διακοπών της αναπνοής (απνοιών) στον ύπνο, η νυχτερινή συχνουρία, οι πρωινοί πονοκέφαλοι και  η υπνηλία και κόπωση την ημέρα. Πρόκειται για μια πολύ συχνή διαταραχή που καταστρέφει τον ύπνο.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της άπνοιας στον ύπνο είναι το χρόνιο ροχαλητό με παρουσία διακοπών της αναπνοής (απνοιών) στον ύπνο, η νυχτερινή συχνουρία, οι πρωινοί πονοκέφαλοι, η υπνηλία και η κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μην αναρωτιέστε εάν έχετε άπνοια κατά τον ύπνο σας; Κάντε το τεστ!

Εάν υποπτεύεστε ότι έχετε άπνοιες στον ύπνο συμπληρώστε το ειδικό ερωτηματολόγιο STOP BANG. Συγκεκριμένα η Επιστημονική Ομάδα «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας έχει καταρτήσει το αυτοσυμπληρούμενο ερωτηματολόγιο, που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο προς τους Ιατρούς, για την ανίχνευση ατόμων που είναι πιθανό να πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια.

Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο STOP-BANG
Απαντήστε στις παρακάτω 8 ερωτήσεις και μιλήστε στο γιατρό σας!



ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

* Χαμηλός κίνδυνος για αποφρακτική άπνοια στον ύπνο   = Αν απαντήσατε «Ναι» σε 0-2 ερωτήσεις 

* Μέτριος κίνδυνος για αποφρακτική άπνοια στον ύπνο  = Αν απαντήσατε «Ναι» σε 3-4 ερωτήσεις 

* Υψηλός κίνδυνος για αποφρακτική άπνοια στον ύπνο   = Αν απαντήσατε «Ναι» σε 5-8 ερωτήσεις  
   ή «Ναι» σε 2 ή περισσότερες από τις 4 πρώτες ερωτήσεις + άρρεν φύλο
   ή «Ναι» σε 2 ή περισσότερες από τις 4 πρώτες ερωτήσεις + BMI>35Kg/m2
   ή «Ναι» σε 2 ή περισσότερες απαντήσεις από τις 4 πρώτες ερωτήσεις + περίμετρος τραχήλου>43cm για άνδρες και 41cm για γυναίκες

*Το ερωτηματολόγιο μπορεί να εκτιμηθεί και χωρίς την συμπλήρωση της ερώτησης 7, για την αυξημένη περίμετρο λαιμού, αν η μέτρηση δεν είναι εύκολα εφικτή (εκδοχή STOP BAΝG του ερωτηματολογίου).

Πηγή: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία 

Χρήσιμη γνώση! Ο ύπνος, μαζί με τη λήψη τροφής, νερού και την αναπνοή είναι βασικός βιολογικός πυλώνας της ύπαρξής μας και η μακροχρόνια στέρησή του είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, που περιλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, την άνοια και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει την όρεξη με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους.


EΞΥΠΝΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!
Στο pharm16.gr έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές για την αντιμετώπιση του ροχαλητου!Τους ρινικούς διαστολείς Nozovent και Airmax (τοποθετούνται στη μύτη, διευκολύνοντας σημαντικά την αναπνοή και περιορίζοντας το ροχαλητό). 

  1. Τα σπρέι Medisnore (στοματικό σπρέι που μειώνει ή εμποδίζει την δόνηση η οποία προκαλεί ροχαλητό) και Snoreeze (ρινικό σπρέι που προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από το ροχαλητό για έως και 8 ώρες).
  2. Την επανασταστική συσκευή Oem Snore Stopper (βραχιόλι με υπέρυθρες που βοηθά να μειώσετε ή ακόμα και να σταματήσετε το ροχαλητό. Χάρη στο ηλεκτρονικό Βιοτσίπ που διαθέτει EBI μόλις ανιχνεύει το ροχαλητό, ενεργοποιείτε)
  3. Κι ακόμη το νέο Μασελάκι Ύπνου Κατά του Ροχαλητού Amila που ουσιαστικό είναι ένα προστατευτικό οδοντοστοιχίας από σιλικόνη, κατάλληλο για την αντιμετώπιση του ροχαλητού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή! Μουλιάστε το μασελάκι σε ένα μπολ με νερό στους 70 βαθμούς. Τοποθετήστε καλά στο στόμα, στην άνω και κάτω οδοντοστοιχία (μην δαγκώνετε πολύ δυνατά) και ρυθμίστε την κατάλληλη θεση για 30 δεθτερόλεπτα στο στόμα σας.

Χρήσιμη Γνώση: Το ροχαλητό αλλά και διάφορες μορφές άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορούν να  διαπιστωθούν με μια ειδική εξέταση που λέγεται «πολυσωματική μελέτη ύπνου» και γίνεται σε εξοπλισμένα Κέντρα-Εργαστήρια Μελέτης Ύπνου, δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων.
* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσής σας και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών. 



Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00