Close
Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 59.00€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο.

Close search
Αναζήτηση
BLOG

Ενισχύστε τη μνήμη σας με έξυπνες διατροφικές επιλογές

Ενισχύστε τη μνήμη σας με έξυπνες διατροφικές επιλογές
Ποια τρόφιμα παίζουν ρόλο κλειδί στη διατήρηση και βελτίωση της μνήμης; Με ποιόν τρόπο καταφέρνουν να στηρίξουν την νοητική λειτουργία και ποιες συχνά αποκαλούμενε σούπερ τροφές φαίνεται να καθυστερούν τη γήρανση του εγκεφάλου; Ελάτε να ανακαλύψουμε τις διατροφικές επιλογές που μπορούν πράγματι να κάνουν τη διαφορά στην ενίσχυση της μνήμης.

Στη ρουτίνα της καθημερινής ζωής, η διατήρηση της μνήμης είναι κρίσιμη για τη βέλτιστη νοητική λειτουργία. Ενώ πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην υγεία της μνήμης, ένα πολύ συχνά αμφιλεγόμενο στοιχείο είναι ο ρόλος των διατροφικών επιλογών στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη μνήμη, βοηθώντας στην βελτίωση της ανακλητικής ικανότητας τόσο στον σύντομο όσο και στον μακροπρόθεσμο χρόνο.

Ω-3  ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Χαρακτηριστικά, τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που βρίσκονται συχνά σε λιπαρά ψάρια όπως σολομός και παλαμίδα, έχουν συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και διατήρηση μνήμης. Αυτά τα λίπη αποτελούν ουσιαστικά στοιχεία των κυττάρων του εγκεφάλου και μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη νέων νευρώνων. Η ενσωμάτωση του ψαριού στη διατροφή σας μπορεί να παρέχει έναν νόστιμο και αποτελεσματικό τρόπο για να δώσετε ώθηση στη μνήμη σας.

ΜΥΡΤΙΛΑ

Τα μύρτιλλα, συχνά αποκαλούμενα ως σούπερ τροφές, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να καθυστερήσουν τη γήρανση του εγκεφάλου και να βελτιώσουν τη λειτουργία της μνήμης. Αυτά τα μικρά φρούτα έχουν δείξει ότι ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου, οδηγώντας σε καλύτερη διατήρηση της μνήμης.

ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι και kale, είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία του εγκεφάλου. Αυτά τα φύλλα είναι πλούσια σε φολικό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνη K, όλα συνδεδεμένα με καλύτερη γνωστική λειτουργία. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε μια ποικιλία πράσινων φυλλωδών λαχανικών, στις σαλάτες, τα smoothies σας για να απολαύσετε τα οφέλη τους για την ενίσχυση της μνήμης.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ

Ειδικά τα καρύδια και οι σπόροι λιναρόσπορου, είναι εξαιρετικές πηγές θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου. Τα καρύδια, ιδιαιτέρως, περιέχουν υψηλά επίπεδα DHA, έναν τύπο λιπαρού οξέος που έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική απόδοση. Προσθέστε τα  στις  σαλάτες σας ή στο γιαούρτι και θα έχετε ένα τραγανό και συνάμα ενισχυτικό τρόφιμο για τον εγκέφαλο.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ!
Τι να αποφεύγετε!
Αντίθετα, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα τρόφιμα που μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στη μνήμη. Διατροφές υψηλές σε ζάχαρη και υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων έχουν συσχετιστεί με την ύφεση της γνωστικής λειτουργίας. Επιλέξτε ολόκληρα, θρεπτικά τρόφιμα αντί για ζαχαρούχα επιδόρπια για να υποστηρίξετε την οπτική λειτουργία του εγκεφάλου.

Συνοψίζοντας, η λήψη συνειδητών διατροφικών επιλογών μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας. Με την ενσωμάτωση ψαριών πλούσιων σε ωμέγα-3, μύρτιλλων πλούσιων σε  αντιοξειδωτικά, σκούρων πράσινων λαχανικών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και καρπών και σπόρων που «ενεργοποιούν» τον, μπορείτε να «θρέψετε» τον εγκέφαλό σας και να υποστηρίξετε την απόλυτη υγεία της μνήμης. Να θυμάστε, μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι το κλειδί όχι μόνο για να ικανοποιήσετε τις αισθήσεις σας, αλλά και για να διατηρήσετε τη μνήμη σας ζωντανή και ακμαία.

Ξενικού Κυριακή
Φαρμακοποιός/Χημικός ΜSc

Βιβλιογραφία:
1.            Gomez-Pinilla, F. (2008). Brain foods: the effects of nutrients on brain function. Nature Reviews Neuroscience, 9(7), 568-578.
2.            Morris, M. C., Evans, D. A., Bienias, J. L., Tangney, C. C., Wilson, R. S., & Aggarwal, N. T. (2003). Dietary fats and the risk of incident Alzheimer disease. Archives of Neurology, 60(2), 194-200.
3.            Joseph, J. A., Shukitt-Hale, B., & Casadesus, G. (2005). Reversing the deleterious effects of aging on neuronal communication and behavior: beneficial properties of fruit polyphenolic compounds. The American Journal of Clinical Nutrition, 81(1), 313S-316S.
4.            Yurko-Mauro, K., McCarthy, D., Rom, D., Nelson, E. B., Ryan, A. S., Blackwell, A., ... & Stedman, M. (2010). Beneficial effects of docosahexaenoic acid on cognition in age-related cognitive decline. 6(6), 456-464.
Pharm 16 free shipping icon
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Με παραγγελίες άνω των 59€ και έως 6kg σε βάρος ή όγκο
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 2112143503 8:00 - 17:00